Vlierbloesem flensjes
Zo rond Mei begint het bij mij weer te kriebelen. Dan komen de eerste vlierbloesems weer tevoorschijn. En hoe eerder je ze in de bloei plukt, hoe meer de aroma’s aanwezig blijven. 😉 KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER VLIERBLOESEM
Van vlierbloesem wordt meestal siroop gemaakt en eigenlijk blijft het daar wel zo’n beetje bij. En dat is jammer, want je kunt met vlierbloesem zoveel meer! Wat dacht je van gezonde flensjes? Ze zijn in een handomdraai gemaakt. KIJK MAAR!
Dit heb je nodig:
( voor acht flensjes)
- 8 mooie schermen vlierbloesem
Voor het beslag:
- 275 gram havermoutmeel
- 10 gram (wijnsteen) bakpoeder
- 15 druppels greensweet-stevia ( smaak naar keuze)
- een vers ei
- homemade plantaardige melk ( bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk )
Zo maak je het:
Roer alle ingrediënten voor het beslag in een kom stevig door elkaar, voeg net zoveel melk toe tot er een licht vloeibaar maar niet te nat beslag ontstaat. Schud de schermen goed uit, maar was ze niet. Hou de steeltjes er ook nog even aan, deze heb je nodig bij de eerste handeling bij het bakken.
Laat een klontje kokosolie smelten in een gifvrije koekenpan. Haal met flinke halen steeds een scherm door het beslag. Lukt dit niet goed? Schep dan met een lepel het beslag goed op de schermen. De schermen moeten goed in het beslag liggen.
Zet steeds drie schermen in de pan en bak ze goudbruin aan de onderzijde. Knip nu voorzichtig het steeltje af en draai het flensje om. Bak de aan beide kanten mooi goudbruin.
Ze zijn het lekkerste om koud te eten. Heerlijk met stevia poedersuiker!