Vegan feest taart

Tijdens de feestmaanden is het drukker dan normaal. De vele voorbereidingen kunnen erg veel tijd opslokken. Als je graag alles zelf maakt ( want dat is toch het aller lekkerst! ) en ook graag gezond en verantwoord wilt ste en dat ook aan je gasten wilt voorschotelen, dan is dit recept geknipt voor jou. Deze feestelijke taart kan overal waar er een feestje gevierd wordt, of dit nu sinterklaas, kerstmis, oud/nieuw , verjaardagen of andere feestelijke gelegenheden zijn, deze taart maakt iedereen vrolijk! Het is geschikt voor veganisten, de taart is verder glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, vrij van synthetische meuk, en is zeer voedzaam en vullend. En niet moeilijk om te maken!

Wat heb je nodig?

Voor de taart:

  • 600 gram volkoren boekweitmeel + 200 gram amandelmeel
  • vier volle eetlepels psyllium
  • een zakje biologische droge gist
  • vier eetlepels biologische erythritol + 4 druppels zuivere stevia
  • 50 ml gesmolten zuivere kokosolie
  • vijf volle eetlepels cacaopoeder
  • twee eetlepels WINTER kruiden mix ( KLIK HIER voor het recept )
  • twee koffiekopjes cacaonibs
  • warm water

Voor de vulling:

  • drie bananen, gepureerd
  • drie eetlepels cacaopoeder
  • twee eetlepels biologische erythritol
  • kokosrasp

Voor de topping:

  • 400 ml kokosmelk, 24 uur gekoeld, het harde deel gebruiken
  • twee eetlepels biologische erythritol
  • een eetlepel Johannes broodpitmeel
  • geschaafde amandelen
  • gedroogde sinaasappelschil
  • erythritol poedersuiker ( erythritol fijn tot poeder vermalen in de blender )

Zo maak je het:

  1. Meng alles voor de taart in een kom en voeg steeds beetjes warm water toe tot er een vrij vloeibare massa ontstaat. Dek de kom al met plastic folie en wikkel de kom in een doek. Laat dit tenminste twee uur rijzen op een warme plek
  2. Verwarm de oven voor op 180*C. Bekleed een ronde ovenschaal met bakpapier
  3. Stort de massa in de schaal en bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 60 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen en snij de taart overdwars in twee stukken. Leg het onderste deel op een mooi bord.
  4. Roer de cacaopoeder ren erythritol door de bananenpuree. Besmeer de onderste laag met deze puree en bestrooi royaal met kokosrasp.Druk voorzichtig de bovenkant op de taart.
  5. Meng de erythritol + Johannes broodpitmeel door de harde kokosmelk tot een romige massa en besmeer dit op de taart. Garneer verder af met de amandel schaafsel, sinaasappelschil en poedersuiker,

 

Een reactie op “Vegan feest taart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *