Vlierbloesem flensjes

Zo rond Mei begint het bij mij weer te kriebelen. Dan komen de eerste vlierbloesems weer tevoorschijn. En hoe eerder je ze in de bloei plukt, hoe meer de aroma’s aanwezig blijven. 😉 KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER VLIERBLOESEM

IMG_3537

Van vlierbloesem wordt meestal siroop gemaakt en eigenlijk blijft het daar wel zo’n beetje bij. En dat is jammer, want je kunt met vlierbloesem zoveel meer! Wat dacht je van gezonde flensjes? Ze zijn in een handomdraai gemaakt. KIJK MAAR!

Dit heb je nodig:

( voor acht flensjes)

  • 8 mooie schermen vlierbloesem

Voor het beslag:

IMG_3539

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten voor het beslag in een kom stevig door elkaar, voeg net zoveel melk toe tot er een licht vloeibaar maar niet te nat beslag ontstaat. Schud de schermen goed uit, maar was ze niet. Hou de steeltjes er ook nog even aan, deze heb je nodig bij de eerste handeling bij het bakken.

IMG_3531 IMG_3530

Laat een klontje kokosolie smelten in een gifvrije koekenpan. Haal met flinke halen steeds een scherm door het beslag. Lukt dit niet goed? Schep dan met een lepel het beslag goed op de schermen. De schermen moeten goed in het beslag liggen.

IMG_3532

Zet steeds drie schermen in de pan en bak ze goudbruin aan de onderzijde. Knip nu voorzichtig het steeltje af en draai het flensje om. Bak de aan beide kanten mooi goudbruin.

IMG_3533

Ze zijn het lekkerste om koud te eten. Heerlijk met stevia poedersuiker!

IMG_3538

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *