Vegan bacon buns
Bacon is iets wat in Engeland veel wordt gegeten. In Nederland lusten we er ook wel pap van, maar dan niet in de morgen 😉 We eten het graag tijdens de lunch, met gebakken ei, of op een broodje. Als je veganistisch bent is bacon uiteraard een NO GO AREA, maar gelukkig kun je er net zo goed van genieten!
Ik bedacht zowel een verrukkelijk broodje ( bun) als vegan-bacon om de veganisten te verblijden! En niet alleen veganisten, want deze buns vallen zelfs bij de grootste vlees-eters enorm in de smaak! Om je vingers bij op te eten, is gezegd, een mooier compliment kon ik in elk geval niet horen!
WAT HEB JE NODIG ?
- 200 gram teffmeel
- 250 gram havermout
- Vijf eetlepels psyllium
- Een zakje biologische droge gist
- Drie eetlepels biologische erythritol
- Drie eetlepels maca poeder
- 100 ml gesmolten zuivere kokosolie
- Warm water
Voor de Vegan bacon:
- 250 gram gerookte tofu ( Plus of biowinkel)
- Biologische ketjap manis
- Vier eetlepels kerrie masala
- Een eetlepel Harissa kruiden
ZO MAAK JE HET :
1) roer alle ingrediënten voor de broodjes in een kom, voeg steeds warm water toe tot de massa licht vloeibaar wordt. Dek de kom af met een stukje plastic huishoudfolie en bedek met een doek. Zet op een warme plaats, laat tenminste twee uur rijzen.Kneed daarna goed door. Maak er ronde broodjes van, en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
2) verwarm de oven voor op 175 *C. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten.
3) snij de tofu in dunne plakjes, marineer deze in wat scheuten ketjap Manis en de kruiden.
4) bak de tofu met wat zuivere kokosolie in de koekenpan om en om gaar
5) leg de bacon op een bakplaat, bak in de oven op 180*C ongeveer 25 -30 minuten.
6) beleg de broodjes met sla, een beetje Vegan-mayo en plakjes bacon.