Airfryer lijnzaad crackers
In de airfryer kun je in nog geen 10 minuutjes heerlijk knapperige crackers maken! Knetter gezond en zeer voedzaam. Heerlijk bij het ontbijt met een beetje homemade jam!
Dit heb je nodig:
- 100 gram lijnzaad
- 25 gram sesamzaad
- 10 gram chiazaad
- 10 gram hennepzaad
- twee eieren
- een snufje keltisch zeezout
Zo maak je het:
Roer de eieren los. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles tot een homogene massa.
Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Stort de massa op het papier en smeer uit. Druk vervolgens stevig aan. Zet de temperatuur op 185 graden en bak de cracker 10 minuten. Indien nodig wat meer minuten geven. Laat afkoelen en breek in stukken.
TIP: lekker met jam, of een likje geiten boter of biologische gras roomboter! Ook lekker met kaneelsuiker!
Al lid van de MonAna airfryer facebook groep? Meld je snel aan!
Dan wel gebroken lijnzaad Monique..
Bij mij waait het bakpapier omhoog en daar door geen mooie platte crackers.
hebben jullie daar ook last van/
Ja dat is bij mij ook zo waneer ik meer ruimte rondom open laat
Oven voorverwarmen zonder het bakpapier. Bakpapier van te voren onder de kraan houden en prop van maken, beetje uitknijpen en glad strijken, te veel water weg deppen. Spul erop leggen. Zo waait hij niet weg in de oven.
Zou ik de eieren kunnen vervangen?
Ja, week de lijnzaad en chiazaad en wanneer het water is opgezogen, meng je het met de andere ingredienten. Zelfde effect en geen ei (smaak)!
Graag hoor ik hoeveel water ik dan moet gebruiken.
Mvg Noor