Ui-geitenkaas beignets uit de oven

We kennen de appelbeignets, en mijn inmiddels beroende haver beignets. Maar voor de hartige fans was er nog niet echt iets interessants šŸ˜‰ Daar moest dus wat aan gedaan worden! Ik bedacht deze beignets die maar vier ingrediĆ«nten bevatten, superlekker zijn en in de oven worden bereid. Dit maakt deze beignet meteen een stuk gezonder en minder vet.

sam_9419

De beignets zijn 100% meukvrij. Ik heb zelf paneermeel gemaakt ( klik hier hoe je dit zelf maakt) Ā maar je kunt ( glutenvrij) paneermeel ook in de biowinkel kopen. Ā Gebruik ook biologische geitenkaas, deze kun je ook kopen in de biowinkel. Naast dat deze kaas meukvrij is, heeft het ook de allerbeste smaak! Heb je geen bezwaar tegen koemelk, kun je uiteraard ook kiezen voor biologische kaas. Deze plakken kaas kun je in lange dunne repen snijden.

Dit heb je nodig:

  • twee grote mega uien, van de schil ontdaan
  • biologische geitenkaas, plakken of een rolletje
  • biologische paneermeel
  • een ei, los geklopt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de uien in mooie gelijke stukken. Druk steeds uit een stuk ui de ringen, zorg ervoor dat je de ringen heel laat. Leg de grootste ring op de bakplaat en druk er wat geitenkaas tegenaan, de klok rond. Druk een passende ring ernaast en herhaal de stap tot er een beignet is gevormd.

sam_9417

Haal de beignet door de paneermeel, vervolgens door het ei, en tot slot opnieuw door de paneermeel. Bak de beignets in het midden van de oven gaar ion ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren.

sam_9421

 

Een reactie op “Ui-geitenkaas beignets uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *