Vegan gevulde ( vlees ) tomaten ( bijgerecht )

Van de tomaten vind ik de vleestomaat de meest fraai ogende soort. Ze hebben een mooie ribbel-structuur, zijn groot, plat en sappig. Het vruchtvlees is mega-stevig, en lijkt een beetje op vlees, vandaar ze vlees-tomaten worden genoemd. Omdat vleestomaten erg stevig zijn, worden ze meest gebruikt  voor in de oven. Vleestomaten hebben een frisse, zoete smaak, wat het zeer toegankelijk maakt om als aperitief en / of bijgerecht te serveren.

Je vindt de allerbeste, aller-lekkerste in de biowinkel. Daar kun je behoorlijke joekels vinden, want vleestomaten kunnen, meest biologisch en natuurlijk geteeld gigantisch groot worden. Onbespoten kunnen ze lekker hun gang gaan. Ze smalen biologisch daarom 10 x zoveel beter. Let goed op, dat de tomaten stevig zijn en geen beurse plekjes bevatten. Voor dit bijgerecht heb je een vleestomaat per persoon nodig. Het recept is gemaakt voor drie personen. Je kunt de gevulde tomaten zowel in de oven bakken als in een airfryer. Gebruik je de airfryer? Leg dan een klein stukje bakpapier in de baklift en zet de temperatuur op 170*C, bak ongeveer 6-10 minuten, blijf controleren.

Wat heb je nodig?

  • drie grote biologische vleestomaten
  • 200 gram havermout
  • een grote gekookte zoete aardappel in de schil gelaten
  • een klein scheutje Aminos of tamarisaus
  • een eetlepel kerriepoeder
  • een eetlepel gerookte paprikapoeder
  • een theelepel fenegriek poeder
  • een ui, fijn gesnipperd
  • de inhoud/ vruchtvlees van de tomaten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de ” kapjes” van de tomaten, en hol deze met een lepel uit. Gooi dit samen met de rest van de ingrediënten in de blender en maal dit tot een romige gladde massa. Vul de tomaten met dit mengsel en bak af in ongeveer 15-20 minuten, blijf controleren.  Eventueel nog wat bestrooien met fenegriek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *