Zo werkt de Montana airfryer!

De 100% gifvrije MontAna airfyer wordt steeds meer ontdekt en is op weg razend populair te worden. De Montana blinkt niet alleen uit in 100% meukvrij, maar ook in het enorme gebruiksgemak. Daarnaast blinkt de MontAna uit in zijn unieke filtersysteem, wat ervoor zorgt dat de airfryer niet rookt. Door de luchtcirculatie en de uitgang aan de achterkant via een uniek filter geeft de fryer geen rookontwikkeling. 

Niets anders dan lof! Maar toch lijken sommige mensen een beetje moeite te hebben met de eenvoudige bediening. Eenvoudig is hij zeker, maar wellicht kost het sommigen even wat meer tijd om de bediening onder de knie te krijgen al wijst  het touchscreen zichzelf de weg.  Ik heb besloten om de bediening stap voor stap uit te leggen zodat het echt “ een eitje” wordt!
IMG_5456

HET TOUCHSCREEN UITGELEGD

Montana heeft het touchscreen / bedieningspaneel op de fryer geplaatst in plaats van aan de zijkant, zoals vele andere airfryers. Dit vergemakkelijkt de bediening al enorm. Maar ook het screen zelf is eenvoudig gehouden.
IMG_5464
Zodra je de stekker in het stopcontact doet, activeer je de fryer. Echter zal de fryer pas werken, als de baklift naar binnen is geschoven en in “ de klik” is geklikt. Als je de fryer  na een gebruik netjes op een programma of handmatig ingestelde tijd en temperatuur hebt laten aflopen zal de fryer weer opstarten met een zwart scherm, met  alleen de aan/ uit knop en de temperatuur en tijd aanduiding  opgelicht. Door op deze knop te drukken activeer je het bedieningspaneel.
Als je bij je laatste gebruik het programma hebt onderbroken of niet uit laten lopen zal de fryer bij opnieuw gebruik weer gewoon verder zijn opdracht afmaken. Dit voorkom je, door eenvoudig na de afbraak op de aan/uit knop te drukken. Zo wis je de opdracht en zal de fryer bij opnieuw gebruik weer opstarten met een zwart scherm.
IMG_5458
Zodra je op de aan/ uit knop hebt gedrukt, licht het scherm in zijn geheel op. Links vind je de instellingen voor de tijd. Door op het plus knopje te drukken verhoog je de tijd, het min-knopje verlaagt de tijd.
IMG_5459
Rechts vind je de temperatuur-instelling. Dit werkt hetzelfde als de tijd, plus knopje onhoog, min knopje omlaag.
IMG_5460
In het midden vind je onder de aan/ uit knop het menu knopje. Dit activeert alle ingebouwde programmaatjes. Door steeds op het menuknopje te drukken kun je je programma kiezen.
IMG_5461
Deze programma’s zijn voorgeprogrammeerd dus hoef je geen tijd en temperatuur in te stellen. Maar je kunt tijdens het draaien wel nog tijd bijstellen f de temperatuur aanpassen.
IMG_5462
Als de fryer draait, licht er een ventilator op wat ronddraait op het touchscreen.

Het fryen vroegtijdig afbreken

Stel, je hebt een temperatuur en / of tijd te lang ingesteld dan nodig is. Door de baklift uit de bak te trekken breek je het programma af. Als je vervolgens op de aan / uit knop drukt, zal je fryer de opdracht wissen. Vergeet je op de aan / uit knop te drukken? Dan zal de fryer bij het eerstvolgende gebruik weer verder gaan waar hij werd afgebroken. Dit zou zelfs geen ramp zijn, omdat je heel eenvoudig handmatig de tijd en temperatuur in kunt stellen terwijl hij draait.

IMG_5463

De liftbak werkt tevens als beveiligingssysteem. Stel: je bent aan het fryen en je ruikt opeens een aanbrand-geur. Door de baklift eruit te trekken deactiveer je het apparaat. De liftbak werkt tevens als activeerwijze. Zonder deze liftbak werkt de fryer niet, of als je hem er niet goed in klikt, zal hij ook niet werken.

Voorverwarmen niet nodig

Montana heeft nog een voordeel. Het houdt maar niet op 😉 Hij is namelijk binnen een zucht verwarmd door het unieke luchtcirculatiesysteem. Dit betekent dat je de fryer niet hoeft voor te verwarmen. Ook koelt hij vliegensvlug weer af waardoor je hem erg snel weer op kunt bergen. Dit scheelt tijd, energie en werkt erg prettig!

 

 

10 Reacties op “Zo werkt de Montana airfryer!

 1. Ik vind ‘m super werken! Ik had de phillips xl maar was klaar met dat teflonverhaal.. ik vind de Montana zelfs beter!!
  Ik ben er heel blij mee en nog lekker in de actie gekocht ook!!

 2. In the house! En zó blij mee! Ik wilde uitproberen of het wat voor me is (heb een fantastisch fornuis met 2 ovens en een slowcookoven en een Siemens combibakoven dus best verwend) . Maar dit is ideaal voor kleine dingen en ‘snel’ Maar ook de kipdijen met groenten kwamen er goed uit!
  Inmiddels aangeraden bij twee mensen, en die gaan ook overstag. Geweldig toch?

  Ik blijf je volgen, en je boek gebruiken 🙂

  • Superleuk! Vertel de twee mensen dat we aanstaande zondag ( 30 september 2018) 24 uur lang de actie nog een keertje gaan doen! 😉

   • Hallo Monique
    Ook wij willen graag gebruik maken van de aanbieding, maar waar kan ik deze vinden?

    • zondag 30 September facebook in de gaten houden! De actie duurt 24 uur!

  • Ik heb er al van alles in gemaakt, o. a cake. Ik heb hem sinds afgelopen vrijdag in huis. Ik ben er erg blij mee.

 3. Goeie morgen Moniek, ik zit jou nieuwsbrieven te [her] lezen, en ik raak erg geintresseerd in de Montana MF . Mijn vraag is kan ik die nog bij jou/ jullie kopen?
  En over welk type spreek jij….is dat de Montana MF-199XL.
  Verder mijn complimenten over jou producten beschrijving ze zijn zeer interessant en prettig om te lezen. hartelijk dank daarvoor.

  Hartelijke groet, Wilhelmina.

 4. Dag Monique,
  Ik ben erg blij met de airfryer en met je receptenboek deel 2. Is er niet een kansje dat jouw deel 1 nog eens uitkomt? Im zou er erg blij mee zijn.
  Groet,
  Ria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *