Zebra cake

Verrukkelijke cake en ook nog een leuk om te presenteren! Door het beslag om een bijzondere manier in elkaar te laten lo[pen krijgt deze cake een soort marmer-effect! Het is niet moeilijk, kijk zelf maar!

Dit heb je nodig:

Voor het naturel beslag:

  • 200 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram havermout ( droog)
  • een banaan
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels avocado olie of gesmolten zuivere kokosolie
  • 225 ml water
  • een half theelepeltje vanille bourbon ( optioneel)

Voor het chocoladebeslag:

  • 200 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 40 gram biologische magere cacaopoeder
  • een banaan
  • twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels avocado olie of gesmolten zuivere kokosolie
  • 270 ml water

SAM_0362

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een platte ronde bakvorm ( 22-24 cm) met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor het naturel beslag in de keukenmachine tot een homogene massa. Gooi over in een kom en pureer alle ingrediënten voor het cacaobeslag  eveneens tot een homogene massa.

SAM_0361

Begin in het midden met drie flinke scheppen naturel beslag, schep hierop twee/drie flinke lepels cacaobeslag. Herhaal deze stap tot het beslag op is en de massa is uitgelopen tot een cake. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_0358

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *