Blauwe bessen saus

Verrukkelijke saus om zowel koud als warm te gebruiken over toetjes/desserts, ijs, vla, yoghurt, kwark, als vulling in taart, gebak en koek….De saus is gemaakt met de geleisuiker van Greensweet stevia. Dit is een door mij bedachte variant op de reguliere geleisuiker. Meer lezen? Klik hier.   Deze saus kun je zowel koud als warm gebruiken.

SAM_1795

Je kunt de saus op iedere gewenste dikte verkrijgen door steeds wat kleine beetjes water toe te voegen. Je kunt de basis dik houden, als je het gaat gebruiken als vulling in bijvoorbeeld taart. Door toetjes kan de saus meer vloeibaar worden gemaakt. Op deze manier kun je de saus voor talloze doeleinden gebruiken! Og lekker op snoepen op de boterham 😉 Ik adviseer je, om verse blauwe bessen in te vriezen ( 24 uur tevoren) Je kkunt uiteraard ook verse gebruiken, maar diepvries werkt beter.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Gooi de diepvries bessen samen met de geleisuiker in een ( liefst gietijzeren) pannetje en breng op middelhoog vuur onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de bessen zijn gesmolten en zacht zijn geworden kun je met een staafmixer deze nog licht glad pureren, maar dat hoeft niet. Als je een gladde saus wenst, is dit wel noodzakelijk. Giet de massa over in een schone steriele glazen pot. Je kunt de saus direct warm gebruiken. Wil je een wat dunnere saus, voeg er dan een heel klein beetje water aan toe en roer door door.

SAM_1794

Je kunt de saus goed afgesloten een week in de koelkast bewaren. Roer de massa telkens voor gebruik weer even goed door.

SAM_1793

Wil je een warme saus over bijvoorbeeld kwark of ijs? Verwarm dan in een pannetje de saus ongeveer 3/4 minuten op hoog vuur.

SAM_1796

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *