Uiensoep

Hoe simpel wil je het hebben? Met maar twee ingrediënten maak je al deze verkwikkende soep, die de hongerklap op een zeer gezonde manier te lijf gaat. Uien staan lang nog niet zo goed bekend als ze verdienen. Het zijn onderschatte gezondheidsknollen. Meer over uien en hun gezonde voordelen kun je hier lezen. Ik heb voor deze simpele en supersnelle soep een biologisch bouillonblokje gebruikt, zonder gist en andere toevoegingen. Deze kun je vinden in de biowinkel. Let daar wel goed op: in veel bouillonblokjes zitten naast suikers ook vele smaakversterkers. Maak liefst je bouillon zelf, al is dit even een klusje. Ik maak mijn bouillon ook zelf, maar om dit recept toegankelijker te maken voor iedereen, heb ik biologische bouillon zonder toevoegingen en gist gebruikt. Voordeel met zelf bouillon maken is, dat je de complete regie houdt over wat erin gaat. Dit blijft, ook bij biologische bouillonblokjes, toch een vaag vlak.

Dit heb je nodig:

( voor twee flinke kommen soep)

  • 500 gram biologische mild-zoete rode uien, in dunne ringen
  • een liter bouillon, gemaakt met een biologisch bouillonblokje zonder gist en toevoegingen

Zo maak je het:

Doe de uien en bouillon in een pan, en breng met deksel op de pan aan de kook. Laat pruttelen onder regelmatig doorroeren tot de uien zacht zijn geworden. Zet het vuur laag en zet de staafmixer er kort in, zodat er enkele uien gepureerd worden, maar er ook nog uien heel blijven.

SAM_2371

Verdeel over de kommen, en serveer direct. THAT’S ALL ! 😉

SAM_2370

Je kunt uiteraard zoveel extra’s toevoegen als je wenst: kruiden en specerijen, wat keltisch zeezout , zwarte peper, en ook gerookte tempeh blokjes!

Een reactie op “Uiensoep

  1. Vorige week heb ik een variatie gemaakt met rode, witte uien en sjalotten, knoflook en een winterpeen en tijm. Heel lekker met een klein beetje geraspte geitenkaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *