Bananen-kaneel brood (airfryer)

Als je bananen over hebt, kun je er veel lekkere dingen mee maken! Zoals deze bananen-kaneelbrood. Een heerijk gezond compact broodje, die op ieder moment van de dag eetbaar is. Heerlijk om zo uit-het-vuistje ye eten, maar ook als ontbijt, of mee te geven naar school Het vervangt de mierzoete koeken ( Liga! ) en ontbijtkoeken.

Je maakt het supersnel en simpel in de airfryer. In de oven kan natuurlijk ook. Verwarm de oven voor op 185 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hou de baktijd tussen de 40-50 minuten, blijf controleren.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram zonnebloempitten, fijn vermalen tot meel
  • 250 gram havermout
  • twee bananen, gepureerd
  • 10-15 druppels greensweet-stevia, smaak naar keuze ( banaan is bijvoorbeeld erg lekker! )
  • warm water

Om te bestrooien:

  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en voeg kleine beetjes water toe tot je de massa handmatig goed kunt doorkneden. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Vorm een rond compact broodje van het deeg. Bestrooi dit rondom royaal met kaneel. Zet het brood in de baklift. Zet de temperatuur op 180 c en de tijd op 19 minuten. Draai het brood na 9 minuten bakken om, zodat het rondom mooi gaart. Herhaal dir desnoods een paar x . Als het brood hard aanvoelt en mooi goudbruin is verkleurd is het klaar. Geef het eventueel nog wat extra baktijd.

Bewaar het broodje in een BPA vrije plastic zak in de broodtrommel. Het brood blijft dan zeker 4/5 dagen lekker. Je kunt het brood ook met tal van lekkere dingen beleggen zoals groentespreads en homemade pindakaas of chocoladepasta. KLIK HIER om een lekkere broodbelegging uit te kiezen!

 

 

7 Reacties op “Bananen-kaneel brood (airfryer)

  1. Hoeveel minuten moet het broodje nu in de air-fryer. Helemaal boven staat nl 45-50 minuten en in de beschrijving 19 minuten??

  2. Ik dus wat langer dan 20 minuten gedaan, maar wat is dit lekker. Eigenlijk te lekker en zo klaar. Top!

  3. Na div. brood-smeerselen al succesvol te hebben gemaakt, nu dan eens dit bijzondere broodje. Het lachtte me al zo lang toe, dus vandaag ging ik ervoor. En WOW…opnieuw een top-recept!
    Nu had ik verre van genoeg zonnebloempitten, dus heb ik het aangevuld met wat ik ook maar aan div. noten had. Werkt prima!
    Mijn voorkeur heeft het om de bananen met de vork smeuïg te prakken.
    Voeg water inderdaad in écht kleine hoeveelheden toe! Het deeg is verbluffend snel goed kneedbaar!
    Ook ik heb inderdaad 15 dr. GreenSweet-Stevia Banaan gebruikt en ik vind het resultaat heel lekker.
    Wie van heel zoet houdt, zal het zelf makkelijk kunnen aanpassen, of.. het met een lekkere topping nog smakelijker maken?! Dat is echt een kwestie van smaak. Voor mij is het in principe een heel goed basis recept, zoals ik merk dat eigenlijk al je recepten zo gemakkelijk aan te passen zijn. Opnieuw maar weer eens mijn DANK, beste Monique!

    • superleuk om te lezen dat je er ook erg veel lol in hebt! 😉

      • Dat is zeker zo, Monique en ook niet onbelangrijk.
        Er staat nog heel veel op mijn lijstje om te maken…
        En veel is ook geschikt om, leuk verpakt, als ‘presentje’ weg te geven.
        Ik beleef er echt veel plezier aan, hi hi…

  4. Hoi Monique, wat een mooi en ook makkelijk recept! En olievrij, heel fijn! Het baksel is mooi stevig geworden. Ik had voor dit recept greensweet stevia xtra gebruikt, deze had ik in huis gehaald voor jou andere airfryer bakrecepten. Ben nog niet bekend met Stevia en bakken. Heb nu dus dit recept met 2 eetlepels stevia extra gemaakt….maar voor mij echt te zoet…heb ik veelste veel gebruikt?of had ik toch druppels moeten gebruiken? Alvast bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *