Review Moringa’s finest groentepakket

Ieder jaar kijk ik er weer reikhalzend naar uit. De verse oogst uit de biologische kassen van www.moringasfinest.nl Enkele jaren geleden leerde ik Jouke ( Berg) kennen, de drijvende kracht achter moringa’s finest. Ik ben daar nog iedere dag dankbaar voor want hij heeft mij erg veel lekkers en veel gezondheid gebracht! 😉 Jouke is een avonturier in zijn eigen kas. Hij sleept uit alle delen van de wereld biologische zaden mee om thuis mee te gaan experimenteren. Jaren geleden vond hij ook de moringa plant en hij was direct verliefd. Hij besloot dat het ook dichter bij huis kan worden gekweekt en als eerste in Nederland begon hij met misschien wel zijn grootste experiment uit zijn loopbaan als bio-boer: de moringa plant kweken om het in NL meer toegankelijk te maken. Dat is inmiddels meer dan gelukt. Wij kunnen nu ook gewoon vanuit Naaldwijk, waar zijn kas is gevestigd, al het goed van verse moringa genieten! Dit scheelt niet alleen heel veel voor het milieu, maar we blijven ook netjes van het volksvoedsel vanuit de armere landen waar moringa gehaald wordt, af. 

Vanaf April is het weer extra reikhalzend uitkijken voor mij naar verse aanvoer. Dan komen de verse moringa groentepakketten er weer aan! Ieder jaar is de inhoud weer anders. Dat maakt het zo ontzettend leuk. Het aanbod verandert ook continu, afhankelijk wat er leverbaar is uit zijn kas. Zo kun je de ene week een doos vol met oerkomkommers, spinazie, snoeptomaatjes en pompoen krijgen, de volgende doos kan weer geheel anders zijn van samenstelling. Wat er wel altijd standaard bij zit, is verse Moringa! 

SAM_1819

Vers moringa blad

WAT IS MORINGA?

Om alles te weten te komen over moringa, de verse bladeren en de thee, verwijs ik je graag door naar mijn uitgebreide artikelen:

ALLES OVER MORINGA

ALLES OVER HET VERSE MORINGA BLAD

ALLES OVER VERSE THEEBLAD

Moringa’s finest werkt biologisch. Geheel vrij van pesticiden en bestrijdingsmiddelen.  Jouke wil zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Hij werkt daarom enkel met natuurlijke meststoffen. Hij laat de natuur dan ook gewoon zijn gang gaan. Soms komen daar de meest bizarre planten uit naar boven. In onderstaand filmpje geeft Jouke een rondleiding door zijn kas. Hij heeft niets te verbergen. Je kunt ook, als je in de buurt bent, langsgaan en een rondleiding krijgen. Jouke krijgt regelmatig schoolklassen op visite om uit te leggen hoe mooi de natuur werkt als je het zijn gang laat gaan. 

SAM_1820

Thaise basilicum

NIET ALLEEN GROENTEN

In de pakketten komen we niet alleen verse groente en moringa tegen, maar ook verse kruiden en specerijen, net wat er op dat moment groeit in de kas. Ook exotische gewassen komen wel eens voor in de doos. Ieder jaar vinden we wel iets van verse unieke spinaziesoorten in de doos, mega rode bieten, en citroenmelisse. Met een doos vol verse, biologische knapperige groente en kruidenplantjes kun je op avontuur gaan in je keuken! Om jullie een beter beeld te geven wat er nu precies in zo’n groentepakket zit, heb ik besloten de nieuwe verse aanvoer van 2017 te gaan “ inboxen”. 

SAM_1817

Spinazie blad

WAT ZIT ERIN?

Zoals je hebt kunnen lezen, is het echt een verrassing wat je ontvangt. Alleen de standaard  moringa is bekend. Dit zijn , als er een goede oogst is, twee mega bossen van gemiddeld 250 gram. Ik gebruik moringa overal door: door smoothies, mijn puree’s , mijn baksels….soepen en sauzen, je kunt compleet los gaan. Maar ik vind de blaadjes rauw op snoepen ook zalig! Het is wel belangrijk, dat je de moringa direct na ontvangst in de koelkast bewaart. Zo blijft het meest lang vers. In mijn kers-verse box zitten de volgende heerlijkheden:

– een hokiado pompen! WOEHOE! 😉

– Thaise basilicim

– Mediterane snijbiet

– spinazieblad

– twee bossen moringa

Dit keer zitten er dus weer aardig wat unieke varianten bij. De spinazie is ronduit goddelijk. Dat valt gewoonweg niet te vergelijken met de slappe happen uit de supermarkt. Hier proef je pas hoe spinazie hoort te proeven. De snijbiet heb ik rauw door mijn puree verwerkt. Net zo goddelijk! De pompoen heb ik met huid en haar opgegeten. Zo vers heb ik ze nog nooit gegeten! Omdat je best veel krijgt in één keer, blanceer ik ook veel en vries dit in porties in. Super handig! Ik haal dan iedere morgen een portie uit de vriezer en laat dit in een bak in de koelkast ontdooien. Ik doe daarom extra lang met zo’n groentepakket. De Thaise basilicum heb ik fijn geknipt en gedroogd. En gebruik het ook vers door mijn puree’s als extra smaakmaker. De gedroogde blaadjes ( fijn vermalen tot poeder) kun je eeuwig bewaren en gebruiken. 

De smaken van echt puur en biologisch direct uit de kas zijn niet te vergelijken met het aanbod uit de supermarkt, ook niet het biologische aanbod. Zelfs biologische spinazie smaakt lang niet zo heerlijk en goddelijk als de spinazie uit de kas van Jouke. 

De groente pakketten zijn allen te bestellen in de zomermaanden. In de wintermaanden is er geen oogst dus ook geen aanbod. Dat maakt het extra lekker! Zo geniet je in de zomermaanden alleen nog maar méér van de verse groente! 

SAM_1821

Hokiado pompoen, direct van de tak in je doos! 

VOOR EN NADELEN?

Voordelen te over dus! Maar er zijn ook wat nadeeltjes:

de verpakking. Het wordt in plastic zakken verzonden wat ik persoonlijk ietsje minder fijn vind, ook al zijn de zakken milieu vriendelijk/biologisch afbreekbaar.

– Soms is het enorm veel. Je bent dan verplicht om in te vriezen, of weg te geven. Dat is voor mij geen probleem. maar voor anderen is dit mogelijk wel een dingetje.

– Je koelkast ligt meteen overvol, omdat je alles het beste in de koelkast kunt bewaren.

Ik ben meer dan razend enthousiast. Ik ben, zoals jullie weten, een enorme groente-fan, ik eet dagelijks meer dan een kilo ( vaak zelfs meer dan anderhalve kilo!) groente. Die groente dozen zijn voor mij dan ook echte cadeautjes! Iedere keer is het weer een verrassing wat je ontvangt.  Zeker als er dan ook nog eens pompoenen in zitten! MAAK MIJ GEK! 😉 

De Moringa groenyenpakketten kun je in de zomermaanden vanaf April bestellen, zolang er aanbod is uit de kas. Ze kosten  19,95 per doos. Je kunt de doos bestellen door hier te klikken.

SAM_1818

Mediterane snijbiet

Notificatie: ik heb dit review onafhankelijk geschreven. Ik heb het pakket gratis toegestuurd gekregen om te reviewen. Ik heb verder geen inkomsten ontvangen. 

 

3 Reacties op “Review Moringa’s finest groentepakket

  1. Leuk stuk. Ik krijg er zin in. Snel kleine doosjes online bestellen. Het ziet er heerlijk uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *