Wolk broodjes
Heerlijk luchtige zoete broodjes die nog het meeste lijken op naan-broodjes. Ze zijn supersnel gemaakt, met verse biologisch/dynamische zachte geitenkaas! Heb je geen bezwaar tegen koemelk, kun je ook biologische kaasspread gebruiken. Wil je het liever geen enkele vorm van lactose?
Dan is dit een optie. Deze spread is lactose vrij gemaakt, maar bevat dus nog wel koemelk. Ik persoonlijk ben geen fan. Het heeft voor mij persoonlijk weinig smaak. Maar dat is een persoonlijke mening. 😉 Deze spread kun je gewoon in de supermarkten kopen, en kost 2,59 .
De broodjes zijn ideaal als onderdeel bij iedere hoofdmaaltijd. Ook lekker om mee naar school te geven, of mee te nemen naar het werk! Of lekker voor onderweg! Â Koolhydraat arm!
Dit heb je nodig:
- drie eiwitten
- 200 gram biologisch/dynamische geitenkaas ( biowinkel)
- een theelepel ( wijnsteen) bakpoeder
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met de stevia goed stijf. Spatel luchtig de geitenkaas en bakpoeder erdoor. Schep bergjes op de bakplaat, zorg voor ruimte tussen de bergjes,. Â Bak de broodjes in het midden van de oben gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Ze moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen.