Spinazie/roomsoep

Met spinazie kun je alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld deze heerlijke roomsoep van maken! Ik heb biologische kokosroom gebruikt, deze koop je in de biowinkel. Daaraan wordt niets meer toegevoegd dan nodig, en bevat ook geen toegevoegde suikers. Het geeft deze soep niet alleen een heerlijke romige smaak, maar dankzij het vleugje kokos ook een zeer verrassende nasmaak!

Dit heb je nodig:

( voor twee volle kommen soep)

  • 300 gram gewassen biologische bladspinazie ( liefst biologisch, voor meer smaak)
  • 200 gram biologische kokosroom
  • vijf flinke eetlepels gemengde gedroogde verse kruiden ( ik heb komijnpoeder, curry madras, ras el hanout, en za’tar kruiden gebruikt, allen van Jonnie Boer)
  • een verse tak basilicum, fijn gehakt
  • een verse tak peterselie, fijn gehakt
  • 200 gram gerookte tempeh in blokjes ( Veegetalia, biowinkel) of een andere vleesvervanger
  • een snufje keltisch zeezout

Zo maak je het:

Pureer in een blender de spinazie fijn. Giet over in een soeppan, en voeg daaraan de rest van de ingrediënten toe. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Zodra de massa kookt, het vuur laag zetten en met de deksel op de pan 10 minuten laten pruttelen. Schenk de soep uit over de kommen.

gy spinazie:roomsoep 3

Je kunt er uiteraard nog tal van smaakmakers aan toevoegen zoals een fijn gesnipperd uitje, een teentje verse rauwe knoflook, een teentje zwarte knoflook, of diverse verse kruiden!

gy spinazie:roomsoep1

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *