witte bonen maaltijdtaart

bijzonder en zeer voedzaam, zo kun je deze taart noemen. Het vult direct en het is vooral ontzettend lekker! Voor de bodem heb ik witte bonen gebruikt. Deze dienen 24 uur van tevoren te worden geweekt in water met een beetje appelazijn. Daarna moeten ze worden gekookt ( ongeveer 60 minuten) dus hou daar wel rekening mee als je deze taart wilt maken. Je kunt de bodem ook een dag van tevoren maken.

 

 

dit heb je nodig:

 

voor de bodem:

 

  • 300 gram gekookte witte bonen, gepureerd in de keukenmachine
  • twee grote eieren
  • een snufje keltisch zeezout
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur

 

Voor de vulling:

 

  • 150 gram homemade tomatenpuree
  • 250 gram verse gewassen bladspinazie, gepureerd in de keukenmachine
  • een stronkje gekookte bloemkool ( roosjes)
  • een grote gekookte zoete aardappel
  • een rolletje biologische geitenkaas ( biowinkel)

 

 

zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet een ronde vlaaibodem ( 23 cm) in met kokosolie. Roer alle ingrediënten voor de bodem samen in een kom tot een massa, stort deze uit in de bodem en verdeel. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten.Laat enigszins afkoelen.

witte bonen bodem

 

Besmeer de bodem met de tomatenpuree. Pureer de bloemkool, spinazie en zoete aardappel samen in de keukenmachine tot een romige massa.Leg in dunne plakjes gesneden geitenkaas op de tomatenpuree en stort de spinaziemassa hier overheen en verdeel. Beleg de taart af met nog wat plakjes geitenkaas. Bak de taart in de oven af in ongeveer 15 minuten.

2 Reacties op “witte bonen maaltijdtaart

    • Ja hoor, dat kan uiteraard ook. Gebruik dan wel liefst biologisch. En let op eventuele toevoegingen. Warme groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *