Review SUIT MATTERS bijzondere pure / natuurlijke en milieuvriendelijke gezicht-serums

Qua gezichtsverzorging ben ik niet zo lang geleden eindelijk “ thuisgekomen” en ben ik een fervent gebruiker en groot fan van SUIT MATTERS. Ik heb er zelfs een groot uitgebreid artikel aan besteed om mijn enthousiasme te onderbouwen, waarom ik het zo’n fantastisch merk vind. KLIK HIER.

Ik gebruik sinds een tijdje de gezicht-crémes ( oogcréme en dagcréme) en de serums Er zijn er twee: een “ anti-aging-serum “ en een “ anti-polutibn serum “ ( anti-veroudering en anti verontreiniging) Aan beide serums moest mijn huid even “ wennen” Maar inmiddels is mijn huid er dol-gelukkig mee als ik het weer op mijn gezicht smeer. Het lijkt de vloeistof echt op te slurpen. En mijn huid gaat er echt van stralen. Daar ben ik, als bijna vijftig-jarige, natuurlijk alleen maar blij mee!
 
Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet zo onder de indruk ben van kreten als “ anti-aging” . Jaren geleden ( in de jaren 80 ) heeft een natuur-arts mij ooit eens verteld dat al die kreten helemaal nergens op gebaseerd zijn en dat heb ik om de één of andere reden altijd onthouden. En ik vind tot de dag van vandaag dat deze natuur-arts nog steeds gelijk heeft gehad, wat ik heb mij nooit laten verleiden om bijvoorbeeld een nacht-créme te kopen/ te gebruiken, of andere anti-veroudering-verhaaltjes. Ik heb dus nog nooit een nachtcréme gebruikt, en ik heb nooit een anti-aging-potje gekocht. Ik zeg niet, dat het totale onzin is, want zo is het ook weer niet. De anti-aging producten bevatten bijvoorbeeld wel ingrediënten die de verouderde huid kan ondersteunen. Maar vertragen en zelfs rimpels doen laten verdwijnen zoals we dit in vele reclamespots zien? Nee, dat vind ik echt een sprookjesverhaal. 
Maar we kunnen uiteraard wel ieder ondersteuning gebruiken als alles door “ de-tand-des-tijd” naar beneden gaat dalen in plaats van omhoog. Ik mag met nog een rimpelloze huid AB-SO-LUUT niet klagen, maar ik kan de inval rondom mijn ogen niet tegenhouden. De huid rondom mijn ogen is aardig gaan hangen en ik vind het natuurlijk echt niet tof. Maar ja…het hoort nu eenmaal bij het ouder worden. 
 
De conditie van je huid hou je niet alleen van buiten optimaal, maar vooral van binnenuit. En dat betekent goed, matig, uitgebalanceerd en gezonde voeding en iedere dag voldoende beweging.  Daarbij is voldoende rust en ontspanning ook erg belangrijk om je huid in optimale conditie te houden. Stress heeft een destructieve uitwerking op onze huid. Ook heeft roken een zeer vernietigend effect op de huid. Teveel junk food / ongezond voedsel consumeren is niet alleen super-slecht voor tal van organen, maar ook voor de huid. Dit is ook een orgaan. Sterker: onze huid wordt beschouwd als het grootste orgaan omdat de gehele huid meer weegt dan elk van de andere organen. Daarnaast bevat de huid net als de inwendige organen verschillende lagen gespecificeerde cellen ( weefsels ) die met elkaar een grote functie vervullen. En dat is ons beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals de zon-stralen en schadelijke bacteriën. 
Zeer belangrijk dus om het nét zo goed te behandelen als je hart. Zo’n 60% van wat we op onze huid smeren wordt via de huid in de bloedbaan opgenomen. Je kunt dus begrijpen, dat WAT je op je huid smeert net zo belangrijk is dan wat je in je mond stopt. Daarom ben ik ook zo’n groot fan van SUIT MATTERS. Zij werken ALLEEN MET 100% NATUURLIJKE EN PURE INGREDIËNTEN, die we, bij-wijze-van-spreken, zouden kunnen eten. Mijn motto betreft huidverzorging = “ alles wat je kunt eten smeer ik ook op mijn huid “. Alles wat inwendig goed is voor je, is uitwendig ook goed voor je huid. Nu zijn alle huiden zeer verschillend en kunnen deze verschillend reageren. Mijn huid is zo’n probleem-huid, het is extreem overgevoelig, zeer snel neigend naar droog en natuurlijk is het op mijn bijna vijftigste ook “ rijp”. Je merkt eigenlijk vanzelf wel waar jouw huid op reageert, waarop niet en waar het behoefte aan heeft. Er zijn mensen die jaren zweren bij een merk créme, maar dat is dus niet verstandig, omdat over de jaren je huid andere behoeften kan krijgen. Ook verandert ons klimaat aanzienlijk, waardoor, door verschillen in temperaturen, de huid ook aangepaste behoeften krijgt. Daarnaast Iser ook de luchtvervuiling. Die was jaren geleden lang niet zo hevig als nu. Het kunnen allemaal factoren zijn, waar je huid om iets meer vraagt dan alleen maar een likje créme. 

SERUMS SUIT MATTERS

Ik heb besloten om een afzonderlijk artikel te schrijven over de serums van SUIT MATTERS. Dit, omdat ze dit verdienen. Ze zijn namelijk echt heel erg bijzonder. Ze worden door de twee dames achter SUIT MATTERS niet voor niets hun twee paradepaarden uit hun stal genoemd. 
Laat ik beginnen met een korte uitleg, wat nu precies een serum inhoudt.  Een serum klinkt een beetje bijzonder, en dat is het in mindere mate ook. Een serum betekent meestal dat iets één zelfde bestanddelen heeft als zeg even een “ gewone” créme, maar dan geconcentreerd. Je hebt er dan ook veel minder van nodig.
De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en daardoor behoorlijk licht. Dit geeft een zeer prettig gevoel bij het aanbrengen. De vloeibare texturen worden razendsnel opgenomen door de huid en laten geen laagjes achter op de huid
De technologie waarmee serums worden samengesteld , maakt in de meeste gevallen een hogere concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk die daardoor meer beschikbaar zijn dan in een gewone créme. Het geeft als ware een extra boost. Of een wat intensiever verzorging. Mensen met een extreem droge huid, een rijpere huid of een overgevoelige huid hebben veel profijt aan gezicht-serums.En daar val ik dus ook onder 😉
Belangrijk om op te letten is dat het serum bioactief is. Dit zijn stoffen die een bepaalde biologische, fysiologische functie / activiteit hebben. Er zijn onwijs veel gezicht-serums op de markt, maar deze bestaan grotendeels uit chemische stoffen. Het is dus goed, om daarop te letten. Bij SUIT MATTERS zit dat meer dan goed. De serums bestaan in basis uit algen olie, daarnaast bevat het avocado olie, Squalaan, vitamine E, en het bijzondere borage olie. Deze olie bevat van ALLE plantaardige oliën het ALLERHOOGSTE GEHALTE AAN Y-LINOLEENZUUR.  Dit werkt o.a ontstekingsremmend en huid herstellend.
 
Er is een ANTI-AGING serum, en een ANTI POLUTION serum. Te beginnen met de anti-polution. Dit serum is ontwikkeld, om probleem-huidjes te verwennen en te ondersteunen. Het serum is samengesteld met pure ingrediënten die onze huid beschermt en ondersteunt tegen ( de gevolgen van ) lucht en milieuverontreiniging. Zeker voor mensen die in een drukke stad of dorp wonen waar bijvoorbeeld veel verkeer voorbij raast is dit serum ideaal. Ook voor de mensen die dichtbij fabrieken wonen, of dichtbij een vliegveld. Maar ook gestreste huidjes vinden hun weldaad in dit serum. Het serum is een geconcentreerde formule van o.a:
– Thee olie 
– Perillazaad-olie
– Squalaan
– Algen olie
– Lactobacillius gefermenteerde witte berkenschors-extract
– Kakadu pruim-extract
– Schisandra extract
– Vitamine E ( niet gewonnen uit tarwe! )
– Kastanje olie
– Essentiele roze peper-olie
– Essentiele palmarosa olie
Dit serum kun je dagelijks gebruiken in plaats van een créme. Nadat je het gezicht hebt gereinigd, verdeel je 2-3 druppels serum over het gezicht en hals. Het vervangt dus een dagcreme. Het glazen flesje met pompje is gemaakt van donker duurzaam gerecycled glas. Het pompje is 100% bioafbreekbaar en gerecycled. Ook het doosje om de flesjes is 100% biologisch afbreekbaar. Velen vragen zich af waarom er toch zo’n doosje omheen moet. Daar hebben de dames van SM ook mee geworsteld. Maar de doosjes blijken echt nodig om breukschade te voorkomen. Een flesje bevat 30 ml en kost € 37,50.
Dankzij het pompje gebruik je het serum zuinig en dat is ook nodig, omdat een teveel aan serum niet alleen overbodig en dus zonde is, maar je huid daar ook niet blij van wordt. Afhankelijk van de behoefte van je huid gebruik je 1-3 druppels. Dit is ruim voldoende om je huid te verwennen en te hydrateren.
Mijn huid heeft aan dit serum echt even moeten wennen. De eerste keren dat ik het gebruikte, reageerde mijn huid nogal. Het werd rood, en het prikte iets. De roodheid verdween gelukkig al na een kwartiertje en het prikken voelde ik alleen toen ik het in masseerde. Ik heb niet meteen opgegeven en na de derde en vierde keer gaf mijn huid geen reacties meer. Mijn huid bloost nog wel steeds zodra ik het in masseer maar dit is juist het teken dat het serum zijn werk doet. Dit verdwijnt altijd na 10-15 minuten.
Nu is mijn huid er echt super-blij mee. Ik gebruik het “ om-en-om “ naast de dagcréme, en ik gebruik af en toe een druppel tussendoor als mijn huid droog aanvoelt. Het ruikt lekker kruidig. Het trekt ook echt enorm snel in. Mijn huid slurpt het echt op als een soort spons. Mijn huid ziet er na een smeerbeurt rossig en blozend stralend uit ( zie foto hierboven 😊)
Het anti-aging serum is wat intensiever in werking. Dit is zeker bij de wat rijpere huid een welkome aanvulling. Het werkt huid-versterkend en het stimuleert de collageen-werking. Dit serum is opgebouwd uit:
– Algen olie
– Advocado olie
– Squalane olie
– Vitamine E
– Borage olie
– Hyaluron zuur
– Bisabolol
– Co-enzym Q10
– Bergamot olie
Dit serum is vooral geschikt voor de vochtarme, rijpere huid. Of als je huid gewoonweg wat extra’s kan gebruiken na een zware periode. Het is een kleine booster voor tussendoor. Het geeft je huid een stevige oppepper terwijl het ook wat ondersteunende effecten heeft. Een flesje van 30 ml kost ook € 37,50.  Mijn huid had geen moeite met dit serum. Ik kreeg er de eerste keren geen echte reacties van, zoals het prikkelende gevoel wat ik wel ervoer bij de eerste keren smeren van het anti-polution serum. Eigenlijk werd het direct geaccepteerd door mijn huid. Ik denk zelf dat er een aantal ingrediënten in de anti-polution aanwezig zijn waar mijn huid wat meer moeite mee heeft. De anti-ging werkt bij mij echt het beste.
Mijn huid ziet er echt heel erg “ gezond” uit. Het heeft een gezonde gloed, voelt fluweelzacht aan en straalt. Ik gebruik dit serum het meest en om-en-om met de dagcréme. Dan weer een dagje alleen de dagcréme, dan een dagje het serum. Dit werkt bij mij in elk geval voortreffelijk. Mijn huid is zienderogen opgeknapt, sinds ik deze formule toepas.

WAT VIND IK?

Mijn voorkeur gaat uit naar de anti-aging. Terwijl ik eigenlijk geen aandacht schenk aan het feit dat dit serum zo is genoemd. Dit serum werkt echt heel goed voor mij. De anti-polution werkt overigens inmiddels ook echt fijn, maar ik denk wel, dat de extreem gevoelige huid even wat tijd nodig zal hebben om hieraan te wennen. Heb je een erg gevoelige en kwetsbare tere huid, trek dan wel de tijd er even voor uit om je huid te laten wennen aan de verwen-smeerbeurten. Ik ben echt oprecht gelukkig met mijn huidige gezichtsverzorging. Ik zie wat het doet. En dat is uiteraard toch het belangrijkste naast de meukvrije ingrediënten en milieu-vriendelijkheid van een product. Ik ben echt dol-enthousiast over deze serums, ze zijn echt uniek in samenstelling en doen werkelijk wat voor je huid.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

SUIT MATTERS is zo’n bijzonder merk, dat je deze niet tegen zult komen bij het Kruidvat of de Etos. De dames van SM zijn zeer kritisch over hun verkooppunten. Ze zoeken deze zeer zorgvuldig uit waardoor je de producten ook niet overal on line tegen zult komen. Je kunt de producten van Suit ook via de officiele webwinkel bestellen, het voordeel is dat je dan geen verzendkosten betaalt! Zie DIT OVERZICHT om te bestellen
 
 

4 Reacties op “Review SUIT MATTERS bijzondere pure / natuurlijke en milieuvriendelijke gezicht-serums

  1. Mensen, koop dit dure flesje niet! Ik heb het na dit artikel in huis gehaald, en het is niets minder dan een dikke laag olie wat niet in de huid trekt. En het doet , ook na enkele weken dagelijks gebruik ook niets voor de huid, het “laten stralen” is onzin.

    • Wat jammer dat je deze ervaring hebt. Dit hoor ik voor het eerst. Is het niet wat beleefder, om je klaagzang bij SUIT MATTERS zelf en in een mail te uiten? Ik vind dit niet zo netjes, uiteraard kun je geen goede ervaringen hebben, maar om zo rap van leer te trekken vind ik ook niet erg netjes, of ben je van mening van wel? Over welk product gaat het? Ik zelf heb namelijk met de polution olie ook in het begin wat irritatie ervaren, maar na enkele dagen verdween dat. Heb je bepaalde producten waar je niet tegen kunt? En de vette laag…dan gebruik je echt veel teveel. Een druppel is voldoende. Hoeveel smeer je op? Ik hoor het graag, zou het erg netjes vinden als je hierop ook even wilt reageren. Dan kan ik er ook mogelijk wat aan doen. Warme groet

    • Ik heb het ook gekocht en doe het in de avond op mijn gezicht. Ik heb een zeer droge huid met lijntjes, ben nl. 64 jaar jong. als ik s-morgens in de spiegel kijk, zie ik dat mijn huid is opgeknapt van de squalaan olie, ziet er doorvoed uit en de lijntjes zijn echt minder zichtbaar. ik ben er zeer tevreden over, door het in de nacht te gebruiken, ga het zeker blijven gebruiken.

  2. Ik heb de Anti-aging drops gekocht omdat ik me stoor aan de rimpeltjes rond mijn mond. Nu ben ik persoonlijk niet zo’n voorstander van olie omdat ik bang ben te gaan glimmen, dus gisterenavond voor het slapen gaan opgebracht (over mijn hele gezicht). Maar met 2 druppels had ik geen last van een vette laag. Vanochtend na het reinigen weer opgebracht over mijn hele gezicht en ik had niet het trekkerige gevoel wat ik regelmatig wel heb na een dagcreme. Tot nu toe verrassend tevreden! Bedankt voor de tip Monique. Door je revieuws probeer ik toch regelmatig nieuwe dingen die ik zelf niet zou vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *