Vegan omelet met ui en topping

Met de veganistische vervanger voor omeletten ( klik hier voor het recept om deze te maken) kun je oneindig variëren! Naast naturel omeletten kun je bijvoorbeeld groenten ( zoals spinazie) toevoegen, of zaden, noten en pitten.

Je kunt naast kant-en-klare omelet mixen ook diverse veganistische toppings kopen. Ook deze zijn eenvoudig na te maken. Ik heb een heerlijke veganistische topping bedacht die erg eenvoudig is om te maken.

Dit heb je nodig:

* 100 gram cashewnoten, fijn vermalen in de blender
* 75 gram havermeel
* een koffiekopje edelgist
* een snufje Keltisch zeezout
* twee flinke eetlepels ras el hanout kruiden
* een eetlepel bieslook
een snufje peper
Dit schud je allemaal in een potje goed door elkaar. Klaar!
Met de topping kun je alles op smaak brengen wat je wenst. Lekker over pizza, gerechten, maar ook om van alles te kruiden. Je kunt ook je vegan-omeletten heerlijk kruiden met deze topping. Maak bijvoorbeeld eens een omelet met ui en bestrooi deze royaal met deze topping! Verrukkelijk!

Dit heb je nodig:

( voor een omelet)

  • vier flinke eetlepels omelet-mix + vier eetlepels water ( maak er een papje van)
  • een sjalotje
  • vegan topping ( zie recept hierboven)

Zo maak je het:

Laat een erwtje zuivere kokosolie smelten in de pan. Snipper het sjalotje fijn, en bak deze glazig. Voeg het papje toe en bestrooi met de topping. Bak de omelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *