Paas rolcake
Heerlijk luchtig! Met een heerlijke bananen chocolade vulling en topping. De decoratie is gemaakt van gedroogde/geweekte mango. Dit kun je kopen n=bij de biowinkel en noten bars.
Het recept vraagt om wat handelingen, maar gelukkig zijn deze helemaal niet moeilijk of ingewikkeld.
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
- 70 gram bruine teffmeel ( amandelmeel kan ook)
- 5 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- anderhalve eetlepel biologische maïzena of arrowroot
- vier verse eitjes
- 10 ml ( = ongeveer een eetlepel) water
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra + twee flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker
Voor de vulling/topping:
- twee bananen
- drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- greensweet-stevia erythritol suiker
- circa twee plakken gedroogde mango, in stukjes geknipt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bevochtig een schone theedoek licht en leg deze uit op het aanrecht. Bestrooi de theedoek met een beetje erythritol suiker. Week de stukjes mango in water en laat goed uitlekken. Pureer de bananen met de cacao tot een romige massa.
Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom tot een stijve massa, de kom moet omkeerbaar zijn. Roer de rest van de ingrediënten voor de cake samen in een kom en voeg de eiwitten toe, spatel met luchtige hand door. Stort de massa op de bakplaat en smeer uit tot een mooie vierkante plak. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 12-15 minuten, blijf tussentijds controleren. Leg de plak direct uit de oven met het bakpapier boven op de besuikerde theedoek, en trek voorzichtig het bakpapier eraf.
Besmeer de plak royaal met de bananenpuree. Rol de cake nu voorzichtig via de theedoek op. Druk de rol tussendoor even wat aan. Snij de uiteinden af. Leg de cakerol voorzichtig op het bord. Besmeer met de rest van de bananenpuree en garneer met de stukjes mango.