Triffle

Zoals jullie weten ben ik een echt toetjes-mens. Al van kinds af kon je mij niet gelukkiger maken, en wat dat betreft is dit nooit veranderd. Zeker als je meukvrij eet en drinkt, kun je juist op gebied van toetjes/desserts compleet losgaan! Terwijl veel mensen voor de kant en klaar meuk in de winkels kiezen, valkt er juist op gebied van desserts meukvrij ontzettend veel te maken. Ik heb zowel op populaire desserts varianten bedacht, maar ook zelf nieuwe varianten bedacht. Toch blijven de bekende desserts het meest geliefd. Neem nu de triffle : een desserts wat van origine is opgebouwd met verschillende laagjes fruit, siroop, slagroom/of room, en fruit-puree. Niet alleen verrukkelijk, maar ook zeer prachtig om te zien, waardoor het een ideale afsluiter is op een feestelijke tafel. De originele variant bevat erg veel suiker. Ik bedacht een 100% meukvrije variant! Gezond smullen dus!

Dit heb je nodig:

( goed voor vier personen)

  • een pattison pompoen ( geel)* gewassen en in de schil, in stukken gesneden( zaadlijst verwijderen
  • homemade slagroom ( zie recept)
  • 2 grote bananen, gepureerd
  • vers rood zacht fruit ( ik heb rode bessen, blauwe bessen en aardbeien gebruikt)

( * Je kunt ook andere pompoen gebruiken, zoals oranje pompoen, of groen, of fles-pompoen)

Zo maak je het:

Gooi de stukken pompoen in een pan, en kook in ruim water 10 minuten. Giet af en laat afkoelen. Pureer vervolgens tot een lobbige massa in de blender. Zet twee/vier sorbetglazen klaar. Maak de slagroom volgens het recept, en zet dit ongeveer 20 minuten in de koelkast.

SAM_2173

Begin met een laagje bananenpuree op de bodem van de glazen. Strooi er wat vers fruit op. Vervolgens schep je een laag slagroom op het fruit. Dan een laag pompoen-puree, met daarop opnieuw wat vers fruit. Daarop weer een laag slagroom. Herhaal deze volgorde tot de glazen goed zijn gevuld. Eindig met vers fruit met daarop een toefje slagroom.

SAM_2177

 

Je kunt de triffle uiteraard nog geheel op eigen smaak/wens aanvullen! Denk aan lekkere specerijen als ceylon kaneelpoeder, magere cacaopoeder, vanille bourbon, wat vers geraspte gemberwortel, wat citroenschil of limoenschil-rasp, of wat kruidnagelpoeder met anijspoeder.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *