Bananen-kaneel brood (airfryer)

Als je bananen over hebt, kun je er veel lekkere dingen mee maken! Zoals deze bananen-kaneelbrood. Een heerijk gezond compact broodje, die op ieder moment van de dag eetbaar is. Heerlijk om zo uit-het-vuistje ye eten, maar ook als ontbijt, of mee te geven naar school Het vervangt de mierzoete koeken ( Liga! ) en ontbijtkoeken.

Je maakt het supersnel en simpel in de airfryer. In de oven kan natuurlijk ook. Verwarm de oven voor op 185 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hou de baktijd tussen de 40-50 minuten, blijf controleren.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram zonnebloempitten, fijn vermalen tot meel
  • 250 gram havermout
  • twee bananen, gepureerd
  • 10-15 druppels greensweet-stevia, smaak naar keuze ( banaan is bijvoorbeeld erg lekker! )
  • warm water

Om te bestrooien:

  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en voeg kleine beetjes water toe tot je de massa handmatig goed kunt doorkneden. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Vorm een rond compact broodje van het deeg. Bestrooi dit rondom royaal met kaneel. Zet het brood in de baklift. Zet de temperatuur op 180 c en de tijd op 19 minuten. Draai het brood na 9 minuten bakken om, zodat het rondom mooi gaart. Herhaal dir desnoods een paar x . Als het brood hard aanvoelt en mooi goudbruin is verkleurd is het klaar. Geef het eventueel nog wat extra baktijd.

Bewaar het broodje in een BPA vrije plastic zak in de broodtrommel. Het brood blijft dan zeker 4/5 dagen lekker. Je kunt het brood ook met tal van lekkere dingen beleggen zoals groentespreads en homemade pindakaas of chocoladepasta. KLIK HIER om een lekkere broodbelegging uit te kiezen!

 

 

Een reactie op “Bananen-kaneel brood (airfryer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *