Vegan kokos macronen ( vrij van eiwitten, gluten, geraffineerde suikers en lactose)

Als je een Bounty – fan bent, dan hou je ook van kokosmacronen. Kokos macronen zijn zachte koeken, die worden gemaakt uit suiker, eiwitten en kokosrasp. Het is een kinderlijk eenvoudig koekje dus, om zelf te maken. Maar helaas zijn de drie simpele ingrediënten voor heel veel mensen een NO-GO. Veganisten moeten bijvoorbeeld bedanken, maar ook mensen die graag minder tot geen suiker wil consumeren.

Voor al deze mensen bedacht ik een gezondere variant. Het is gelukkig niet moeilijk om te maken, en ook heb je niet veel méér ingrediënten nodig. Of ze lekker zijn? Nou, proef zelf maar!

Wat heb je nodig?

  • 75 gram havermout meel ( havermout in de blender tot meel vermalen )
  • twee volle eetlepels stevia sweet
  • 5 druppels stevia kokos smaak
  • 150 gram amandelmeel
  • 45 gram kokosmeel
  • 150 gram kokosrasp
  • warm water om aan te lengen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 *C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg telkens beetjes warm water toe, tot er een stevige massa onstaat
  3. knijp steeds beetjes samen en maak er een ronde makron van, leg deze op de bakplaat
  4. Bestrooi de makronen met wat kokosrasp
  5. Bak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf controleren. Laat de makronen goed afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *