1-2-3 hazelnoot schuim gebakjes

Waarom deze heerlijke hazelnoot schuimgebakjes ” 1-2-3″ voor hun naam hebben staan? Nou, heel eenvoudig: ze bestaan namelijk maar uit welgeteld DRIE ingrediënten! Ze zijn bovendien supersnel klaar te maken, en het kost geen denkwerk! Absoluut één van mijn meest favoriete recepten!

SAM_1335

Dit heb je nodig:

( voor circa zes gebakjes)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Gebruik liefst een tray voor cupcakes of muffins en gebruik liefst papieren bakvormpjes. Je kunt ook kleine kommetjes gebruiken, en deze invetten met avocado olie of kokosolie. Klop de eiwitten samen met de suikers goed stijf, tot de kom omkeerbaar is, Spatel met luchtige hand en zo min mogelijk slagen de hazelnootmeel erdoor. Schep de cups vol en bak de cakejes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf goed controleren. Ze moeten goudbruin verkleuren. Laat afkoelen.

SAM_1334 SAM_1333

3 Reacties op “1-2-3 hazelnoot schuim gebakjes

  1. Beste Anna,
    Dat was ook bij mij de eerste vraag die opkwan. Heb jij dit toevallig al uitgeprobeerd? En zo ja, hoe meer jij de hoeveelheid aquafaba af?
    Eve

  2. Hallo Monique lijkt me een lekker recept. Ik gebruik de greensweet stevia sweet druppels hoeveel kan ik daarvan gebruiken i.p.v. de eetlepels ? Alvast bedankt 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *