Zoete aardappel soesjes

Dat je met zoete aardappelen veel meer kunt doen dan alleen koken ren bakken, vertelde ik al in dir artikel. Zoete aardappel geeft niet alleen erg veel smaak en textuur, het geeft ook kleur aan baksels! Kijk maar eens naar deze schattige soesjes. Ze zijn NIET VEGAN,  ( dit recept bevat verse eieren ) maar verder wel vrij van lactose/ koemelk , ” meuk-suikers” en gluten. Het vraagt even ietsje meer handelingen, maar verder is het recept ontzettend simpel en eenvoudig.

Wat heb je nodig?

Voor de soesjes:

  • twee grote zoete aardappelen, in de schil gekookt en uitgelekt, gepureerd
  • 100 gram zuivere kokosolie
  • drie eetlepels erythritol
  • 200 gram havermout-meel of amandelmeel
  • drie eieren + twee eieren

Voor de topping:

  • een plak 100% puur VIVANI chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • kokosrasp
  • kokos-snippers
  • cacaonibs
  • een eetlepel erythritol

EXTRA NODIG:

een wegwerp-spuitzak met grote kartel-mondstuk

Zo maak je de soesjes:

  1. verwarm de oven voor op 190 *C. Bekleed twee/ drie bakplaten met bakpapier. Roer TWEE eieren en de erythritol door de zoete aardappel-puree.
  2. laat in een pan met dikke boden de kokosolie + erythritol smelten op middelhoog vuur. Als alles is versmolten, in één keer de havermout-meel toevoegen en roeren.
  3. meng één voor één DRIE eieren erdoor.
  4. voeg dit mengsel toe aan de zoete aardappel puree, roer opnieuw goed door zodat er een mooie homogene gladde massa ontstaat.
  5. Vul de spuitzak met het mengsel en spuit op de bakplaten ” bergjes”. Bak de soesjes in de oven in ongeveer 30-35 minuten goudbruin gaar.
  6. laat de chocolade au-bain-marie smelten. Meng de rest voor de topping samen in een kom.
  7. schenk steeds een beetje van de vloeibare chocolade over een soesjes en bestrooi royaal met de topping.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *