Chocolade ijs
Niets zo lekker, zo troostend, zo verleidelijk als chocolade ijs! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik bedacht een supersnel, simpel recept met maar vier ingrediënten. Bovendien geheel meukvrij, dus lactosevrij, glutenvrij, suikervrij en E nummervrij. Het recept bevat wel eieren. Dit kun je vervangen: klik hier
Dit heb je nodig:
vier eidooiers ( gebruik verse eitjes! )
twee eetlepels greensweet stevia sweet Xtra + een eetlepel erythritol suiker
vijf flinke eetlepels magere cacaopoeder
400 ml havermelk
Zo maak je het:
Doe de melk, de dooiers, de suiker en cacaopoeder in een pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
Zodra de massa kookt, de pan van het vuur halen. Bekleed een vierkante brownievorm of ovenschaal met bakpapier.Stort de massa in de vorm. Laat dit afkoelen.
Zodra de massa is afgekoeld, de bak recht in de vriezer plaatsen en liefst 24 uur laten invriezen. Korter kan ook, maar niet eerder gebruiken dan na vijf/zes uur invriestijd.
Haal het ijs 10/15 minuten van tevoren uit de vriezer. Schraap met een ijslepel mooie ijskrullen uit het ijs en serveer in een kommetje.
Lekker met cacaobibs, of een dotje kokos-slagroom!
Je verzint toch steeds weer zulke lekkere dingen!! Thxs voor alles !
Hai Monique,
Kan ik de havermelk vervangen vior geitenmelk?
ja hoor, dat kan prima!
Kokosmelk lijkt me ook erg lekker. Kan dat ook?
Heerlijk recept!