Vegan bounty rotsen

Ik vind ze verslavend lekker: bounty’s. Helaas zitten ze zo vreselijk vol met suiker en meuk dat ik er meteen last van krijg als ik een stukje eet. Het toont aan dat er echt hele grote hoeveelheden suiker en vetten worden gebruikt. Gelukkig kun je ze zelf maken.

IMG_2842

Ik bedacht een variant op de beroemde bounty’s. Deze rotsen bevatten in totaal vier ingrediënten: kokosolie, kokosrasp, kokos-steviadruppels en biologische magere cacaopoeder. Dit maakt het een gezonder alternatief, met veel minder vetten en suikers. De suikers zijn afkomstig uit de kokosrasp.  Ze zijn heel gemakkelijk om te maken. Kijk maar!

Dit heb je nodig:

IMG_2838

Zo maak je het:

Laat de pot kokosolie in een bak heet water smelten tot vloeibare olie.Roer ongeveer 100 ml water + 10 druppels stevia  door de kokosrasp en laat even staan. Bekleed een plaat met bakpapier. Knijp steeds een beetje kokosrasp uit en leg deze bergjes voorzichtig op de plaat. Roer ongeveer een half koffiekopje cacaopoeder door 200 ml kokosolie, druppel hier ongeveer 10-15 druppels stevia bij en roer. Wacht tot de olie terugstolt.

IMG_2837

Zodra de chocolade wat is terug gestold , deze over de bergjes kokosrasp op de plaat schenken. Laat dit enige tijd drogen.

IMG_2840

Je kunt de rotsen het beste bewaren op een schaal bij een kamertemperatuur van 16 graden. Ze zijn ook erg lekker uit de vriezer! Vries ze 24 uur voor consumptie in. Ook koud in de korelkast te bewaren voor koele rotsen. Deze zijn lekker op warmere dagen.

IMG_2836

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *