Pim en EVA…..een bijzonder en uniek voorleesboek!

Rosa kwam onlangs bij mij op een wekelijkse “ koffietje-meeting” zoals we dat zijn gaan noemen 😁 Rosa is een echte koffie-leut en ze komt iedere week dan ook maar wat graag even langswippen bij mij ( Puur & Fit is dichtbij mijn huis ) om de laatste ontwikkelingen door te gaan nemen. We genieten samen altijd enorm van deze momenten, want we kletsen gegarandeerd non-stop over Puur & Fit en onze plannen. Kletsen over je lust en je leven, wie vind dit nu niet leuk? En dit noemen ze dan ook nog eens “ werk” 😆 wat voor ons allebei ab-so-luut niet zo aanvoelt.

Rosa kwam onlangs aanzetten met een superleuk cadeautje voor mij. Het was een…..kinder-voorleesboek……🙄….UUH? Wacht even Monique, zei je KINDER voorleesboek? Jj hebt toch helemaal geen kinderen? Je bent toch ook geen voorlees-oma geworden? Nee, klopt, maar dit specifieke kinder-voorleesboek is erg bijzonder en uniek te noemen…..ik ga jullie in het kort vertellen waarom.

PIM EN EVA

Het voorleesboek heet PIM EN EVA, en komt uit het brein van RAMON VAN EIJCK. En dit is de broer van Daan, de ega van onze Rosa. Ramon heeft kinderen, en hij bedacht jaren geleden uit zijn eigen fantasie het figuurtje PIM. Pim is een kaboutertje. En hij beleeft de wildste avonturen. Ramon begon zijn fantasie verhaaltjes iedere avond voor te lezen aan zijn kinderen die iedere avond aan zijn lippen hingen en hem vroegen of Pim weer wat leuks had beleefd.
Jaren later bleven zijn kinderen ( inmiddels pubers ) praten over die bijzondere verhalen en hoeveel goeds hen dat heeft gedaan. Ze koesteren er niet alleen zeer warme herinneringen en momenten aan, ook hebben zij er veel aan gehad om hun basis te leggen in hun letter en beeldvorming.
Over dat gesproken, wist jij, dat zo’n 18% van alle Nederlandse inwoners laag-geletterd zijn? Dit betekent dat een klein deel van de Nederlandse bevolking niet of niet goed kan lezen en / of schrijven. Kun jij je daar maar IETS bij voorstellen? Stel…..je gaat naar de supermarkt en je kunt geen letter lezen van de vele etiketten? Of je kunt niet even snel iets noteren? Daar kunnen we ons vast geen enkele voorstelling van maken, maar geloof gerust, dat dit een zeer grote invloed heeft op je leven.
De reden waarom er steeds meer laag-geletterden in Nederland zijn, heeft niet alleen te maken met de onderste laag van onze samenleving of de allochtonen in ons land. Het heeft volgens vele onderzoeken naar laag geletterden in ons land veel te maken met de basis. En die begint al erg vroeg, al vanaf de eerste paar weken van een mensenleven. Velen denken, dat een pas geborene nog niets kan waarnemen, maar dat is niet zo. Hoe meer jij een pas geborene al blootstelt aan vormen, beelden en ook klanken en verhalen ( voorlezen ) hoe beter de basis wordt gevormd. Daarom is voorlezen zo ONTZETTEND BELANGRIJK en wordt ook via diverse overheden hier aandacht aan geschonken. Terug naar PIM EN EVA.
De kinderen van Ramon vonden het zo zonde, dat “ hun” Pim zo’n beetje een stille verdwijning had gekregen naarmate ze ouder werden en oud genoeg waren om zelf te lezen. Ze spoorden hun vader dan ook aan, om IETS met Pim te gaan doen, omdat Pim voor hen juist zo enorm waardevol is geweest in hun ontwikkeling. Ze spoorden Ramon aan om Pim vast te leggen in boekvorm. Ramon vond dat een leuk idee, maar zijn dagelijkse werkzaamheden slokten hem volledig op waardoor dit plan eigenlijk nooit echt van de grond kwam. Tot de pandemie insloeg, en ook Ramon thuis kwam te zitten. Opeens was er tijd. En deze tijd heeft Ramon meteen aangepakt om zijn Pim weer tot leven te roepen en vast te gaan leggen in een voorlees boek. Niet alleen omdat hij het belangrijk vond om onze kinderen te blijven voorlezen, maar ook voor zijn eigen kinderen. Zij hebben zulke mooie herinneringen aan Pim, dat een voorlees boekje voor hen een prachtig aandenken is.

KUNSTENAAR FLORIS HOVERS

Ramon wilde het goed gaan aanpakken. En besloot vrijwel meteen om zijn goede vriend, kunstenaar Floris Hovers, in zijn project te gaan betrekken. Floris is een kunstenaar die vanaf 2006 zijn eigen ontwerpstudio bestiert en dan niet geheel onverdienstelijk. Hij heeft al meerdere awards gewonnen en prachtige werken gemaakt, die niet onopgemerkt blijven. Hij wil graag, dat zijn ontwerpen “ leesbaar en herkenbaar” zijn, en dat komt zeker in dit boek goed tot zijn recht. En maakt dit voorleesboek ook meteen uniek. Zijn illustraties zijn ronduit AMAZING te noemen. Dankzij een 3D effect wordt je als ware in het verhaal “ gezogen” en geeft het de voorgelezenen een unieke ervaring en beleving van de avonturen van kabouter Pim. Maar niet alleen de voorgelezenen gaan hier erg van genieten, ook de voorlezers zullen helemaal opgaan in het avontuur van Pim. Zoals ik dat ook deed. Mind you, ik ben 52 jaar oud 😄 maar toch greep dit boek mij net zoals een goed leesboek mij kan grijpen.
Het verhaal leest fantastisch. Ik ga het niet helemaal verklappen, maar kabouter Pim beleeft een zeer spannend avontuur waarbij hij de redder in nood is en,…als bonus zijn vriendinnetje EVA ontmoet. Pim is niet het zoveelste kabouter-figuurtje. Hij woont bijvoorbeeld niet in een paddenstoel, maar in een oude boomstam. En hij drinkt eikeltjes-koffie. Hij verzorgt de dieren in het bos. Het is geen doorsnee kabouter verhaaltje en dat is ook meteen wat dit voorleesboek zo bijzonder maakt. Gecombineerd met de bizar mooie illustraties geeft dit boek een prachtig verhaal, beeldvorming en beleving. Een verhaaltje die je keer-op-keer-op-keer-op-keer-op-keer kunt blijven voorlezen. Ik kan er nu ook nog steeds in blijven bladeren, ik ben zeer onder de indruk van de illustraties. Een prachtig cadeau om te geven aan een zwangere, of net bevallen papa en mama. Maar ook voor een opa en oma. Uren voorleesplezier gegarandeerd.
Links Ramon, rechts Floris 

EIGEN BEHEER BIJ PUMBO

Dit boek heeft voor mij nog meer grappige “ haakjes” die op mij van toepassing zijn. Ramon heeft dit voorleesboek in eigen beheer uitgegeven, en zonder dat ik dit wist, bij een oude bekende van mij…..PUMBO. Ik heb bij Pumbo veel van mijn boeken uitgegeven. Het is wat mij betreft nog steeds de allerbeste uitgeverij om je eigen boek uit te brengen. Zeer professioneel, aardig en attent, klantgericht en zeer klantvriendelijk. En zeer redelijk in hun prijzen. De kwaliteit van de boeken is subliem, en dat zie je ook hier weer terugkomen. Ik vond het ontzettend grappig! It”s a small world after all!

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Rosa was nét zo onder de indruk als ik was, en heeft meteen een voorraad ingekocht om bij Puur & Fit te gaan aanbieden. Waarom? Omdat wij het allebei ontzettend belangrijk vinden dat we weer wat meer gaan voorlezen aan onze kroost. Maar uiteraard is Rosa ook onwijs trots op haar zwager en wil zij dat de hele wereld nét zo verliefd wordt op Pim als zij en ook ik .
We gaan dit voorleesboek EXCLUSIEF lanceren tijdens de Advent December kortingsmaand actie, want wat is er nu leuker om dit cadeau te geven tijdens de feestdagen?
Het boek kost € 15,95 en is nu te bestellen als je niet kunt wachten ! KLIK HIER 

TOT DONDERDAG 2 DECEMBER 2021 GRATIS VERZENDKOSTEN! 

4 Reacties op “Pim en EVA…..een bijzonder en uniek voorleesboek!

 1. Beste Monique,
  Wat een ontzettende gave recensie! Heel blij met jouw mooie woorden!
  Het geeft kleur aan het bijzondere project dat ik samen met Floris, (waar ik hem heel dankbaar voor ben) heb gedaan!
  Veel , veel dank.
  Ramon

 2. Hoi Monique,

  Van Rosa begreep ik dat je jarig bent vandaag. Van Harte gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van.

  Hartelijke groet.
  Ramon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *