Wortel/gembersoep
Ik zeg vaak, dat simpel en eenvoudig meestal het allerlekkerste biedt. Deze verrukkelijke roomsoep is hier een mooi voorbeeld van. Met maar zeer weinig ingrediënten heb je in nog geen half uurtje tijd een heerlijk geurende soep ! Ideaal voor de lunch!
Dit heb je nodig:
( voor twee volle kommen)
- een kilo ( liefst biologische) wortels, gewassen en ” kontjes” eraf gesneden
- 200 ml biologische kokosroom ( biowinkel)
- een stukje verse gemberwortel, geraspt
- 100 ml water
- vijf eetlepels verse gedroogde kruiden, zoals de diverse kruiden van Jonnie Boer
Om te garneren:
- vers gedroogde bieslook
Zo maak je het:
Snij de wortels in stukjes en zet met een laagje water op middelhoog vuur. Laat het koken tot de wortels iets zachter zijn geworden. Pureer ze fijn met de staafmixer. Gooi de massa over in een soeppan, en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng opnieuw onder regelmatig roeren aan de kook. Als de massa begint te koken, het vuur laag zetten en nog 5 minuten met deksel op de pan laten pruttelen. Verdeel de soep over de kommen en garneer met verse gedroogde bieslook.
Deze soep lijkt mij heerlijk! Welke kruiden van Jonnie Boer zou ik kunnen gebruiken? Sorry maar ik ben nog maar een beginneling;)
Groetjes Gerda