Bananen clafoutis ( vegan)
Clafoutis is een klassiek Frans gerecht wat als dessert wordt uitgeserveerd. Het is een soort dikke pannenkoek, maar dan in de oven gebakken. De structuur doet nog het meest denken aan banketbakkersroom. Ik bedacht een super-lekkere variant met banaan, zodat veganisten ook kunnen genieten! Als zoeter is gebruik gemaakt van COOL BEAR limonadesiroop. Deze siroop op basis van 97% Reb A stevia, is ideaal om tal van baksels een heerlijke zoete smaak te geven!
Dit heb je nodig:
- vier middelgrote bananen
- 30 ml COOL BEAR limonadesiroop ( smaak naar keuze)
- 200 ml haver of andere melkvervanging
- Voor de garnering:
een banaan in dunne plakjes gesneden
- twee kiwi’s in plakjes gesneden
- een peer, gewassen en in de schil, in kleine stukjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, zet een lage ronde vorm ( 24-26 cm) klaar. Maak een prop van een vel bakpapier, haal de prop weer uiteen en bekleed de vorm. Pureer alles voor de clafoutis in de keukenmachione tot een romige massa. Stort in de vorm. Verdeel alle stukjes fruit over het beslag. Bak de clafoutis in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
Bestrooi eventueel nog met wat stevia poedersuiker!