Zoete aardappel borrel schijven

Blokjes kaas……plakjes worst……bitterballetjes…..gaaaahaaap…..we kennen deze saaie hapjes voor bij de borrel nu wel. Anno 2021 maken we lekkere en bijzondere hapjes! Zoals deze zoete aardappel borrel-schijven. Ze zijn onwijs lekker, snel klaar en vallen bij iedereen wel in de smaak. Het is bovendien een gezond hapje voor bij de borrel! Verras jouw bezoek eens met een unieke traktatie!

Dit heb je nodig:

  • vier grote zoete aardappelen, gewassen en in de schil, in dikke schijven gesneden
  • vier eetlepels kerrie madras
  • twee eetlepels gerookte paprikapoeder
  • twee eetlepels Ras el Hanout kruiden
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een flinke scheut Aminos
  • twee verse eieren, losgeklopt

Zo maak je het:

  1. verwarm de oven voor op 185*C, bekleed twee bakplaten met bakpapier
  2. marineer de schijven in het ei-mrngsel, de kruiden en Amins, laat kort even trekken*
  3. leg de schijven naast elkaar op de bakplaat, en bak deze eerst 15 minuten, haal ze dan uit de oven en keer ze om, bak ze daarna in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin, blijf tussentijds controleren
  4. lekker met een beetje vegan mayo!

( * je kunt, voor de meeste smaak, het marineren zo lang mogelijk laten trekken, minimaal twee uur. Zo trekken de smaken goed in de aardappelen , maar dat hoeft niet )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *