Amandel -eitjes ( vegan)

Met pasen worden we bijna dood-gegooid met chocolade paaseitjes, paaskoekjes, paashazen, schuimpjes enz enz. Als je graag op je goede gezondheid let, of veganistisch bent, gluten moet mijden, koemelk/lactose moet mijden, liefst geen kunstmatige additieven eet, en geen suiker eet, dan kun je niets anders, dan al dat lekkers keihard voorbij lopen. Maar gelukkig kun je nét zo lekker gezond snoepen en genieten tijdens de paasdagen! Ik heb een paar heerlijke meukvrije recepten bedacht, die je kunt vinden op de website. Tik op de zoekbalk ” pasen” of ” paas” in en je krijgt alle linkjes op een rij.

IMG_2583

Om de echte paaseitjes te vervangen, dat s mij nog niet gelukt, omdat ik geen geschikte malletjes ( vormpjes) kan vinden. Meukvrije chocolade zelf maken is geen moeite, en daarom kun je prima met andere leuke paas-malletjes paaschocolade maken.

Maar ik wilde ook eens met een bijzonder paaseitje op de proppen komen 😉 Dat is best gelukt! Ik heb deze heerlijke amandel-eitjes bedacht. Ze zijn knetter-gezond, 100% meukvrij, bestaan maar uit vijf ingrediënten en zijn arm in koolhydraten. En vooral: ze zijn on-tie-ge-lijk lekker!!!!!! Binnen 35 minuten ( inclusief oventijd) gemaakt, wat erg fijn is tijdens de toch al drukke paasdagen!

IMG_2585

Dit heb je nodig:

Voor de chocoladeglazuur:

  • vijf flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een eetlepel greensweet strevia sweet Xtra
  • water

IMG_2590

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de banaan en stevia door de meel, kneed er een spijs van. Draai er balletjes uit en vorm tot een eitje. Leg ze op de bakplaat en bak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen

IMG_2586

Maak een stevig glazuur van de cacao, stevia en voeg steeds kleine beetjes water toe. Haal de eitjes royaal door de glazuur en laat drogen.

IMG_2587

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *