Chocoladetaart

Heerlijk, simpel, relatief goedkoop en knetter gezond: wat willen we nog meer? Voor de echte choc-o-holic! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf van liefst 24 uur voor de havermout. Korter kan ook: 4-8 uur. Zet 350 gram havermout samen met twee eetlepels erythritol suiker en zes flinke eetlepels magere cacaopoeder ( carob of rauwe cacaopoeder kan ook) in ruim water te weken. Giet eventueel overtollig weekwater ( als de haver echt nog in een laagje water staat) af.

Dit heb je nodig:

 • 350 gram geweekte havermout in erythritol suiker en cacaopoeder ( zie hierboven)
 • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
 • twee eieren

Voor de vulling:

 • twee grote bananen in stukken
 • twee flinke eetlepels magere cacaopoeder
 • gojibessen

Om te garneren:

 • geschaafde amandelen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak een prop van een vel bakpapier. Haal de prop weer uit elkaar en bekleed een ronde vorm ( 20 cm) met het papier. Roer de eieren en het bakpoeder door de havermout. Stort de helft van het beslag in de vorm en verdeel.

IMG_6470

 

Pureer de banaan en cacaopoeder tot een romige massa. Stort de puree in het midden van de vorm op het beslag. Bestrooi rondom de puree royaal wat gojibessen. Stort de andere helf van het beslag op de massa en verdeel. Bestrooi tenslotte met de geschaafde amandelen.

IMG_6469

Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, controleer tussentijds. Laat goed afkoelen.

IMG_6474

6 Reacties op “Chocoladetaart

 1. Hallo Monique, de erg pure erythritol suiker kun je die alleen via de Belgische website bestellen die je laatst noemde of is die ook bij de reform zaak te koop?

  Groeten Harma

  • Hai, op dit moment nog wel. Ik ben wel met andere leveranciers druk bezig om de suikers ook beter op de markt te zetten zodat het beter verkrijgbaar wordt. Zodra dit erdoor is zal ik dit in de groep melden. Er is nu een erg goede aanbieding bij steviaproducts, als je snel bent kun je daar nog van profiteren! ww.steviaproducts.be/Ery-Pure-Frost-Stevia-kristal-sweet-erythritol-suikervrij-diabetici Succes!

 2. Ha Monique. Begrijp ik nu goed dat eerst de havermout aan bodem en zijkanten moet en de
  Vulling banaan goij in het midden,of begrijp ik het verkeerd.? Gr Marion.

 3. Hallo Monique,
  Als er staat dat ik 350 gr geweekte havermout nodig heb, betekent dit dan 350 havermout dat ik onder water zet en het daarna gebruik?
  Gewicht is uiteindelijk dan wel veel meer 350 gram.
  Of moet ik havermout wellen en als her geweld is, 350 gram hiervan gebruiken.
  Ik heb daarstraks mogelijkheid nr 1 gedaan, was echter zoveel, dat ik 2 taarten heb moeten maken en beiden zijn mislukt, werd een enorme natte brei…
  Heb dit maat uitgesort op bakpapier en t nogmaals in de oven gezet, hoepende dar t nog wat zou worden…
  Ben benieuwd
  Mvg
  Anja Vermolen

  • Hai,
   Inclusief weekwater. Staat er nog vrij veel water op de mout, dit afgieten. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *