WALDEN meukvrije parfums…waarom het behoort tot één van mijn grootste favorieten!

Parfum, dat is toch best een dingetje. Het is erg persoonlijk, en veel vrouwen doen er jaren over om uiteindelijk bij hun vaste lievelingsgeur te komen. Ik heb ook mijn omzwervingen gehad. In mijn studiejaren ( de jaren 80 / 90 ) gebruikte ik eigenlijk van alles, maar had wel een aantal favorieten als COOL WATER en NOA . Later werden deze geuren wat sterker met THIERY MUGLER. Aan deze laatste heb ik mij best lang vast gekoppeld. Tot mijn huid erg begon te reageren…..Vanaf dat moment was parfum dragen een ware uitdaging geworden. 

 
Naast dat iedereen zo zijn eigen voorkeuren heeft in geur-noten, kunnen parfums de huid behoorlijk irriteren. Ik heb in Januari 2019 een groot artikel geschreven over parfums, KLIK HIER om dit artikel te lezen. Ik vertel in dit artikel over de stoffen in de meeste parfums en waarom deze zelfs schadelijk kunnen zijn. Ook kan het voor tal van vage klachten zorgen, zoals hoofdpijn, duizeligheid, hoesten, uitslag en verkleuringen op de huid. Ik ben in mijn artikel daarom eens gedoken in NATUURLIJKE parfums. En heb er een aantal getest. Waaronder een aantal van het Engelse merk WALDEN. 
 

WALDEN

Ik ben heel erg enthousiast geworden over dit merk, sinds ik deze heb ontdekt. De geuren zijn echt super-uniek en bijzonder te noemen, en er zit er tot nu toe geen één bij die ik niet lekker vind. WALDEN is afkomstig uit Engeland. De naam hebben zij afgeleid van het WALDENBOS, waar de Amerikaanse leraar / natuuronderzoeker en filosoof Henry David Thoreau baanbrekend werk verricht heeft. Hij woonde twee jaar, twee maanden en twee dagen in deze bossen bij WALDEN Pond in het Amerikaanse plaatsje Massachusetts. Zijn tijd in deze bossen werden een model van bewust en etisch leven, waar hij de gehele wereld mee onder de indruk bracht. Tot aan de dag van vandaag blijven zijn woorden en daden over de hele wereld inspireren die oplossingen zoeken voor kritieke milieu en maatschappelijke uitdagingen. 
Walden heeft inmiddels een fijn assortiment op de markt gezet in pure en natuurlijke parfums, met respect voor mens, dier en milieu.  Het merk werkt volgens eeuwenoude tradities en hecht veel waarde aan duurzaamheid en diervriendelijkheid. Het parfum is daarom uitermate geschikt voor veganisten. Het bevat geen hormoon-verstorende stoffen. Deze parfums worden handmatig geproduceerd. Het is zelfs veilig te gebruiken tijdens een zwangerschap.
De parfums worden alleen gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, zoals harsen, en etherische oliën. Vrijwel alle parfums worden handmatig gemaakt. In sommige parfums wordt wel een alcohol gebruikt, maar uiteraard betreft dit een goed alcohol wat wordt gemaakt van granen. Dit heeft geen irriterende werking op de huid en werkt ook niet hormoon-verstorend. De rollers zijn zelfs geheel vrij van alcoholen. Je kunt deze parfums eigenlijk beschouwen als een flesje geur rechtstreeks uit de natuur.  Walden komt met eu de parfum en parfum oliën. Alle parfums hebben bijzondere benamingen. Uiteraard worden er geen dierlijke stoffen gebruikt, wat de parfums geschikt maakt voor veganisten. 
 
Met het milieu wordt net zo goed en streng rekening gehouden als de inhoud zelf. Alles wordt in duurzaam glas verpakt, de doppen en andere materialen zijn 100% bio-afbreekbaar en 100% recyclebaar, de doosjes om sommige verpakkingen zijn FSC gecertificeerd ( FSC*coo4309 ) Dit geldt ook voor de etiketten, de inkt is ook milieuvriendelijk. Kortom: deze parfum-lijn is het levende bewijs dat het WEL KAN. 

DE GEUREN

Geuren zijn zeer persoonlijk, daar vertelde ik al uitgebreid over in mijn artikel over parfum. Dat maakt het vrij lastig om het on line te kopen.Toch kom je gelukkig best een heel eind als je weet van welke geuren je het meest gecharmeerd bent. Ik ben nog nooit bedrogen uitgekomen door parfums te kiezen waar de geuren de meeste informatie gaven. Natuurlijk is het fijner om een geur op je huid uit te testen, maar toch is on line kopen niet zoveel anders. Het is dus wel heel erg belangrijk, om je geur-voorkeuren te kennen. Laat ik mezelf eens ter voorbeeld nemen. Ik hou van lichte, zoete en frisse geur-noten. Vanille, kokos, lavendel, maar ook pepermunt en eucalyptus. Door te weten waar ik erg van hou, kan ik een geur samenstellen. Zo heb ik ook de volgende WALDEN parfums uitgekozen om te testen:

CASTLES IN THE AIR NATURAL PERFUME  ( 50 ml , € 49,95 ) 

Dit parfum is gemaakt van alleen 100% natuurlijke en pure ingrediënten, wat als volgt is opgebouwd:
 
TOPNOTEN: bergamot, limoen, sinaasappel, uit Paraguay
HARTNOTEN: iris, Ylang Lang, en Champaca ( = ananasplant , de bloem )
BASISNOTEN: lavendel, rozemarijn en Champaca 
 
Het alcohol in dit parfum is zoals eerder geschreven gemaakt uit een zacht graan. De rest is allemaal gebaseerd op pure etherische oliën. Er zit dus niets chemisch in, of stoffen die de huid kunnen irriteren of de hormoonbalans kunnen verstoren. Mijn huid is daar uiteraard de allerbeste graadmeter voor. De eerdere WALDEN parfums die ik begin dit jaar testte ( zie artikel ) gaven mij ook totaal geen enkele rare reactie. Ik was daarom ook erg goed in vertrouwen om deze parfum op mijn huid te spuiten. De geur is echt HEMELS Ik heb één keer gespoten, ik rook mezelf de hele verdere dag. De geur is zeer subtiel, licht, lekker fris en licht zoetig. Het geeft een zeer vriendelijke “ zweem” om je heen. Ik ben er helemaal weg van. Dit is aan mij wel besteed! 
 

DE ROLLERS

De rollers zijn best uniek te noemen. Deze zijn gebaseerd op enkel oliën en bevatten dus helemaal geen alcoholen. De roller die ik ontving was de roller “ THE SOLID EARTH” Wat een heerlijke frisse geur. Een roller is ideaal voor mee te nemen in je tas, ook blijft parfum olie veel langer geuren op de huid. De roller is ideaal om even over je polsen en de andere bekende warme plekken op de huid aan te brengen. Het zorgt direct voor een zeer aangename lichaamsgeur. 
 
 
De ingrediënten  zijn kort maar krachtig gehouden. De geur is vooral lekker fris en licht fruitig. De basisnoten zijn patchouli en vetiver, met vleugjes van zwarte peper en amyris. Het leuke is dat deze parfum UNISEX is, dis pas op dat man of vriendlief je parfum niet gaat inpikken 🙁 Een flesje bevat 10 ml en kost € 19,95. Ik vind dit echt een geweldige geur voor iedere dag! 
 

OM UIT TE PROBEREN

Vind je het toch heel erg lastig om een juiste geur te kiezen? Dan kun je ook de 5 mini flesjes bestellen. Dit zijn vijf lieve schattige flesjes van 5 ml ieder. Je vind hierin de geuren:
 
– A DIFFERENT DRUMMER 
– A LITLE STARDUST
– CASTLE IN THE AIR
– TWO ETERNITIES
– THE SOLID EARTH
 
Naast deze gift set is er ook een ander probeer-serie verkrijgbaar, in 7 x 2 ml flesjes. Deze flesjes bevatten een handig rollertje, en komen in een schattig tasje, uiteraard ook milieuvriendelijk.  Het setje bevat de volgende geuren:
 
A different drummer is als volgt opgebouwd:
Topnoten: Bergamot, tabak
Hartnoten: Cederhout, Patchouli, Zwarte peper
Basisnoten: Amarys, Tonkaboon, Vanille
A little stardust is als volgt opgebouwd:
Topnoten: Iris, koffie
Hartnoten: Jasmijn, Ylang ylang
Basisnoten: Amyris, Labdanum, Tonkaboon, Vanille
Castle in the air is als volgt opgebouwd:
Topnoten: Bergamot, limoen, bittere sinaasappel uit Paraguay
Hartnoten: Iris, Ylang Ylang, Champaca
Basisnoten: Lavendel, Rozemarijn, Champ
 
Two eternities is als volgt opgebouwd:
Topnoten: zoete sinaasappel, mandarijn, bergamot
Hartnoten: Rozen, jasmijn
Basisnoten: Iris
The solid earth is als volgt opgebouwd:
Topnoten: Bittere sinaasappel uit Paraguay
Hartnoten: Patchouli, Rosewood, zwarte peper
Basisnoten: Vetiver, Amyris
 
A Gentle Rain is als volgt opgebouwd:
Topnoten: Eik, Mos
Hartnoten: Bergamot, Orris, Sandelwood en rose de Mal
Basisnoten: Vetiver, Lavender en Salie
See the Moonlight is als volgt opgebouwd:
Topnoten: verse bergamot
Hartnoten: jasmine, a hint of rose
Basisnoten: Sandelwood en Ambrette zaad
 
Naast dat de flesjes ronduit schattig zijn om te zien ( en te geven ) zijn ze ook onwijs handig in gebruik dankzij het rollertje. De zeven flesjes van ieder 2 ml kosten € 22. Dit zijn de meest gangbare geuren. Deze rollers kun je het beste aanbrengen aan de binnenkant van je polsen , ellebogen en hals. 
 
 
Er zijn ook 5 ml flesjes verkrijgbaar, voor als je de gok wel wilt wagen, maar niet meteen een grote fles in wil kopen. Deze flesjes bevatten geen roller, en moet dus met zorg en aandacht worden opgebracht. De flesjes van 5 ml kunnen verschillen in prijzen, maar de gemiddelde prijs ligt op € 10,50. 
 

DE MIDDENMOOT: 15 ML 

Durf je het wel aan om on line een geur te kiezen, dan hoef je niet meteen voor een 50 ml fles te gaan. Er zijn ook erg fijne 15 ml flesjes. Deze liggen in prijs gemiddeld top zo’n € 22 tot 30 euro per flesje. Ik ontving A GENTLE RAIN. Een heerlijke lichte, iets fruitige geur. ( zie hierboven waaruit deze geur is opgebouwd ) Inmiddels bij mij een absolute favoriet. Heel subtiel, niet overheersend ( ook niet voor jezelf) en zeer lang te ruiken. 
 

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Je kunt de parfums bestellen bij Puur & Fit, waar ik ze heb binnen gebracht. KLIK HIER VOOR HET BESTELOVERZICHT. 

 

 
 

7 Reacties op “WALDEN meukvrije parfums…waarom het behoort tot één van mijn grootste favorieten!

 1. Ha Monique,
  Dat heb je weer mooi geregeld deze kortingsactie. Ik wilde al meteen gaan bestellen, maar zag dat ik nog even geduld moet hebben met bestellen. Is het een idee dat je vlak voor 30-9 de link naar dit artikel nog een keer herplaatst? Ik ben zo bang dat ik anders vergeet te bestellen.

  • aRond 15 September wordt dit artikel overal verspreid 😉 Dus…15 September!

   • het stond inderdaad verkeerd…..is inmiddels hersteld, mijn excuses! Er werd wat door elkaar gehaald ;0 Warme groet!

 2. Hi waar zijn de 15 ml flesjes van walden parfum te bestellen? Bij fit en puur niet meer te vinden…..

 3. Ede, 13 januari 2024
  Geachte mevr,
  U geeft aan het bio parfum van Walden te bestellen zijn bij puur en fit nou met geen mogelijkheid te vinden graag uw antwoord
  MVG elly Haegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *