Chinese kool bootjes met geitenkaasvulling
Overheerlijke voorgerechtjes of hapjes om op ieder moment van de dag op te ” snoepen”. Ik heb voor de vulling een geitensmeerkaas gebruikt. Deze biologische smeerbare geitenkaas van ” happy goat” kun je vinden in het koelschap in de biowinkel. Er zijn twee varianten: naturel en pesto, voor dit recept heb ik de pesto variant gekozen. Als je de geitensmeerkaas niet kunt vinden, kun je uiteraard ook gewone geitenkaas gebruiken.
Dit heb je nodig:
- een kleine krop Chinese kool, bladeren heel aftrekken, en wassen en drogen
- 150 gram gewassen bladspinazie
- een eetlepel kerrie masala
- een potje ” happy goat” geitensmeerkaas pesto of 150 gram geitenkaas in stukken gesneden
- gerookt keltisch zeezout of gewoon keltisch zeezout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Knip vijf of meer koolbladeren door midden met een schaar. Pureer in de keukenmachine de geitensmeerkaas, spinazie en kerrie tot een romige gladde massa.
Leg de dikkere gedeelten van de kool op de bakplaat en schep deze vol met het mengsel. Leg de rest van het koolblad erop. Bestrooi met gerookt keltisch zeezout. Bak de bootjes in het midden van de oven in 10 minuten zacht. Laat afkoelen.
Ik ben gek op geitenkaas. Dit lijkt me erg lekker.