Mini haver appeltaartjes met blauwe bessensaus

Zeer eenvoudig om te maken, maar toch een prachtig taartje/gebakje om goed mee voor de dag te komen! De blauwe bessensaus wordt gemaakt met geleisuiker. Klik hier, om naar het recept te gaan.  Wil je geen blauwe bessensaus? Dan kun je ook voor aardbeien kiezen in plaats van blauwe bessen, of bramen. Wil je liever helemaal geen saus? Dan kun je de taartjes leuk opstrooien met greensweet stevia ICING poedersuiker.  Of wat je maar wenst! 😉

Dit heb je nodig:

Voor de taartjes:

  • 225 gram havermout, droog
  • een ei ( of veganistisch gehouden, een halve banaan, gepureerd)
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een theelepel vanille bourbon
  • 180 ml water ( indien nodig, meer toevoegen)

Voor de vulling:

  • een appel, gewassen en in de schil, in stukken
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Voor de saus:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik quiche vormpjes om er leuke taartjes van te kunnen bakken. Je kunt uiteraard ook andere vormpjes gebruiken, of een muffintray. Vet de vormpjes in met een beetje kokos of avocado olie. Roer alle ingrediënten voor de taartjes in een kom stevig door elkaar en laat dit 5/10 minuten staan. Vul de vormpjes met wat van het beslag en druk naar buiten, zodat er een leuke opstaande rand ontstaat.

SAM_1786

Maal de appel en kaneel in de keukenmachine grof fijn. Vul de taartjes met de appel. Bak de taartjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

SAM_1787

Haal ze voorzichtig uit de voormpjes en schenk/schep er warme of koude blauwe bessensaus overheen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *