Eierkoeken

Al een poosje ” worstel” ik met eierkoeken. Ik wil erg graag een recept wat de meuk-eierkoek uit de winkel het meest benadert. Na heel wat testen, is het dan toch gelukt om een lekkere eierkoek te bedenken die enorm veel weg heeft van de meuk eierkoeken, waaraan we allen best verknocht aan zijn geraakt. Deze heerlijke eierkoeken zijn onwijs simpel om te maken!

Dit heb je nodig:

 • 200 gram rijstmeel
 • drie flinke eetlepels kokosolie, gesmolten
 • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder
 • vier eieren
 • het rasp van een biologische gewassen citroenschil
 • twee eetlepels erythritol suiker
 • een eetlepel stevia sweet Xtra
 • twee eetlepels biologische aardappel zetmeel
 • enkele druppels pure vanille extract

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten stevig door elkaar tot een homogene massa. Schep wat lepels per eierkoek op de bakplaat. Bevochtig je handen en druk de bergjes mooi aan tot ronde koeken. Besprenkel tenslotte nog met een beetje water.

IMG_8248

Bak de eierkoeken goudgeel-bruin in 10 minuten. Controleer ze. Zijn ze nog erg slap, geef ze dan nog een minuut extra. Laat afkoelen.

IMG_8249

11 Reacties op “Eierkoeken

 1. Heb nog prut staan van mijn havermelk, is dat een goede vervanger voor het rijstmeel of maakt dat de eierkoeken te zwaar?
  Ben erg benieuwd 😉

 2. Hoi Monique, moet het echt specifiek met rijst meel?
  Kan het ook met amandelmeel, of cocosmeel of kastanjemeel??

  • kun je proberen, maar rijstmeel heeft als voordeel een erg neutrale smaak en structuur te hebben……Succes!

 3. Ik heb ze gemaakt met half rijstemeel en half waterkastanjemeel. Erg lekker. Smaak doet me een beetje denken aan soesjesdeeg.

 4. Beste monique,

  Hierbij wil.ik.u vragen.of ik een.andere bindmiddel toe kan en mag passen in plaats van aardappel zetmeel..
  Arrowroot bevoordeeld!

  Alvast bedankt

 5. Hoi Vandaag gemaakt, ik vond de eierkoek wat droog en wat minder van smaak. Ik had al wat meer vanille extract toegevoegd.
  De rest netjes gevolgd, kan het zijn dat 10 minuten in de oven toch te lang is ? en hoe kan er wat meer smaak aan komen.
  Verder ben ik zeer blij met je recepten.

  • het kan echt van alles zijn….ik kan het moeilijk beoordelen. Vaak is het een kwestie van even wat oefenen voordat je jouw juiste doseringen te pakken hebt 😉 Oefenen dus! Warme groet!

 6. Hallo Monique,heb al heel wat geleerd over alles wat je hebt geschreven,en ook de recepten zijn intressantnu had ik even een vraag over de eierkoeken,mag i.p.v erythritol en stevia ook gewoon 3 eetlepels xylitol gebruiken?en mag je een koek per dag,of zit er teveel zoet in.
  Dank je wel alvast

 7. Nog even een belangrijke vraag die ik vergeten ben,wij gebruiken nu ook Aman prana kokosnootoile,erg lekker trouwens,hoeveel gram per dag mag je er nu van hebben?en de diy chocolaatjes,hoe veel chocola mag je per dag nuttigen?
  Dank je wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *