Zonne brood ( vegan)
Een heerlijk brood, vol voedingsstoffen! Ideaal om te serveren bij een feestelijke maaltijd, een high tea, of gewon lekker voor iedere dag! Het brood is binnen nog geen uurtje klaar,
Dit heb je nodig:
- 400 gram zonnebloempitten
- 185 gram geweekte havermout in stevia *
- twee bananen
- anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 150 ml haver of andere melkvervanging
(* zet de gevraagde havermout liefst 24 uur tevoren in water te weken voor het beste resultaat, maar kort kan ook, ongeveer een uur van tevoren. Zet 185 gram havermout samen met drie-vier druppels stevia ( ik heb de karamelsmaak gebruikt) in water te weken, giet overtollig water na de weektijd af. )
Om te garneren:
- zonnebloempitten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, vet een middelmaat vierkant bakblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een stevig beslag. Stort de massa in het blik en tik het blik aan, zodat alles goed wordt verdeeld.
Bestrooi het beslag royaal met zonnebloempitten en druk dit licht aan in het beslag. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Hoi Monique,
Ik vroeg mij af of je de melk ook kan vervangen voor water?
Groetjes
Chantal
kan altijd 😉
Hoi
Kan je het ook zonder stevia doen?
Gr deborah