Bananen bolussen

Wie kent ze niet, de Zeeuwse bolussen? Ik vind ze vooral plakkerig, en eerlijk gezegd een klein beetje té zoet. Ze zijn nog altijd erg populair. De ECHTE Zeeuwse bolus koop je uiteraard alleen maar in  de provincie Zeeland. Maar de zoete plakkerige broodjes kun je ook in supermarkten kopen.

Ik heb een heerlijke variant bedacht op de Zeeuwse Bolus. Meet de BANANEN BOLUS. Deze bolus is een echte verwennerij, zonder dat het al te zoet en te ongezond is. Hou je van bananen, of heb je bananen over, dan is dit een ideaal recept!

Dit heb je nodig:

Eventueel om te bestrooien:

  • Ceylon kaneelpoeder of speculaaskruiden

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de stevia en bakpoeder door de havermout en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een smeuïg geheel ontstaat.  Gebruik drie kwart van het deeg om ronde platte koeken op de bakplaat te maken. Snij twee bananen in stukjes en verdeel de stukjes over de koeken. Maak de koeken ” dicht” met de rest van het deeg, maak er mooie ronde koeken van. Druk in iedere koek in het midden een stukje banaan.

Pureer de andere banaan, en voeg een klein beetje water toe. Besmeer de bolussen met dit mengsel. Bestrooi tot slot eventueel met kaneel en / of speculaaskruiden. Bak de bolussen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf controleren. Laat afkoelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *