Chocolade ijs

Niets zo lekker, zo troostend, zo verleidelijk als chocolade ijs! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik bedacht een supersnel, simpel recept met maar vier ingrediënten. Bovendien geheel meukvrij, dus lactosevrij, glutenvrij,  suikervrij en E nummervrij. Het recept bevat wel eieren. Dit kun je vervangen: klik hier

Dit heb je nodig:

vier eidooiers ( gebruik verse eitjes! )

twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra + een eetlepel erythritol suiker

vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder

400 ml havermelk

Zo maak je het:

Doe de melk, de dooiers, de suiker en cacaopoeder in een pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.

IMG_8228

Zodra de massa kookt, de pan van het vuur halen. Bekleed een vierkante brownievorm of ovenschaal met bakpapier.Stort de massa in de vorm. Laat dit afkoelen.

IMG_8229

Zodra de massa is afgekoeld, de bak recht in de vriezer plaatsen en liefst 24 uur laten invriezen. Korter kan ook, maar niet eerder gebruiken dan na vijf/zes uur invriestijd.

chocolade ijs schaap

Haal het ijs 10/15 minuten van tevoren uit de vriezer. Schraap met een ijslepel mooie ijskrullen uit het ijs en serveer in een kommetje.

chocoladeijs snelle op bak

Lekker met cacaobibs, of een dotje kokos-slagroom!

IMG_8236

4 Reacties op “Chocolade ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *