Tomaat-bananen muffins
Toegegeven: de combinatie tomaat en banaan klinkt nogal vreemd. Maar wacht maar tot je deze heerlijke muffins hebt geproefd! Dit recept is tevens ei-vrij!
Dit heb je nodig:
- 15 cherry tomaatjes, door midden gesneden
- drie bananen , gepureerd
- een theelepel stevia sweet Xtra
- 200 gram boekweitmeel
- een eetlepel wijnsteen bakpoeder
- 125 ml haver ( of andere) melk
Om te garneren:
- ceylon kaneelpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een muffintray ( voor zes muffins) met papieren vormpjes. Kneed handmatig de tomaatjes door de banaan. Voeg bakpoeder en stevia toe en roer met een lepel door de massa. Voeg het meel toe en roer door. Voeg tenslotte de melk toe en roer tot een beslag.
Vul de vormpjes met het beslag. Bestrooi royaal met kaneel. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.