Weg met al die plastic flessen…meet the bubble buddy!

Als kind spaarde ik zeepjes. Ik vond het heerlijk ruiken en de kast waarin ik mijn zeepjes bewaarde rook naar de zevende hemel. 🥰 Anno 2021 is mijn liefde voor zepen nog lang niet gedoofd. Ik vind ALLES leuk aan zeep. De geur,de duurzaamheid, de werking, de vormen en de vele leuke kleuren. Uiteraard bestaat mijn tegenwoordige zeep-collectie uit enkel pure en natuurlijke zepen, zoals Aleppo zeep en werfzeep. Ik maak ook best veel schoon met echte ouderwetse zeep. Ik heb zo’n leuke zeepklopper waar ik regelmatig emmertjes sop mee opklop. Geweldig leuk om te doen, zo wordt schoonmaken een stuk leuker, dat kan ik je vertellen! 🙂

Ik maak zelf mijn vloeibare zeep, die ik zowel als handzeep als lichaamszeep gebruik. Veel moeite is dit niet, maar het is wel even een werkje om een stuk zeep fijn te snijden. Raspen is de beste optie, maar ook dat blijft een flink klusje.
Daarom was ik best enthousiast toen Rosa aan kwam zetten met een BUBBLE BUDDY. 🥺…..een WATTEH???

DE BUBBLE BUDDY

Om meteen met de deur in huis te vallen, dit is een soort zeepbakje + zeeprasp in één. Op zich al ontzettend interessant en uniek, maar het verhaal achter deze Bubble Buddy is nog veel mooier. Het wordt gemaakt uit gerecyclede oude plastic flessen. De ontwerpster heet Foekje Fleur. Zij is kunstenares, en is met name bekend om haar porseleinen fles-vazen. De Rotterdamse designer ( jaja, een stadsgenoot! ) haalde haar inspiratie uit….de Maas. De Maas”? Is dat niet dat geen water aan de Maaskant van Rotterdam? KLOPT! Foekje zag daar van alles in drijven, wat beter geformuleerd staat als PLASTIC SOEP.  Plastic flessen, rietjes, bekers……alles dreef erin. Zij besloot om hier iets bruikbaars van te gaan maken. Ze wilde sowieso werken met als doelstelling, zo milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk te werk te gaan, of dit nu in haar atelier in Rotterdam is of in China.
Foekje ging in 2016  een samenwerking aan met www.goodtogive.nl, een organisatie die als een soort schakel werkt in duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Zij vroegen haar, om eens na te denken over een zeer functioneel zeepbakje wat is gemaakt uit gerecycled plastic. Zij ontwierp de Bubble Buddy, een zeepbakje + rasp, wat het zeer gemakkelijk zou maken voor de consument om over te stappen van een fles naar een blok. Jacqui van Good to give was direct enthousiast en zijn samen meteen aan de slag gegaan om dit project van de grond te krijgen. Het was nogal een uitdaging, want het recyclen van plastic staat nog altijd zo’n beetje in de kinderschoenen, bovendien kost een productielijn opzetten zoals deze gemiddeld een jaar of twee.
Er werd op de radio een oproep gedaan om zoveel mogelijk plastic flessen te verzamelen. Dit werd naar een inzamelpunt gebracht, maar toen dit punt al na een maand verdween, gingen de Rotterdamse dames door. Er werden gigantische tassen vol met plastic flessen op de stoep van beide dames gezet.
In 2018 was het dan eindelijk zover: de Bubble Buddy werd gelanceerd! Terwijl Foekje aanvankelijk dacht dat deze zeepbakjes vooral het “ geiten-wollen-sokken” publiek zou trekken, werd dit zeepbakje opgepikt door diverse conceptstores en trendy winkels en kreeg zo een droomstart. Om dit verhaal nog mooier te maken, gaat een deel van de opbrengst naar SEA SHEPHERD, een organisatie die als doelstelling heeft om wereldwijd het zeeleven te beschermen.
De bubble buddy is gemaakt uit 98% gerecycled plastic. Het is dus geen gewoon zeepbakje, maar een zeepbakje + rasp in één. Het zeepbakje zorgt ervoor, dat het stuk zeep goed kan drogen. Dit levert een langere levensduur op van je zeep.
Met de rasp kun je zeer eenvoudig je stuk zeep in fijne stukjes raspen. Dit zorgt ervoor dat de zeep snel oplost in heet water. Dit biedt duizenden mogelijkheden qua reinigen en lichaamsverzorging, wat weer een enorme besparing oplevert in plastic. Met een stuk zeep kun je echt wel even vooruit. Alles wat je moet doen is een stukje zeep raspen, en dit laten oplossen in een emmer heet water, even goed roeren en klaar is je sopje.
De zeepbakjes worden als volgt gemaakt:
– Al het verzamelde plastic wordt tot confetti verpulverd
– de massa’s worden versmolten tot kleine balletjes
– de balletjes worden gegoten in speciale zeepbakjes-malletjes
– dit wordt gehard en bijgeschaafd 
Het design is best grappig te noemen. Het lijkt een beetje op een tafeltje op hoge pootjes gezet. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar aar, zoals verschillende tinten roze, mint, oranje en geel. Ik ontving de mint kleur.
Er zijn, speciaal voor de bubble buddy, vier soorten zeep ontwikkeld:
– een shampoo bar
– een body zeep
– een babyzeep / zeep voor de gevoelige huid
– een schoonmaak / huishoudzeep
Alle zepen zijn uiteraard vrij van synthetische meuk, en bestaan uit pure ingrediënten, waarvan veel zelfs gecertificeerd  biologisch. De zepen zijn handgemaakt, koud geperst, veganistisch, biologisch afbreekbaar, vrij van plastic, en vrij van palm oliën. De zepen wegen 100 gram, en zitten in een zeer bijzondere verpakking. Deze verpakkingen zijn speciaal ontworpen door ontwerpster Sue Doeksen, die bekend staat om haar zeer kleurrijke designs. De verpakkingen zijn uiteraard 100% bio afbreekbaar en te recyclen, maar velen bewaren de doosjes omdat ze zo schattig zijn 😊 Per zeep betaal je € 6.90 wat een zeer redelijke prijs is voor een echt stuk natuurzeep. En dan krijg je dat schattige doosje er ook nog bij.

HAND EN BODYZEEP MAKEN

Ik mocht de bubble buddy testen, en ontving naast de bubble buddy een stuk body zeep en de shampoo bar. Over dat laatste was ik niet enthousiast, omdat mijn ervaringen met shampoo-bars tot nu toe slecht en bedroevend waren / zijn.  Het is gewoon niet zo” mijn ding.” Maar speciaal voor dit review heb ik opnieuw een poging gedaan. Ik begin met de body zeep. Dit ruikt in het doosje alleen al ontzettend aangenaam.
Het stukje zeep bestaat ui Shea butter en rozenbottel. Dit zijn twee van mijn persoonlijke favorieten, dus de klik was er meteen ☺️ De zeep is bijzonder geschikt voor de droge huid. Ik heb de zeep niet natgemaakt van tevoren, omdat ik dacht dat het raspen daardoor moeilijker ging, en dat klopte ook. Gebruik dus een droog stuk zeep. De hoeveelheid was voor mij ook  aftasten. Ik heb 500 ml water aan de kook gebracht en daar het hele stuk zeeprasp in laten oplossen terwijl ik bleef roeren. Dit heb ik af laten koelen.
Het resultaat is geweldig! Ik hield een flinke pot vloeibare zeep over. De geur is geweldig, en de zeep schuimt goed. Ik heb mij inmiddels al meerdere keren gewassen met de zeep, en mijn huid is er blij mee. Het voelt zacht en soepel aan, en ruikt lange tijd geweldig lekker. Ik heb de vloeibare zeep overgegoten in een glazen flesje met een doseerpompje. Ik gebruik het iedere dag. Ik ben echt ontzettend enthousiast.
Wat ik wel miste, was een duidelijke dosering op de verpakkingen. Er wordt enkel geschreven dat je je geraspte zeep op kunt lossen in warm water, maar dat vind ik wat te kort door de bocht. Het is erg lastig om in te schatten, hoeveel zeep je op zoveel ml water nodig hebt. Ik heb daar even naar moeten zoeken, maar uiteindelijk kwam ik op 500 ml water en 100 gram ( dus de gehele zeep) rasp. Het zou dus best handig zijn, om dit ook op de verpakkingen te vermelden.
Dan de shampoo bar. Zoals ik al eerder vertelde, ben ik geen fan van shampoo-bars. Ik vind dit zelf nog wel het meest jammer, omdat ik juist het hele concept achter shampoo bars zo geweldig vind, maar bij mij werken ze gewoonweg niet. Ik krijg er slap en onhandelbaar, zwaar haar van. Voor mij doet het gewoonweg niets. Toch wilde ik voor dit review de shampoo bar van bubble buddy gaan uitproberen.
Met de geur is in elk geval NIETS mis. Ook een heerlijke geur wat al in het doosje goed is te ruiken. Ik moest vreselijk lachen om de tekst op het doosje. Daar kun je lezen dat de shampoo bar geschikt is voor ieder haartype, inclusief gezichtshaar, schaamhaar en haren op de tenen 🤣
Op basis van mijn eerdere ervaring met het oplossen van de bodyzeep, heb ik 200 ml water gekookt en daar de helft  ( 50 gram ) van een shampoo-bar geraspt aan toegevoegd en op laten lossen. Dit heb ik af laten koelen. Ik heb mijn haar gewassen met deze vloeibare oplossing, en…..nou….het valt zeker NIET tegen! Voor het eerst kreeg ik geen touw-haar, en voelde mijn haar verder nét zo goed aan als een gewone shampoo. Ik heb wel nog mijn haar nabehandeld met mijn conditioner, wat ook nodig bleek, want na het handdoek drogen voelde mijn haar toch behoorlijk stug aan, stugger dan mijn gewoonlijke shampoo. Maar verder? De geur is fantastisch en ook vond ik mijn haar op het stugge na prima schoon gewassen. Het viel me zeker mee! Ik ga de bar verder op gebruiken en dan eens bekijken of mijn haar er ook vrolijk van wordt. Dan heb ik tenminste eindelijk een shampoo bar gevonden! 😊

WAAR KAN IK DIT BESTELLEN?

De bubble buddy + bijhorende zepen kun je voornamelijk on line bestellen, en via diverse conceptstores en trendy winkels. Uiteraard heb ik meteen gezorgd dat deze geweldige producten bij Puur & Fit binnenkwamen, ze passen volledig bij onze normen en standaarden.
De bubble buddy is er in verschillende leuke kleurtjes en kost € 12,90. Een zeep kost € 6,90 per zeep.
WIL JE DE BUBBLE BUDDY BESTELLEN? Klik dan HIER
WIL JE DE ROSEHIP + SHEABUTTER BODY BAR BESTELLEN? Klik dan HIER
WIL JE DE SHAMPOO BAR BESTELLEN? Klik dan HIER
WIL JE DE  HUISHOUDZEEP BESTELLEN? Klik dan HIER
WIL JE DE BABYZEEP BESTELLEN? Klik dan HIER
NOTIFICATIE: ik ontving de bubble buddy, de body bar en de shampoo bar tegen kleine vergoeding om te testen en te beoordelen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron of vorm van inkomsten, ook niet uit eventuele kortingsacties. Dit artikel / review is onafhankelijk, en geheel op eigen initiatief geschreven. 

2 Reacties op “Weg met al die plastic flessen…meet the bubble buddy!

  1. Hoi Monique, goeie nieuwsbrief weer. Even een zeep-vraag, misschien onnozel, maar waarom gebruik je de zeep niet gewoon zo? Met of zonder washandje of spons ofzo? Wat is de reden dat je er vloeibare zeep van maakt?
    En sterkte met je moeder. Lijkt me vreselijk….

    • Hai, ik vind dat zelf gewoon prettiger, geen specifieke reden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *