Tropical crumble ( vegan)
Dit is té lekker! Zo lekker en knettergezond dat je het als ontbijt kunt nuttigen, als lunch of als onderdeel van een hoofdmaaltijd. Het is ontzettend snel, simpel en eenvoudig om te maken met een minimaal aan ingrediënten die ook niet zo moeilijk zijn om te vinden. DIGG IN!
Dit heb je nodig:
- twee kleine bananen, in plakjes gesneden
- een kleine appel, gewassen en in de schil in kleine blokjes gesneden
- 100 gram havervlokken
- 50 gram amandelmeel of boekweitmeel
- anderhalve eetlepel greensweet Icing poedersuiker of een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
- 20 gram pistache notem
- een half kopje gemengde noten ( ik heb cashew, wal, pecan noten en bruine amandelen gebruikt)
- 35 gram zachte zuivere kokosolie/vet
Optioneel om te bestrooien:
homemade kaneelsuiker*
(* maak zelf kaneelsuiker door twee eetlepels ceylon kaneelpoeder door 100 gram greensweet-stevia erythritol suiker te roeren.)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een braadslede of grote vierkante ovenschaal met een prop bakpapier * ( * maak een prop van een vel bakpapier en haal de prop weer uit elkaar) Doe de noten, suiker, havervlokken en het amandelmeel in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel de plakjes banaan en blokjes appel in de vorm over de bodem. Voeg het kokosvet toe aan het mengsel in de kom en kneed met de vingertoppen door de massa.
Verdeel de crumble over het fruit en druk licht aan. Bak de crumble in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. De massa moet mooi goudbruin zijn verkleurd.
Verrrrrrrrukkelijk in desserts, over /op toetjes en over ijs en yoghurt!