Courgette spaghetti uit de fryer
Groenten kokoen gaat wat minder makkelijk in de airfryer omdat het sneller wordt gebakken in plaats van gekookt. Maar met wat simpele trucjes kun je prima groente koken! Deze courgette spaghetti maak je met een spirelli. Deze zijn tegenwoordig enorm hip waardoor ze overal verkrijgbaar zijn geworden. Zodra je spagettislierten hebt gedraaid van een gewassen en gedroogde courgette ( nog in de schil gelaten) kun je in nog geen 15 minuten heerlijke gekookte koolhydraat-arme spaghetti op tafel toveren!
Dit heb je nodig
( voor twee porties spaghetti)
- een grote courgette, in de spirelli tot slierten geslepen
- twee eetlepels lekkere verse gedroogde kruiden of een snufje keltisch zeezout
Zo maak je het:
Hussel de kruiden of zout door de slierten. Bekleed de baklift met een vel bakpapier en stort de courgette in de baklift. Vouw het bakpapier om de cougette dicht en draai om zodat de uiteinden onderaan komen te liggen en het bakpapier daardoor niet van zijn plek zal waaien. Zet de fryer op 185 graden en zet de tijd op 15 minuten. Blijf tussentijds even controleren.
dank je wel ben erg geholpen