…Waarom ik voor TOFVEL wol-vilten sloffen kies!

Zodra de seizoenswisseling van de zomer naar de herfst plaatsvindt, kunnen we onze warmere kleding weer tevoorschijn halen. Inclusief sloffen, want in erg veel huizen kan het op de vloer behoorlijk koud gaan worden. Koude voeten voelt niet alleen erg akelig, het kan je gehele lichaam behoorlijk verkleumen. Als je koude voeten hebt, zul je veel lastiger in slaap vallen in bed. Wil je meer lezen over koude voeten? KLIK HIER.

Ook in mijn kleine oude huisje uit de jaren 50 kan het in de herfst / wintermaanden behoorlijk afkoelen over de vloer. Begin dit jaar ( 2020) heeft mijn woning een fikse renovatie gehad, en is alles geïsoleerd. De zomer was helaas snikheet in huis, maar met kou profiteer je er juist wel van, ik ben benieuwd of het ook minder koud over mijn vloer zal gaan worden. Voorlopig neem ik geen risico en heb ik vorige week een paar nieuwe sloffen gekocht, precies dezelfde die ik zo’n vier jaar geleden al kocht. Ze zijn mij namelijk meer dan goed bevallen. Betreft mijn voeten ben ik erg lastig. Schoenen kopen is een crime, en niet veel voldoet aan mijn eisen. Mijn voeten kunnen snel pijnlijk worden, en ik heb last snel last van druk-plekken. Sloffen moeten daarom voor mij dubbel zo comfortabel zitten. Daarnaast heb ik grotendeels laminaat op de vloer liggen wat zeer glad kan zijn, als er onder sloffen verkeerde zooltjes zitten. Ook de binnenzijde moet voor mij stabiel zijn, ik zie vaak de meest schattige slofjes, goedkoop, maar deze zijn zeer onstabiel met lopen. Uiteraard is het belangrijk, dat ze goed warm zijn. Ik vond vier jaar geleden mijn perfecte sloffen in het merk TOFVEL. Deze zijn niet alleen best uniek, er zit ook een mooi verhaal achter. Aangezien ik nu vrij regelmatig vragen krijg over sloffen dacht ik dat het nuttig zou zijn om deze bijzondere sloffen te gaan uitlichten en te vertellen waarom ik alleen deze sloffen wil.

TOFVEL?

Als je een “ die-hard” veganist bent, kun je nu beter stoppen met lezen, want deze sloffen zijn gemaakt van wol. Maar niet zomaar wol. Daar zit hem al meteen het grote verschil met andere wollen sloffen. De sloffen worden handgemaakt, waardoor geen enkel paar precies hetzelfde is. Ze worden in Nepal gemaakt, waar een maker per dag twee paar produceert.
Als jij een paar koopt, ondersteun je de locale economie van Kathmandu, in Nepal. Door deze productie krijgen veel inwoners werk en inkomen, en gaat een deel van ieder paar verkochte TOFVELS naar onderwijs voor de kinderen van de makers. De gehele productie gebeurt ethisch en voldoet aan de FAIR TRADE principes. Bovendien krijgen de makers Engelse lessen aangeboden.
De wol die wordt gebruikt, is 100% duurzaam, en gemaakt van wol van schapen die vrij grazen in de natuur.  De wol wordt zonder gebruik van chemicaliën en synthetische stoffen behandeld, waardoor alles 100% natuurlijk blijft. De wol wordt behandeld door middel van KAARDEN, ook wel het spinnen van de wol tot garen. Daarna wordt er heet water aan de wol toegevoegd. Door dit proces kan de wol worden gevormd tot een pantoffel.
De sloffen zijn unisex, er zit dus geen “ voor-de man / voor-de-vrouw” label aan geplakt, de sloffen kunnen door iedereen worden gedragen. Het design is Deens en ontzettend simpel gehouden. Hier is bewust voor gekozen, om de sloffen meer functioneler te houden. Het ontwerp is zodanig ontworpen, dat de sloffen zich naar je voeten gaan vormen en zo een optimaal draagcomfort krijgen.
Over comfort gesproken: de sloffen bestaan uit één geheel, gemaakt uit 100% wol-vilt. Dit betekent dat er geen vervelende naden, of kieren aanwezig zijn. Het wol-vilt heeft een tweevoudige werking. Het houdt s’winters je voeten behaaglijk warm, maar in de zomer juist koel.
Voor veel mensen ( me included😊) zijn zolen onder sloffen meest belangrijk. In de huizen van de gemiddelde Nederlander ligt er iets van parket, hout en laminaat, vloeren die super-mooi zijn maar enorm glad. Veel zooltjes onder sloffen zijn enorm glad waardoor je gemakkelijk weg of uitglijdt. Ook geribbelde zolen kunnen na verloop van tijd hun grip verliezen en glad worden.
De zolen onder deze TOFVELS zijn afgewerkt met een kalfsleren zool ( ja, nogmaals, ze zijn niet geschikt voor de DIE-HARD VEGAN ) Tussen de wollen schacht en de leren zool is een zogeheten schok-absorberende ENERGYSOLE aangebracht. Die levert niet alleen schok-demping op, maar ook een verbeterde bloedcirculatie. Dit maakt deze sloffen mega interessant voor mensen die altijd koude voeten hebben.
Maar dat is nog niet alles. Door de hoge aanwezigheid van wolvet ( lanoline) hebben de sloffen een natuurlijke impregnering tegen vuil, wind en zon, en werken ze dus zelfreinigend. Het materiaal is temperatuur regulerend waardoor het de voeten ook nog eens vrij van geurtjes houdt! Krijg jij dus stink-voeten in sloffen, dan zijn deze TOFVEL sloffen wellicht jouw sloffen!
Er is maar één model, maar wel zeven verschillende kleuren. De maten lopen van maat 35 tot maar liefst maat 47! Ook voor de mensen die op grote voet leven is er dus een slof!

KRIEBELT HET? 🙄 EN HOE VERZORG JE ZE?

Als je de sloffen zo ziet, zou je direct kunnen denken “ YIEKS! Dat gaat kriebelen! “ maar uiteraard is daar ook aan gedacht. De binnenzijde is namelijk kriebel-vrij gemaakt. Ik kan absoluut niet tegen kriebelige kleding, laat staan aan mijn voeten. Ik heb geen last van jeukerige voeten in deze sloffen. De fabrikant adviseert ook om de sloffen met blote voeten te dragen om zo de vele voordelen optimaal te benutten. Daarom is er gedacht aan het “ jeuk-gehalte”. De sloffen jeuken dus niet. Sterker, het voelt echt heel erg fijn aan je voeten.
De fabrikant adviseert tevens, om niet met je sloffen buiten te gaan lopen, ook niet even om naar de schuur te wandelen. Dit maakt de leren zolen alleen onnodig vuil. Hou ze dan ook echt voor binnenshuis. Ik heb mijn lelijke CROCS voor mijn deur staan om bijvoorbeeld vuilnis buiten te zetten, of even naar mijn kelderbox te lopen, of mijn brievenbus. Dit doe ik nooit met mijn sloffen aan. De zolen zullen sneller slijten, waardoor de duurzaamheid van je toffels sterk vermindert. Dit geldt overigens ook voor trappenhuizen, balkins enzovoort. Trek zodra je iets buiten de deur moet doen, iets anders aan.
Er wordt afgeraden de sloffen te wassen, zowel niet in de wasmachine als op de hand. De sloffen kunnen namelijk behoorlijk gaan krimpen als deze in aanraking komen met koud water. Wil je ze toch erg graag wassen? Was ze dan op de hand met lauwwarm water en met een wol-fijnwasmiddel, zet spanners in je sloffen zodat zij de vorm behouden. De fabrikant hamert erop om alleen te wassen als dit ECHT NODIG is, ze zullen er namelijk niet op vooruit gaan in kwaliteit. De zelfreinigende en ademende eigenschappen kunnen bijvoorbeeld verdwijnen. Even een nachtje regelmatig in de buitenlucht laten luchten is meer dan voldoende.
Verder nog een paar nuttige onderhoud-tips:
klop je sloffen regelmatig buiten even uit, Klop ze tegen elkaar aan uit. 
– vlekjes kun je verwijderen met een lauwwarme vochtige doek , eventueel met wat fijnwad-wolmiddel. Gebruik geen chemische middelen!
– zet de stofzuiger er regelmatig op! 😁 Hiermee haal je veel stof en vuil weg
– het wol-vilt kan op ten duur wat gaan pillen. Wees gerust, dit vermindert de kwaliteit niet. Meestal worden het in de slof kleine bolletjes, die je er voorzichtig uit kunt halen. 

HOE BEVALLEN ZE MIJ?

Zoals eerder geschreven kocht ik zo’n vier jaar geleden mijn eerste paar.( blauwe ) Vrijwel meteen was ik verkocht. Ik vind om te beginnen het hele verhaal achter deze sloffen geweldig, en dat ze uit enkel pure en natuurlijke materialen bestaan. Maar vooral het comfort heeft mij blij verrast. Ik heb de sloffen, zodra het wel omslaat van zomer naar herfst, hele dagen aan in huis. Ze gaan alleen even uit, als ik naar buiten moet. Bij thuiskomt glip ik meteen weer in mijn comfortabele sloffen.
Het lopen is zeer stabiel. Ik glij niet uit op mijn laminaatvloer. En ook op mijn laagpollige tapijt hebben de leren zolen een enorm goede grip. Ze zijn heerlijk en vooral behaaglijk warm. Ik heb nooit te koude of te warme voeten in deze sloffen. Precies goed. Ik draag nooit sokken in mijn sloffen, want dat s helemaal niet nodig. Ik heb deze keer voor grijze gekozen, mijn vorige paar was blauw. Deze waren na vier jaar intensief dragen wel aan het einde van hun latijn. Ik heb ze ook, met mijn stomme kop, een keertje in de wasmachine gegooid……ze waren inderdaad een stuk gekrompen, maar gelukkig kon ik ze nog wel dragen. Ik raad je aan om ze absoluut niet te wassen, dat is echt zonde. De zolen waren overigens na vier jaar amper versleten. Het was vooral het wol-vilt wat was gaan pillen en uiteindelijk gaatjes ging vertonen. Ook de achterzijde van de sloffen gaan na verloop van tijd iets omkrullen. Maar in principe  kon ik er denk ik nog best een jaar op verder lopen. Ze gaan dus echt wel even een poosje mee, zelfs bij zeer intensief gebruik en een keer ( stom stom! 🙄) wasmachine. Ze gaan zich vormen naar je voet. Ik wil geen andere sloffen meer, ik hoop dat ik met mijn nieuwe sloffen even weer wat jaren vooruit kan.

PRIJZEN OORLOG

Nog een erg leuk detail: .. je ontvangt je paar sloffen in een erg leuke stoffen zak. De prijs, daar moet je even goed op letten. Ik ben namelijk voor € 10,00  de mist in gegaan omdat ik de sloffen bij een schoenenwinkel kocht. Daar moest ik € 79,95 betalen, terwijl ze on line ( inclusief de officiële website van TOFVEL) voor € 69,00 worden aangeboden. Ik baalde daar behoorlijk van, juist omdat ik dacht goedkoper uit te zijn door verzendkosten te skippen. Ik heb de schoenenwinkel  ( witte poel in Rotterdam ) een mail gestuurd, omdat ik het best raar vond dat de prijs wel erg veel hoger lag. Ik kreeg direct een nette mail met uitleg terug, waarin stond dat de oudere prijs nog niet was aangepast , en dit niet was opgemerkt. Dankzij mijn mail werd dit direct gedaan en kreeg ik uiteraard mijn € 10 teruggestort. Netjes opgelost dus!  Maar leer uit mijn harde les, en vergelijk prijzen on line. TOFVEL zelf is goedkoop met € 69.00.
( aanvulling Oktober 2021)
Inmiddels mocht ik deze pantoffels van TOFVEL binnen zetten bij PUUR & FIT, waarmee we meteen de eerste webwinkel zijn die deze unieke pantoffels mag verkopen naast schoen / voetspecialisten! Je kunt bij Puur & Fit kiezen uit drie verschillende kleuren: ZWART / BLAUW en GRIJS Ze kosten ook bij ons € 69,00. KLIK HIER voor het overzicht.

Welke maat?

Veel mensen kopen sloffen meestal een maatje groter. Dit, omdat ze er graag nog sokken in willen gaan dragen. Zoals je eerder kon lezen, is dit juist niet de bedoeling met deze TOFVELS. En dat is bovendien helemaal niet nodig, omdat de sloffen zich geheel naar je lichaamstemperatuur aanpassen. Ik heb afgelopen vier jaar gewoon blootsvoets in mijn sloffen in huis rond gelopen terwijl het buiten vroor en het over de vloer net zo koud was. Ik had geen last van koude voeten. De sloffen lopen niet uit. Ze vormen zich naar je voet. Hou daarom je eigen maat aan, en koop ze niet groter in.

De toffe tofvels van mijn moeder….

In april 2021 overleed mijn moeder op 73 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In 2020 schreef ik dit review, die ik later heb aangepast. In 2020 begon de hel met mijn moeder, en ze moest een zeer pittige operatie ondergaan waarbij haar eierstokken en baarmoeder werden verwijderd. Ze was erg nerveus, en zag er uiteraard erg tegenop. Wij ( het gezin ) maakte haar koffertje gereed en er ontbraken pantoffels. Ik wilde mijn zelf gekochte toffels aan haar geven, maar bedacht mij opeens dat ik het misschien ook aan de leverancier kon vragen om haar als verrassing een paar toe te sturen. Toen ik aanvroeg ( ik wilde er gewoon voor betalen uiteraard) zei deze dat hij meteen haar een paar ging toesturen waar ik niets voor hoefde te betalen. Ik was in die periode een emotioneel wrak, en ik weet nog goed , dat ik door deze zeer lieve en attente actie in tranen uitbarstte. Mijn moeder ontving de volgende dag al meteen een pakje, er was een lieve kaart bijgevoegd, zo hartverwarmend….Ze heeft daar gelukkig nog wel een geluksmomentje aan beleefd waar ik de leverancier enorm dankbaar voor ben. Haar lichtjes in haar ogen die al zo lang weg waren, gingen heel even weer aan…Ze heeft niet veel plezier mogen beleven aan haar toffels, want het was al snel einde-oefening, maar ik ben zo blij, dat ” haar voeten” er nog wel in staan….Na haar overlijden nam ik de sloffen mee naar huis. En draag ik ze af en toe, om een soort connectie te voelen met mijn moeder….zo bijzonder kan iets simpels zijn. En ook daarom draag ik deze toffels een warm hart toe…..

 

dus …..deze tofvels zijn meer dan alleen duurzaam en bijzonder. Ze doen op heel veel fronten goed werk, zoals je hebt kunnen lezen. De sloffen van mijn moeder gaan nooit weg, ook al zijn ze oud en versleten. Ze zijn mij dierbaar….

 

 

Voor de duidelijkheid: ik heb dit artikel geheel op eigen initiatief geschreven en mijn sloffen gewoon zelf gekocht. Ik maak dus geen reclame of wordt betaald door TOFVEL, ik ben gewoonweg super blij en enthousiast. En hoop dat ik met dit artikel jou op weg kan helpen bij je uiteindelijke keuze in pantoffels! Ik krijg ook geen enkele inkomsten uit eventuele kortingsacties. 

 

30 Reacties op “…Waarom ik voor TOFVEL wol-vilten sloffen kies!

 1. Helder artikel, mooie gedachte om met deze sloffen mensen in Kathmandu te ondersteunen, ik ben om! Ik ga ze bestellen!!

  • En ik heb ze binnen sinds vrijdag!! Geen woord gelogen, heerlijke sloffen, lekker met blote voeten erin en idd geen zweetvoeten maar heerlijk behagelijke warme voeten. Laat de (koude) winter maar komen😊

 2. Ken t niet hb atrose en bloedarmoede altijd koude voeten wintertenen hb alles uit geprobeerd geen resultaat 😢ben benieuwd deze ook vrij wel prijzig

 3. Gezien mijn voet problemen(klapvoet door MS) toch echt opzoek naar een goed paar. Warm , niet uitglijden en duurzaam. Na het lezen van jouw artikel heb ik zojuist een paar besteld. Hoop ze spoedig te aan te hebben!

 4. 😊 net binnen! Zitten erg goed.
  Weet nu al dat ik ze niet onbeheerd achter kan laten in de woonkamer(Sphynxen zijn gek op kleinenwarme ruimtes).

 5. Ik heb zojuist een paar voor mijn moeder bestelt (maat 41) dan kijk ik gelijk hoe de maat valt en kan ik voor mezelf evt een 42 bestellen. Geen verzendkosten, dat scheelt 🙂

 6. Heel fijne sloffen, ben er erg blij mee. Fijn dat het Fair Trade is. Ze zitten zo lekker, dat ik ze bijna in bed aan zou willen houden;)

 7. Ik heb ze nu ook besteld ben heel
  Benieuwd, altijd koude voeten s’avonds! Laat het weten hoe ze bevallen, ik krijg ze morgen

 8. Hey Monique

  Bedankt voor het fijne en neutrale verslag.
  Alhoewel ik het niet snel koud heb, kan ik wel echt last hebben van ijsvoetjes, vooral wanneer ik stilletjes met mijn laptop aan de eettafel zit.
  Ik was al lang op zoek naar ‘de ideale pantoffel’ en heb al heel wat geprobeerd. Af en toe zaten er echt wel degelijke dingen tussen, maar die moesten toch altijd gecombineerd worden met dikke sokken en als de pantoffels versleten waren, kon ik ze niet altijd meer krijgen of wist ik simpelweg niet meer waar ik ze had gekocht.
  Na wat surfen op het internet, kwam ik bij de Tofvels terecht en op jouw blog.
  En ik heb ze meteen besteld! OK, ze zijn niet supergoedkoop, maar jouw positieve recensie en het verhaal achter deze sloffen trokken me dadelijk over de streep.
  Op zondag besteld, op dinsdag geleverd, dat was al een fijne verrassing!
  Ondertussen is het zaterdag en heb ik ze bijna niet meer uitgetrokken.
  Ik draag ze met blote voeten zoals aanbevolen en heb nog geen moment koude tenen gehad.
  Ze zijn zacht, lopen lekker en zijn heerlijk warm zonder zweterig te zijn.

  Ik heb ze besteld via de site zelf en er zat inderdaad een leuk zakje bij voor wanneer ik ze volgende zomer even zal opbergen.

  Aan iedereen die nog twijfelt: doen! Dit zijn heerlijke sloffen!

  • Helder artikel.
   Wel jammer dat je aanmoedigde tot online kopen, juist t kopen in een stenen winkel steun je juist de lokale winkelier.
   En foutje is menselijk en die is in jou geval netjes rechtgezet

 9. Ik ben benieuwd hoe soepel de zool is. Sinds een paar jaar loop ik enkel nog op barefootschoenen met flexibele zolen. Zijn deze dan aan te raden?

 10. Ik heb schoenmaat 37 in de lengte en voor de breedte maat 39, welke maat raad je me dan aan?

 11. Hi Monique,

  Ze lijken mij echt fantastisch maar kan ik er zooltjes in doen? Ik heb nl. hielspoor en draag speciale zooltjes in mijn schoenen.
  Hoor je graag!

  Groetjes van Karin Verschoor

  • Hallo Karin,

   Heb je ze gekocht? En passen de zooltjes erin?
   Dit is ook mijn vraag namelijk.

 12. Hoi Monique,

  Ik volg je blog al een tijdje, en heb al veelvuldig gebruik gemaakt van je goede tips. Dank voor het mooie werk dat je doet!

  Ik ben zojuist mijn echte eigen Tofvels ingeslipt…. Heerlijk! Dat geeft echt een goed gevoel, alsof ik op veertjes loop.

  Keep up the good work….

  Groetjes Cindy

 13. Leuk om terug te lezen dat ik op 25 oktober enthousiast was over de sloffen. We zijn nu bijna een jaar later, heb ze heel veel gedragen vorige winter en super super blijmee. Ik heb ze deze week uit de bijgeleverde zak gehaald. Zo ontzettend blij met deze sloffen, geen woord gelogen Monique 💖

 14. Superblij met mijn Tofvel pantoffels, eindelijk echt warme voeten! Voor mij nooit geen andere pantoffels meer!

 15. een vraagje…ik heb maat 37,5…kies ik dan 37 of 38? vallen ze ruimer of kleiner?

 16. Naar aanleiding van dit artikel heb ik ook een paar Tofvels gekocht. Een kalfsleren zool kon ik niet over m’n hart verkrijgen, dus ik heb voor een rubberen zool gekozen (en jaja, ik weet dat wol ook niet vegan is ;-)) Ben blij met deze keuze, want nu kan ik er ook even snel op naar buiten om iets weg te gooien in de container of de post uit de brievenbus te halen.

  Sinds ik ze heb heb ik altijd lekker warme voeten en samen met een lekker warm vest kan ik de thermostaat meestal op 18 graden laten staan om het toch behaaglijk warm te hebben. Dank voor deze goede tip dus!

  Qua maat schommel ik een beetje tussen 37 en 38 in. Ik heb voor 38 gekozen en was eerst even bang dat ze te groot waren, maar nu ervaar ik dat niet meer zo. Ik denk dat de exacte maat ook minder uitmaakt dan bij schoenen en mijn advies is om bij een halve maat een halve maat omhoog te gaan (dus bijv. 38 bij schoenmaat 37,5).

 17. Kan je dat naamkaartje wat aan de binnenkant van de slof gevestigd is eruit halen of niet? Of voel je dat niet zitten? Ik ben heel erg gevoelig aan dergelijke details.

  Dank je

 18. Een paar aanvullingen van een gelukkige gebruiker:
  -Ze zijn er ook in maat 48.
  -Erg fijn met mijn moeilijke voeten: ik kan er ook mijn orthopedische zolen in kwijt.

 19. Heerlijk, midden in de zomer, het is nu >25 graden besteld. Van deze sloffen ga ik genieten. Lekker dik! Goed passend. Niet te veel schoen (daarom voor leren zool gekozen, lekker om de enkels (voorwaarde nr 1). Met mijn hoge wreef beeetje lastig aantrekken, maar dat gaat vanzelf beter. Heel blij mee!

  Oja, een Nepalese krant als vulmateriaal (verpakking) hoe leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *