Avocado luchtige cake

Wauw, wat een verrassend lekkere, luchtige cake! En met zeer weinig ingrediënten! Bovendien 100 meukvrij en voedzaam!

 

Dit heb je nodig:

 

  • drie eieren, gesplitst
  • een rijpe avocado, geschild en licht gepureerd
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een eetlepel stevial sweet Xtra
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • 100 gram fijn gemalen blanke amandelen ( amandelmeel)

 

Zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een ronde ovenschaal ( 20 cm) met bakpapier. Meng de twee suikers goed door elkaar. Klop de eiwitten met de suiker mooi stijf, zorg dat de kom omkeerbaar is en er mooie pieken zijn ontstaan. Klop de wijnsteen bakpoeder en avocado met de dooiers goed door elkaar. Klop vervolgens het amandelmeel erdoor. Spatel de eiwitten door de dooiermassa, zorg dat alles goed is vermengd. Het moet een mooi glad beslag zijn geworden. Hoe minder slagen je maakt, hoe luchtiger de cake. Stort de massa uit in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, controleer tussentijds. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat goed afkoelen.

 

 

 

IMG_5838

 

 

 

17 Reacties op “Avocado luchtige cake

  1. Recept lijkt mij erg lekker en makkelijk te maken.
    Ik heb echter geen ery-pure erythritol suiker, maar wel kokosbloesemsuiker, palmsuiker en stevia kristal sweet Xtra. Kan ik daarmee de ery-pure erythritol suiker vervangen? Zo ja, met dezelfde hoeveelheid?

    • Dat kan, al weet ik niet hoe dit uitpakt. Zoet op smaak! Succes!

  2. Hij staat in de oven. Ben benieuwd 🙂 Vanavond bij het eerste Kerst diner staat ie op tafel, samen met de Appel Boemel die net klaar is.

    • ik ben echt heel benieuwd! Laat je het nog even weten? Warme groet en fijne dagen!

  3. Monique
    Ik zou graag dit recept willen maken maar wil geen suikers/ zoetsoffen of iets dergelijks gebruiken
    Denk je dat het mogelijk is dit recept te maken zonder?
    Dan krijg ik natuurlijk die eiwitten niet stijf??
    Groetjes Karen

    • Ook dat ja, maar ook heeft avocado een erg flauwe smaak. Ik zou het niet aanraden om geen suiker te gebruiken. Hou het recept precies aan, dat geeft echt een verrukkelijke cake! Succes!

  4. Hoi Monique,

    Ik dacht dat je avocado niet mag verwarmen boven 60 graden?

    En nog havermout vraagje na t lezenvsn je blog, een nachtje weken met alleen water is de conclusie? Want doe t liever niet met melkproduct.

    • Ik heb nog nooit eerder gehoord waarom je avocado niet zou ” mogen” verhitten.Alles over haver kun je lezen in ” alles wat je wil weten over haver” in het meukvrij ABC. Warme groet!

  5. Beste Monique,

    Is dit ook zonder ei te maken. Ik ben er net achter gekomen dat ik daar intolerant voor ben. Alvast bedankt :-).

  6. Hij zit in de oven. Ik ben heel benieuwd! Lekker voor vanavond bij pakjesavond en dat zonder geraffineerde suiker 🙂

  7. Heb ‘m gemaakt, maar het beslag was niet gerezen, (klopt dat?) De cake was wel luchtig. Nu staat de bananen-kokoscake in de oven. Er gaat een heel nieuwe culinaire wereld voor me open, sinds ik op doktersvoorschrift koolhydraatarm moet eten. Ik ben blij met al je recepten!

  8. Waarom staan er twee verschillende suikers in het recept? Kunnen ze ook beide vervangen worden door bijv.kokosbloesemsuiker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *