Sourcy water met smaakjes voor kinderen…..is het wat?

Ik word op dit moment van schrijven behoorlijk “ bestookt” met talloze PB en mail met vragen over een nieuw soort kinderdrankje, wat onlangs op de markt is verschenen. Het betreft een nieuw product van geen onbekende in de wereld van ( fris) dranken: het merk SOURCY. We kennen het merk vooral van bron en mineraalwatertjes. Er zijn sinds kort pakjes op de markt, gericht op kinderen. De verpakkingen zijn opgesierd met Disney figuren. Wat is het precies en vooral: is het echt eindelijk eens een gezonde variant op de suikerhoudende sapjes/pakjes voor kinderen?

WAT IS HET? 

Het water bestaat uit bronwater zonder koolzuur. Er is een natuurlijk aroma aan toegevoegd. Dit geeft het water zijn specifieke smaakjes. Er is niet veel aroma gebruikt. Het pakje bestaat voor 99,9% uit bronwater en 0,1% uit aroma. Dit is bijna niet noemenswaardig te noemen. Er zijn drie smaakjes verkrijgbaar : sinaasappel, aardbei en banaan. Allen hebben ze weer een andere afbeelding van een Disney figuur: 

001680676_001_408898_708

Pluto mag de sinaasappel-smaak promoten

001680678_001_408900_708

….Oom Donald de banaan smaak……

001680680_001_408901_708

….en Mickey Mouse de aardbei smaak.

We zien alleen in de aardbei variant een verschil in ingrediënten. Daarin is 99,7% bronwater vermengd met 0,3% natuurlijk aardbei aroma. De pakjes zijn per zes stuks verpakt en kosten gemiddeld 1,59. De pakjes bevatten 200 ml. 

IS HET WAT?

Ik heb gisteren bij mijn kennis wat van de aardbei variant geproefd. De geur en smaak vond ik persoonlijk wat te chemisch, maar op zich verder geen vervelend smaakje en absoluut een gezonder alternatief op andere sapjes/pakjes. Er valt gewoonweg niets kritisch op aan te merken. Ik ben zeer tevreden met dit nieuwe gezonde alternatief tussen alle andere meuk. Het enige wat ik erop zou kunnen zeggen is dat ik het wel een vrij duur betaald watertje vind. Thuis kun je dit onwijs eenvoudig zelf maken met een liter gratis water uit de kraan en één gepureerde aardbei, of een klein stukje gepureerde banaan, of een eetlepel vers uitgeperst sinaasappelsap. De reden waarom er waarschijnlijk méér aroma’s zijn gebruikt in de aardbei-variant komt omdat de aardbei van nature minder zoet is dan baan/sinaasappel. 

WAT VIND IK ERVAN?

Ik ben zeer prettig verrast. Een heel erg fijn nieuw product waar het minimale aan meuk in zit. Alhoewel duur betaald, het is een zeer fijne luxe om mee te geven naar school. TIP: bewaar de pakjes, en vul ze steeds zelf opnieuw met wat water en bijvoorbeeld enkele druppels stevia. Op langere termijn scheelt je dit bakken vol geld 😉 En je spruit zal er niets van merken 😉 Wil je liever geen pakje gebruiken, gebruik dan een BPA vrije beker.   Greensweet stevia druppels werken feitelijk hetzelfde als de aroma’s in dit product. Per liter water kun je hooguit twee/drie druppels gebruiken. Naar smaak meer of minder. Ik drink al jaren mijn drankjes op deze manier. Gewoon een liter water en wat stevia druppels. Daar kan ik liters en liters en liters en liters van drinken, terwijl de investering mij gemiddeld dan nog geen 6,95 kost voor 30 ml, en 9,95 voor 50 ml. Tel uit je winst! Bovendien bespaar je het milieu. 

Ik persoonlijk prefereer gewoon de ” good old ” ouderwetse beker om me te geven naar school. Maar als je persé een pakje mee wil geven is dit een goed alternatief. Een beker is niet alleen gezonder, maar ook het allerbeste voor het milieu. Investeer wel in een goede beker, die gemaakt is van BPA vrij materiaal.

SAM_1343

Ook lekker met citroen-smaak bijvoorbeeld!

Een reactie op “Sourcy water met smaakjes voor kinderen…..is het wat?

  1. In Duitsland, waar ik vlakbij woon, is er al fruitwater in 1,5 ltr flessen bij de Lidl verkrijgbaar voor € 0,49. Bij een andere supermarkt Real, zijn soortgelijke drankjes ook in 1,5 ltr flessen met meerdere smaken te koop voor € 0,59. Waarom dit niet in Nederland kan, snap ik dus niet. Iets van 3 % aan calorieën dus super laag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *