Kruidige herfst taart

Laat ik het nog maar eens uitschreeuwen….IK HOU VAN DE HERFST! 😉 Het geeft mij bakken vol inspiratie, zoals deze waanzinnig lekkere taart! Met alle geuren en kleuren en smaken van de herfst! Lekker makkelijk om te maken ( plemp, plemp, klaar! ) en lekker voordelig! Bovendien 100% vegan!

sam_8410

Dit heb je nodig:

  • 75 gram lijnzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 100 gram gemengde noten ( ik heb cashew, hazelnoten en walnoten gebruikt)
  • 200 gram havermout ( droog)
  • 200 gram boekweitvlokken of havermout als je geen boekweitvlokken kunt vinden
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 15 gram bakpoeder
  • een eetlepel stevia sweet Xtra of 15 stevia druppels ( smaak liefst chocolade)
  • een eetlepel speculaaskruiden
  • een theelepel ceylon kaneelpoeder
  • 300 ml water
  • een banaan of een ei

Voor de topping:

  • twee bananen
  • twee flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder of gewone cacaopoeder
  • 100 ml water

sam_8409

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde hoge springvorm in met kokosolie, bekleed vervolgens met bakpapier ( springvorm circa 20-22 cm) Doe alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en maal tot een fijne massa. Blijft de massa te vast/en te loskorrelig, voeg er dan nog wat kleine beetjes water aan toe. Stort in de vorm en verdeel. Gooi de bananen, cacao en water in de keukenmachine en pureer tot een bijna vloeibare massa. Schenk uit over de massa in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.

sam_8407

 

Een reactie op “Kruidige herfst taart

  1. Het ziet er weer heerlijk uit. Deze ga ik zeker proberen te maken. Monique van der Vloed kan jij mij de verhouding Stevia Sweet met, ja Sorry! gewone suiker (nou je gewone 🙁 ). (de Stevia smaakt mij naar drop) Ben heel blij dat ik jou kan volgen in je strijd tegen alle slechte toevoegingen. En dan ook nog jou heerlijke recepten, heel erg bedankt hiervoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *