Zeeman’s kost

In de herfst/wintermaanden lust je wel wat stevigs! Deze zeeman’s kost verzadigd enorm, en is ontzettend lekker! Dit recept is goed voor twee personen.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram tempeh, in stukken
  • een ui, fijn gesnipperd
  • twee tenen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel koriander
  • een eetlepel kardemom
  • een theelepel komijnpoeder
  • een snufje keltisch zeezout
  • een snufje zwarte peper
  • vier eetlepels bruine rijstazijn of natuurazijn
  • een groene paprika, in kleine blokjes
  • een prei, in kleinbe stukjes
  • enkele bladeren peterselie, fijn geknipt
  • een tomaat, in stukjes
  • 150 gram ( liefst homemade) tomatenpuree
  • twee kopjes gekookte haver, uitgelekt

sam_9088

Zo maak je het:

Maak een papje van alle kruiden met de azijn en laat dit staan. Maal zeer kort ( enige stoten met de machine) de tempeh los en loskorrelig. Laat een klontje echte kokosolie smelten in de koeken/of wokpan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tempeh toe en rul ongeveer 5 minuten. Voeg de kruidenpasta toe en roer door. Voeg één voor één de rest door, en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten garen. Proef op alles gaar en op smaak is.

sam_9090

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *