Zoete of zoute rijstkoeken

Rijst over? Maak er dan deze verrukkelijke koeken van! Ik vind ze zelf zo lekker, dat ik extra rijst meekook als ik rijst ga eten 😉 Dan kan ik ze weer lekker gaan maken 😉  Je kunt ze zowel zout als zoet maken. Gebruik wel goed Keltisch zeezout, dat geeft erg veel smaak.

Dit heb je nodig:

  • 450 gram gekookte rijst, uitgelekt
  • 15 gram bakpoeder
  • 2 flinke eetlepels stevia sweet Xtra of een flinke snuf keltisch zeezout
  • ( indien je de zoete variant kiest, voeg voor de smaak dan een heel klein mespuntje keltisch zeezout toe)

sam_8405

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg alles in de keukenmachine en pureer tot een stevige licht kleverige massa. Draai er balletjes uit en druk licht plat op de bakplaat. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf controleren. Ze moeten mooi licht goudbruin zijn verkleurd. Lekker smullen maar!

sam_8403

4 Reacties op “Zoete of zoute rijstkoeken

  1. Hoi hoi,

    Vraagje: Welke rijstsoort is hiervoor het handigste? Eentje die vrij kleverig is, of maakt dat niet zoveel uit?

    groet Sara

    • hai,
      Ik heb zilvervliesrijst gebruikt. Ik gebruik geen gewone witte rijstsoorten. Rode rijst is ook een optie! Succes!

  2. Hoeveel koeken haal je uit dit recept? En wat is dan de afmeting (doorsnee) ongeveer? Ik wil het maken maar niet te veel tegelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *