Teff toppers

Ze zijn niet alleen feestelijk, ze zijn vooral ontzettend lekker! De room is gemaakt van kokosmelk. Dit moet 24 uur in de koelkast staan. Dit zorgt ervoor dat er zich in het blikje een dikke room ontstaat wat je kunt opkloppen. Let op: giet het vocht af. Als je het vocht laat zitten, zal de room niet opklopbaar zijn.

lactosevrije slagroom potje

Je kunt ook voor lactosevrije verse biologische slagroom kiezen. Dit kun je kopen bij de biowinkel. Daar vind je ook andere opties ter vervanging voor slagroom, zoals amandel room, of sojaroom. Nog een andere optie is zelf slagroom maken. Klik hier om naar het recept te gaan.Nog een andere optie is haverroom. Dit is niet wit van kleur en minder luchtig. Klik hier voor het recept.

SAM_0629

Voor de koek heb ik bruine teffmeel gebruikt. Meer lezen over teff? Klik hier. Je kunt ook amandelmeel, lupinemeel of chufameel gebruiken.

Dit heb je nodig:

Voor de vulling/topping:

  • 400 ml biologische kokosmelk ( 24 uur gekoeld, goed uitgelekt) of andere opties ( zie toelichting hierboven)
  • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • gojibessen
  • greensweet-stevia Icing poedersuiker

SAM_0628

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren + suikers in een vetvrije kom tot een stevige romige massa. Dit duurt enkele minuten. Spatel de citroenrasp, teff, bakpoeder en vanille erdoor, maak grote, luchtige slagen. Dit zorgt ervoor dat de koeken zo luchtig mogelijk blijven. Schep steeds twee flinke eetlepels van het beslag op de bakplaat, zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken omdat ze uitrijzen. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-11 minuten, blijf tussentijds steeds even goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_0625

Klop de room samen met een eetlepel stevia tot een dikke room. Blijft de massa wat te vloeibaar? Voeg dan een eetlepels johannes broodpitmeel toe of een snufje xantangom.

Leg de koeken in twee rijen op de bakplaat. Draai één rij om. Schep steeds op de omgedraaide koek wat room, en druk de andere koek erop. Hou ongeveer drie kwart van de room over, en spatel daar de cacao door. Het geeft een leuk ” marmer” effect als je de cacao er niet volledig doorheen spatelt 😉  ( zie foto’s) maar dat hoeft natuurlijk niet. Schep de chocoladeroom op de koeken en garneer met gojibessen en poedersuiker.

SAM_0624

Meer paasrecepten? Zie homepage bovenaan de balk! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *