Walnoot ( boterham) spread

Een heerlijke veganistische hartig/zoete spread, niet alleen lekker op de boterham, maar ook heerlijk in desserts, op toast, op crackers, maïswafels, speltwafels, gierstwafels of….lekker uit de pot lepelen 😉 Binnen nog geen 5 minuten gefikst! Je kunt het beste een hoge snelheidsblender gebruiken, maar een goede blender of keukenmachine volstaat ook.
Dit heb je nodig:
- 200 gram ongezouten, ongebrande walnoten
- een koffiekopje edelgist
- 10 druppels greensweet-stevia amandel of vanille
- 25 ml water
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een lobbige spread. Bewaren in een goed afsluitbare glazen pot op een koele donkere plek ( niet in de koelkast)
Dank je voor dit recept.
Een vraag hierover. Waarom niet in de koelkast bewaren?
Hazelnootpasta, tahin en pompoenpittenpasta bewaar ik altijd in de koelkast. Is dit soms ook niet aan te raden? En waarom dan niet?
Hoor graag van je hoe dit zit.
Groet,
Truus