Weekendbrood

Dit brood is zo heerlijke en luxe, dat het als traktatie voor het weekend iedere vrijdag gemaakt kan worden! Het is verrukkelijk als ontbijt, lunch of tussendoor, bij een kopje thee of na het sporten!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout (droog)
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een eetlepel greensweet stevia sweet Xtra
  • een theelepeltje vanille bourbon
  • twee bananen in stukjes gesneden
  • 350-400 ml water
  • een kopje ongezwavelde Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • een kopje blonde moerbeien, geweekt en uitgelekt

SAM_0326

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een grote vierkante stenen schaal of bakblik met bakpapier. Roer alle ingrediënten, behalve de stukjes banaan, stevig door elkaar, de massa moet smeuïg en homogeen zijn. Als alles wat te droog en los blijft, ietsje meer water toevoegen. Spatel de stukjes banaan erdoor. Stort alles in de vorm en stamp goed aan. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.

SAM_0328

Bewaar het brood in een papieren zak in de broodtrommel of plastic zak.

SAM_0329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *