De natuurlijke gezichtscreme test 2024

We kunnen er niet omheen, ons gezicht 🥹 ( of gelaat ) is het eerste wat men ziet. Het heeft bovendien erg veel functies. Het zorgt ervoor dat we kunnen waarnemen, horen, zien, en één van ons grootste bezit zit erachter verstopt: onze hersenen, 🧠 ook wel de regel kamer van ons lichaam. Het gezicht is tevens van zeer groot belang in ons levenspad. Aan ons gelaat kunnen we vaak onze leeftijd zien. We verouderen, daar komt niemand onderuit ( als je geluk hebt….) en ook onze huid veroudert met ons mee. In het gezicht kan dat zorgen voor huid verslapping, huidverzakkingen, en tal van andere vervelende en storende dingen als kraaienpootjes, rimpels en groeven. We voorkomen het niet, wel kunnen we inmiddels erg veel doen om dit verouderingsproces te vertragen. Daarmee bedoel ik niet de plastische kanten, waar Madonna een zeer schrijnend voorbeeld van is, maar wat we ZELF kunnen doen van binnenuit en van buiten.

Vanzelfsprekend is dat we goed voor onszelf moeten zorgen. Zeker van binnenuit. DAAR vindt namelijk al het geregel plaats. Van aanmaak van bepaalde hormonen tot de juiste voedingsstoffen. Het is een wisselwerking, om je huid zo lang mogelijk “ goed geconserveerd “ te houden. 😄
Dat klinkt misschien grappig, maar eigenlijk werkt het wel zo. Net als een blik sperziebonen. Als daar goede conserveringsmiddelen aan wordt toegevoegd blijven de bonen jaren goed houdbaar.  Wel kunnen ze wat achteruitgaan, bevoordeeld verkleuren of wat minder stevig zijn. Die “ conserveermiddelen “ kunnen we wat betreft ons gezicht / huid terugbrengen naar gezicht crèmes. We kunnen via deze crèmes enorm veel zelf doen, om onze huid en daarmee het verouderingsproces te vertragen, maar vooral te ondersteunen. Er wordt anno 2024 nog altijd ontzettend veel bestudeerd, gezegd en geroepen over zogenaamde ANTI AGING ( anti veroudering ) verzorging. Alhoewel vele studies tonen dat sommige ingrediënten wel degelijk zinvol zijn, is nooit bewezen, dat anti veroudering middelen daadwerkelijk het proces kan vertragen of zelf, zoals veel wordt beweerd, doen stoppen.
Het zijn zeker geen onzin-producten, maar het zijn ook ab-so-luut GEEN wonder smeersels. Wat het vooral doet, is de huid ondersteunen.

HOE KIES JE EEN GOEDE GEZICHT CREME ?

Ik besloot deze grote test te gaan doen, omdat ik dagelijks vrij veel vragen krijg over een “ goede “ gezichtscrème. Dat dit allemaal niet zo eenvoudig is als het lijkt, ga ik allemaal beknopt in deze test proberen te vertellen, zodat het jou verder kan helpen in je zoektocht naar de juiste gezichtscrèmes, en waar je zoal rekening mee kunt houden. Want er is vrij veel, om rekening mee te houden. Dat maakt gezicht crèmes kopen waarschijnlijk het meest moeilijkste op gebied van huidverzorging. Er zijn enorm veel factoren die van cruciaal belang zijn, zoals leeftijd, huidtype en de leefomgeving. Ook heeft de zon veel invloed. Kortom, het is allemaal zo eenvoudig niet. Het is niet “ dit en dat merk is goed “ want wat voor mij werkt, kan voor jou helemaal NIET werken.
In deze test ga ik ook een aantal 100% meukvrije gezichtscrèmes testen. Ik heb zelf al sinds kind-af een extreem overgevoelige huid. En test daarom ook vooral gezichtscrèmes die daarop zijn ontwikkeld. Het voordeel is dat gezichtscrèmes voor een gevoelige huid ook voor de andere huidtypen meest goed zijn te gebruiken. Andersom is dat een ander verhaal: gezichtscrèmes geschikt voor een normale en vette huid zijn bijvoorbeeld funest voor mijn huid. Okay, laten we bij het begin beginnen; en dat is je leeftijd en leefomgeving .

LEEFTIJD EN LEEFOMGEVING

Als je een goede gezichtscrèmes zoekt, moet je beginnen met je leeftijd. Vele websites vertellen ons om daarmee al rond je 12 -15 e jaar te beginnen met het smeren van gezichtscrèmes. Ik vind dit commerciële onzin, omdat DE WETENSCHAP heeft onderstreept, dat het verouderingsproces start rondom onze 22-25 ste jaar. Ik wil hier wel meteen de grote kanttekening bij zetten, om zo vroeg mogelijk te beginnen met ZONBESCHERMING. Daar kun je nooit te vroeg mee beginnen en is juist zo cruciaal bij het hele verouderingsproces. Daarmee kom ik meteen op het volgende belangrijke punt : je leefomgeving. Want zoals ik eerder aangaf, heeft de zon een zeer grote invloed op onze huid en hoe snel of langzaam het verouderingsproces intreedt. Ik hoef vast niet uit te leggen, dat mensen die uren in de zon liggen te bakken, of dagelijks onder een zonnebank liggen, een versnelde huidveroudering kunnen oplopen. Dit zie je vaak door een huid wat zeer snel verslapt, uitdroogt en rimpels vertoont. Ook mede hierom is het zeer verstandig, om al vroeg te beginnen met het insmeren als je de zon in gaat. Dat hoeft niet meteen te zijn, als je wilt profiteren van de natuurlijke vitamine D aanmaak, kun je bijvoorbeeld kiezen om de eerste 20 minuten onbeschermd de zon in te gaan, en je daarna in te smeren.
Naast de zon hebben ook andere leefomgevingen een grote invloed op onze huid, daarbij kun je denken aan luchtverontreiniging, uitlaatgassen van verkeer en producties, roken en sigaretten rook, maar ook een zeer slecht geïsoleerde en geventileerde ruimte. Als je eerst goed kijkt naar de leefomgeving, kun je dit meenemen in je uiteindelijke keuze.
Veel gezichtscrèmes zijn ontwikkeld voor bepaalde leeftijdsgroepen, meestal wordt dit aangeduid als 20+ / 30+ / 40+ / 50 + ( de groep waar ik in zit ) / 60+ en 70+. Heeft dat zin ? Ja en nee. Wat er hier gebeurt is dat er bepaalde ingrediënten kunnen worden toegevoegd aan de crèmes, waarvan is bewezen dat deze de huid ondersteunen bij bepaalde fases in het verouderingsproces. Daarbij kun je denken aan hyalyronzuur en / of collageen in de vernoemde anti veroudering crèmes voor 50/60/70+ , maar ook aan hydraterende oliën, zoals jojoba en calendula. Het probleem is alleen, dat het nooit om explosief grotere hoeveelheden gaat, zeker niet in conventionele, goedkopere gezichtscrèmes. Wat overigens NIET meteen zegt, dat peperdure en natuurlijke meer in huis hebben. Waar het om draait, is dat er vooral individueel gekeken moet worden naar een huid conditie.

DE INGREDIENTEN

Het volgende punt van aandacht zijn uiteraard de ingrediënten en hoe een gezichtscrème is gemaakt. We kunnen inmiddels van één goed standpunt uitgaan, en dat is dat je het beste kunt kiezen voor natuurlijke / meest pure en biologische alternatieven op de miljoenen conventionele gezichtscrèmes, ja, ook die hele dure merken. Ik heb inmiddels zelf al een half leven achter de rug met het zoeken naar een geschikte crème waar mijn huid niet meteen van open sprong van ellende. En geloof mij, ik heb spotgoedkope geprobeerd ( Aldi ) tot peperdure ( LaMer ) maar niets kon mijn huid echt aan. Het gaf mij meteen een bewijs dat het niet heel erg veel uitmaakt, welk potje conventionele meuk je op te toet smeert, ik kwam daar pas goed achter toen de natuurlijke alternatieven eindelijk ruimte kregen op de oververzadigde markt. Ik ben verschillende merken gaan uitproberen, en veel kon mijn huid meer-dan-prima aan. Het was voor mij het absolute keerpunt jaren geleden, dat ik overtuigd was dat ingrediënten echt een verschil maken, niet de prijs of een hip merk. Uiteraard kamp ik met een gevoelige huid, maar het toont zeker, wat voor meuk er in al die conventionele gezichtscrèmes omgaat. Mijn huid is wat dat betreft altijd wel de beste graadmeter.
Goed. 😐 De natuurlijke alternatieven dus. Maar als je dacht dat je hiermee klaar was……🥺…….helaas. Want inmiddels is de markt in “ 100% natuurlijk “ en “ biologisch “ en vooral het commerciële “ ….% van natuurlijke oorsprong “ gigantisch gegroeid, en daarmee ook de vele misleiding. KLIK HIER om daar alles over te lezen.
Grotere drogisterij ketens als Action en Kruidvat verkopen honderden smeersels die vol staan met dit soort claims, in MIJN ARTIKEL lees je dat het allemaal een stukje genuanceerder ligt. Waar moet je globaal gezien op letten ? Simpel : OP KEURMERKEN.
Want dit is DE enige echte graadmeter, om erachter te komen, of het gaat om een ECHT natuurlijke crème, of een massale conventionele “ natuurlijke “ crème. Als je een “ natuurlijke “ crème bij Action koopt voor een habbekrats, zie je meteen, dat het vol staat met claims, maar IEDER keurmerk ontbreekt. Koop je een crème in een biologische winkel of online in een goed aangeschreven winkel / merk, dan zie je direct een hele rits aan keurmerken / certificeringen. Alhoewel het nog steeds evengoed uit diverse stoffen kan bestaan die niet zo fijn zijn, geeft dit de consument wel de beste garantie. Wat je daarnaast moet doen, is research. En nee, daarmee bedoel ik niet dat je mijn werk meteen over moet gaan nemen, maar goed kijken naar wat er wordt gezegd en geschreven over een merk / product. Hoe goed wordt een merk bijvoorbeeld beoordeeld ? Tot slot kun je kijken naar TRACEERBAARHEID. Staan er gegevens op de verpakking van een distributeur, of gaat het echt om een puur en zuiver merk ? Voorbeeld : WELEDA is een merk wat 100% zelf handel drijft, net als DR Haushka en Suit Matters.  Zij produceren zelf, leveren zelf en houden al hun touwtjes daarmee in handen. Veel merken werken onder white of private labeling, wat het geen origineel merk maakt. Wat kan jou dat schelen ? Wel, veel, als je je bedenkt dat directe merken veel meer controle kunnen houden, en ook zelf veel betalen voor hun keurmerken en certificeringen. Ook kunnen zij veel meer aandacht schenken aan hun eigen producties. Dit levert altijd veel betere kwaliteit op, maar ook de meeste garantie op 100% natuurlijkheid. De directe merken gebruiken tevens in veel gevallen lokale ingrediënten of circulaire, wat het voor ons milieu weer gunstiger maakt.
Als je net als ik kampt met een extreem gevoelige huid, zul je inmiddels weten waar je wel en niet tegen kunt. 100% natuurlijke en pure ingrediënten geven GEEN vrijbrief, dat zij je huid niet kunnen irriteren, want het blijven net zo goed stoffen. Omdat het wat betreft gezichtscrèmes onwijs lastig is om na te gaan wat er nu echt in zit, wat niet en in welke concentraties, is het ook wat betreft natuurlijke alternatieven een zoektocht naar welke voor jou werkt. Daarmee worden we weer terug geserveerd naar je behoeften. Mijn huid heeft andere behoeften dan jouw huid. Dit belangrijke detail wordt in de wereld van verzorging opzettelijk “ over-het-hoofd “ gezien, omdat het de verkoop stagneert. Er wordt vooral getoeterd, dat we moeten kopen.
Wat een logische gedachte betreft is het feit dat gezichtscrèmes leeftijdgebonden zijn. Een dikke vette crème kan bijvoorbeeld een zeer averecht effect geven op een vette huid. Jongeren kampen met verschillende huidtypen die in vele fases kunnen komen ( puberteit / een ontwikkeling van een allergie ) en iedere fase vraagt om een andere crème. Ook als we ouder worden, moeten we onze crèmes met ons mee veranderen. Ik zit bijvoorbeeld nu zelf in deze fase, ik ben een vijftiger. Ik merk, dat mijn huid in bepaalde perioden steeds een andere crème nodig heeft. Zo heb ik op dit moment bijvoorbeeld een goede hydratatie nodig, omdat ik merkte, dat mijn voorgaande crème dat niet meer kon fiksen voor mij. Ik kreeg een droge huid, neigend naar roodheid. Door van crème te switchen, was het binnen twee dagen weer helemaal goed gehydrateerd, en ben ik nu een tijdje bezig met deze crème.
Zoals je kunt lezen, is het nogal gecompliceerd, en is het niet even zomaar één / twee / drie te zeggen welke of wat goed is voor jouw huid. Gelukkig kun je met je net verworven kennis een eind op weg. En ga ik je nog meer proberen te helpen, om een paar natuurlijke gezichtscrèmes te gaan testen en beoordelen. Uiteraard kan ik er geen 20 tallen testen, maar wat ik test zal ik zo goed mogelijk proberen te beoordelen. Ik heb gekeken naar ingrediënten, verkoopprijs, werking, textuur en verpakkingen. Ik heb het meeste zelf gekocht, enkelen zijn mij gratis ter beoordeling toegestuurd of heb ik gekregen. De beoordelingen zijn gebaseerd op mijn eigen persoonlijke kennis en ervaringen, afgestemd op een zeer extreme, overgevoelige, kwetsbare, rijpere huid. De uitkomsten van mijn beoordelingen kunnen daarom nooit worden getoetst op jouw huid/ huidtype. Hou dus rekening met het feit dat een gezichtscrème wat voor mij goed werkt, niet meteen voor jou goed hoeft te werken. Ik verdien niets met deze test ( het kost mij alleen veel geld tijd en energie 😄 ) en er zijn geen commerciele doeleinden aan verbonden. De test is 100% onafhankelijk, op basis van eigen verworven kennis en ervaring.

HOE WERKT DE TEST ?

Ik heb bij onderstaande beoordeelde natuurlijke gezichtscrèmes gekeken naar :
* ingrediënten en keurmerken
* textuur en gebruiksvriendelijkheid
* verpakkingen
* geschikt voor veganisten of niet
* werking 
* verkoop prijzen in verhouding met de inhoud
Ik test iedere crème vier weken, met uitzondering van de crème van Action.  Dit geeft een aardig goed beeld van de werking. Sommige crèmes heb ik per twee getest, om het proces wat te versnellen, zodat ik deze test gereed heb voor de deadline. De beoordeling blijft echter accuraat. Ik beoordeel de crèmes met vinkjes, van één ( zeer slecht) tot vier ( uitblinkend uitstekend)

OVERVIEW :

FLOW RETIN-LIFT 3 IN 1 RETINOL CREME ( 50 ML €74.00 )

De eerste die ik heb getest is al meteen een behoorlijk unieke. Het merk FLOW heeft een vrij bijzondere retinol gezichtscrème ontwikkeld, waarin drie belangrijke verzorgingsaspecten zijn samengebracht. Het combineert de effectiviteit van een serum, een gezichtscrème en een olie in één handig product. Dit maakt dit product uitzonderlijk geschikt voor mensen met een droge huid, of neigend naar de droge huid. Het zorgt namelijk vooral voor een extreem goede hydratatie. De crème bevat uitzonderlijk hoge concentraties aan werkzame stoffen. Zo bevat het diverse krachtige antioxidanten als granaatappel en sinaasappel extract met peptide, en NOVORETIN. Dit is een 100% plantaardige stof die het retinolgehalte in de huid verhoogt. Het levert een direct verstevigend en gladmakend effect, wat zeker voor de rijpere huid een goede ondersteuning kan zijn. Ook is er hexapeptide-11 aan toegevoegd, geen zorgen, het klinkt allemaal vast wat chemisch, maar het gaat om een 100% natuurlijke stof wat zorgt voor een verbeterde energieproductie in de cellen. Dit heeft weer als effect dat het de huid verstevigt, en de elasticiteit en het vochtgehalte verhoogt. Door de vrij bijzondere en unieke ingrediënten te combineren, kan deze crème verschillende werkingen geven. Het verkleint poriën, wat het bijvoorbeeld ook meteen geschikt maakt voor volwassenen met acné.
FLOW adviseert , om deze crème vanaf de dertigste levensjaar te gaan gebruiken. Maar het adviseert ook, om het voor de rijpere huid in te zetten als fijne ondersteuning.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN :
Damask Rose Water*, Arganolie*, Rozenbottelolie*, Water**, Glycerine**, Glyceryl Stearate Citrate (plantaardige emulgator)**, Cetearyl Alcohol (plantaardige emulgator)**, Wilde Lingonberry Zaadolie*, Betaïne**, Granaatappelextract*, Sinaasappel extract*, Rozenbottelextract*, Blauwe Bosbessen Pitolie*, Hyaluronzuur**, Vitamine E*, Neutrale olie, MTC**, Hexapeptide-11**, Pistacia gum*, Essentiële olie Roos*, Essentiële olie Frankinsence*, Zoete Sinaasappel Olie*,  Essentiële olie Geranium*, Rozemarijn Extract*, Zonnebloemolie*, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate**, Natrium levulinaat**, Sodium Anisate**, Glyceryl Caprylate**, Lysolecithin**, Sclerotium Gum**, Natriumfytaat**, Xanthan Gum**, Pullulan**, Pentylele Glycol**, Hydrogenated Lecithin**, Geroniol***, Limonene***, Linalool***, Citronellol***, Citral***
De geurstoffen zijn afkomstig uit 100% pure etherische oliën, het * sterretje staat voor wild gegroeid / gecertificeerd ingrediënt / biologisch ingrediënten, ** sterren voor ECO CERT / KOSMOS gecertificeerd en *** sterren voor de natuurlijke etherische oliën.
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: een beetje “ milk” achtig, wat ik persoonlijk via zo’n pompje erg gebruiksvriendelijk vind. Volgens de berekeningen van FLOW zelf kun je met een flesje van 50 ml 60-80 x doen.
GEUR : ja, ik hou hier wel van! Heerlijk mild, licht fruitig en fris
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? Ja
VERPAKKING: glazen flesje met pompje, donker glas, recyclebaar, ook de om-doos is recyclebaar, biologisch en klimaat neutraal geproduceerd
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ? Ja
WERKING : ja, oh…wauw, ik moet echt bekennen dat ik erg onder de indruk ben. Het geeft mijn huid echt een directe opkikker, en mijn huid voelt echt heerlijk aan. Ik ben eerlijk gezegd echt heel erg enthousiast.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : waar ik minder enthousiast over ben is de verkoopprijs, want laten we eerlijk blijven, die is gewoon INSANE hoog voor een flesje gezichtscrème. Maar ik moet daar wel de nuance in aanbrengen, dat deze crème meteen drie producten vertegenwoordigt en ook heb je niet veel nodig. Ik gebruik bijvoorbeeld zelf iedere dag TWEE pompjes in plaats van de aanbevolen vier twee x per dag. Dit verlengt uiteraard ook de waarde tegenover de prijs. Ook zijn sommige ingrediënten echt wel uniek. Het is geen flesje nonsens waar je de hoofdprijs voor moet betalen.
MIJN EINDOORDEEL ja, ik ben blij verrast. Ik gebruik het nu enige tijd ( ik ben deze door blijven gebruiken na mijn test-periode ) en het is by-far één van de allerbeste gezichtscrèmes die ik ooit heb getest / geprobeerd. Dit is voor mij, op dit moment de grote blijver. Die prijs, ja, dat doet wel pijn steeds, maar omdat ik maanden met een flesje doe, compenseert dat prima. Ik spaar er ook steeds even voor
MIJN CIJFER : VIER volle vinkjes! ✅✅✅✅ en een dikke vette 💚🫶
WAAR VERKRIJGBAAR ? Ik kreeg deze crème van Elsa  van www.latwist.nl.  Puur & fit heeft het op mijn verzoek opgenomen in het assortiment, en is VIA DEZE LINK  te bestellen

WELEDA SKIN FOOD VOEDENDE DAGCREME ( 40 ml € 16.99 )

Weleda….ik ben al jaren fan. Ik vind het echt heel jammer dat het zo’n “ wildgroei-merk “ is geworden, anderzijds begrijp ik het ook natuurlijk wel een beetje. Maar het haalt voor mij dan wel meteen iets unieks weg bij een merk wat oprecht uniek is te noemen. Weleda heeft een vrij bijzondere lijn: SKIN FOOD. Deze lijn is in he bijzonder geschikt voor zeer vochtarme huid, droge huid en rijpere huid. Ik vind de naam wat dat betreft dan ook briljant bedacht. Er zijn verschillende gezichtscrèmes in deze lijn verkrijgbaar, ik kocht de voedende dagcreme. Deze creme is geschikt voor de normale tot droge huid. Het bevat aardig wat mooie extracten, zoals calendula, olijfblad, driekleurig viooltje, en de drager is een biologische zonnebloemolie. Weleda garandeert 72% onmiddellijke hydratatie, wat zou betekenen, dat deze binnen 15 minuten plaats zal vinden na één keer gebruik. Dit is gemeten in een gebruikersonderzoek. Daarnaast toonde een gebruikersonderzoek met 30 personen, dat de crème voor 93% de huid direct voeding geeft en 93% snel intrekken. De crème zit in een groen glazen potje.
INGREDIENTEN EN KEUREMERKEN :
Water, biologische zonnebloemolie, glycerine, isoamylauraat, shea butter, behenyalcohol, squalaaan, bessenwas, extracten van olijfblad / rozemarijn / kamillebloesem / driekleurig viooltje / calendula, hectoriet, melkzuur, glycerylcaprylaat, compositie van natuurlijke etherische oliën
Draagt de keurmerken Nature- garantielabel.
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : je merkt, dat deze crème uit water en glycerine bestaat. De textuur is wat glibberig en licht waterig te noemen, maar het is niet storend in gebruik. Het “ pakt” goed op en smeert fijn uit.
GEUR: erg prettig!
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? Ja
VERPAKKING: groen gekleurd glas. Niet bekend of dit is gewonnen uit gerecyclede materialen en of het recyclebaar is, maar Weleda kennend, ga ik daar stiekem wel van uit.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ? ja
WERKING : ik heb de eerste week er een beetje aan moeten wennen. Mijn huid heeft wel twee smeerbeurten per dag nodig terwijl dat met mijn FLOW crème niet het geval is. Maar verder werkt het echt heel erg goed. Mijn huid reageert er goed op, en voelt glad en gehydrateerd.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : ja die ligt best op één lijn, je kunt bovendien altijd ergens wel een korting scoren. Wat ik dus juist zo jammer vind, niet om de korting, maar dat dit merk zo “ te grabbel “ is komen te liggen waardoor het voor mij persoonlijk “ zijn shine “ een beetje verliest. Maar who cares, want het is een top crème voor een zeer fijne prijs!
MIJN EIND OORDEEL : het is zeker een fijne “ budget” crème die voor iedereen wat toegankelijker is. Ik vind de kwaliteit “ goed “ maar het is geen rolls Royce kwaliteit. Ik ga het absoluut vaker kopen, want verder is er niets mis mee, het is een fijne crème voor dagelijks gebruik. Alleen is het wel iets minder duurzaam en zuinig in gebruik, in mijn geval dan. Ik heb er per dag meer van nodig om aan mijn behoeften te voldoen. Het is een vrij simpele in elkaar gedraaide crème, waar niets mis mee is, maar ook wel weer wat extra verzorgende werkingen mist.
MIJN CIJFER ; vier vinkjes! ✅✅✅✅
Weleda SKIN FOOD kun je bestellen VIA DEZE LINK 

ACTION CHAMPS DE PROVENCE BOTANICAL CARE DAG & NACHT CREME MET HENNEP OLIE ( 50 ML € 2.99 )

Op ontzettend veel verzoek neem ik in deze test ook een vrij populaire “ natuurlijke “ dag en nachtcrème mee die je voor een grijpstuiver bij discounter Action kunt kopen. Het gaat om een dag & nachtcrème met natuurlijke hennep olie, in het bijzonder geschikt voor de droge en gevoelige huid. Ik durfde het daarom aan, om deze crème te gaan testen met mijn zeer kritische huid. Wat toch altijd spannend blijft. Op de om-doos zie je erg veel claims, maar….mis ik al meteen keurmerken. Wat dus eigenlijk al een rode vlag geeft. Het claimt o.a dat het voor tenminste 95% uit ingrediënten “ van natuurlijke oorsprong, inclusief het water “ bestaat, wat dit ECHT zegt, lees je HIER. Dat het ook aangeeft dat dir product dus voornamelijk uit water bestaat, zegt mij meteen voldoende. De actieve ingrediënten zijn hennepolie, shea butter, salie extract, gojiextract, betaine, en een nogal vage aanduiding van “ combinatie van omega plus oliën “ Het product geeft aan, dat je deze crème ook kunt gebruiken als primer onder je make-up. Wat ik best opmerkelijk vind, aangezien een primer uit behoorlijk wat andere samenstellingen bestaat dan een gezichtscrème.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN:
Water, dicapryl ester, glycerine, polyclrceryl-3 methylglucose distearate, isostearyl isostearate, propanediol, cannabis sativa zaad olie, distarch fosfaat, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, shea butter, 1,2 hexaandiol, betaine, sodium polyacrylate, zonnebloemolie, maïszetmeelpoeder, sesamzaadolie, macadamia olie, olijfolie, TBHQ, toopheryl acetate, salie extract, gojiextract, parfum, xantangom, sodium benzoate, kaliumsorbaat, sorbic acid, vitamine E, lecithine, ascorbyl palmitaat, glyceryl stearate, glyceryl oleate, citric acid
Er zijn geen keurmerken aanwezig.
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : De textuur vind ik persoonlijk nogal waterig, wat aangeeft, dat deze crème voor het grootste deel uit water bestaat. Hierdoor voelt de crème langere tijd vettig aan.
GEUR :  ik vind de geur persoonlijk iets te chemisch en overheersend. Het heeft een licht penetrante geur, vriendlief vond hem echt niet lekker, het bleef nogal om mij heen hangen, zei hij.
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? Nee
VERPAKKING : glazen potje met een hout kleurig plastic deksel. De crème bevat een seal, wat uiteraard hygiënisch is, maar wel erg milieuonvriendelijk
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN : niet bekend, ik hou het op NEE. Ik heb geen flauw idee of bepaalde ingrediënten van dierlijk komaf zijn, dit staat nergens aangegeven. In mijn research / contact met leverancier kwam ik niet ver, ik krijg geen enkele reactie. Dus hou ik het op een veilige NEE.
WERKING : …….🫤🙄🙄….ik heb het wel geteld TWEE dagen geprobeerd. Het GING niet langer. Mijn huid protesteerde al vrij direct na het opbrengen. Ik zag de bui al een beetje hangen, omdat ik in de lange ingrediënten lijst stoffen tegenkwam waarvan ik weet dat mijn huid deze verafschuwt, zoals propanediol en “ parfum”. Dit gaat overduidelijk NIET om natuurlijke parfumstoffen, gezien de reacties van mijn huid. Ik vond ook de werking niets. Het stonk enorm, te heftig, en het hydrateerde niet, het maakt mijn huid enkel een vettige bedoening.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : zelfs deze zeer belachelijke verkoopprijs van drie euro dekt de inhoud niet. Het is een zeer goedkope productie wat voornamelijk op water wordt gedragen. Ik vind het persoonlijk drie euro weggegooid. Uiteraard is dit wel mega goedkoop t.o.v andere crèmes in deze test, geen enkele crème verslaat deze prijs, maar het heeft dus zeker zo zijn redenen.
MIJN EINDOORDEEL : nee, nee, nee. 🫷Niet voor mij. Het potje gaat naar het uitdeelpunt. Mijn huid kan er niet tegen, wat mij genoeg zegt. Potje meuk.
MIJN CIJFER : vooruit dan : één vinkje ✅ omdat action zijn best probeert te doen.

SUIT MATTERS FACECREAM ( 45 ML , €24,50 )

Een beetje WC eend keurt WC eend, 😁 maar goed…jullie vroegen de facecream van Suit Matters massaal aan, dus gaat hij mee in mijn altijd eerlijke en kritische beoordeling.
Deze crème is zeer lange tijd mijn “ honkvaste crème “ geweest, tot mijn huid aangaf, dat deze crème mijn huid niet meer voldoende kon voeden en hydrateren. Ik gebruik het nu af en toe nog eens als extra verzorging naast mijn huidige gezichtscrème. Zeker in de gure wintermaanden is dat een lekker extraatje. Ik hou enorm van de geur van deze crème.
Suit Matters staat bekend om de multitask-producten, wat betekent dat veel producten zijn te gebruiken voor vele doeleinden, wat het een duurzaam , zuinig en handig product maakt. Deze facecream doet daar niets aan onder. Er zijn niet superveel producten in de Suit collectie, maar dat maakt het merk juist zo authentiek. Eerder vertelde ik al over de multi-functionaliteit van de producten, waardoor ook SUIT zelf geen honderden producten hoeft te ontwikkelen. Op dit moment zijn er dertien producten, maar er komen regelmatig nieuwe bij. Gekeken naar andere merken die al ruim vier jaar onderweg zijn, zien we grote verschillen in aanbod. Ik kom soms merken tegen die voor ieder wisse-wasje een gezichtscrème heeft ontwikkeld, wat het aantal niet alleen onoverzichtelijk veel maakt, maar ook keuzestress geeft. SUIT MATTERS doet hier niet aan mee. En heeft daarom één universele gezichtscrème. Dat potje volstaat. En is dus ook te gebruiken als nachtcrème, of een extra booster voor tussendoor. De facecream zit bommetje vol met zeer werkzame oliën en extracten. Wat veel ladingen dekt. Het “ geheim” van deze cream is dat de basis uit pure macadamiaolie en water bestaat. Dat geeft een uitmuntende voeding. En bovendien is het allergeenvrij.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN :
Water, macadamia olie, glycerine, zonnebloemolie, kokosolie, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, jojobaolie, shea butter, teunisbloemolie, parfum, sodium cetearyl sulfaat, cetil palmitate, donzige moerasbloemplant olie, Cetyl Alcohol, Levulinic Acid, Alcohol, P-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, aloê vera poeder, vitamine E, heermoes extract, phytic cid, kamille extract, kalium sorbaat,  Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Benzoate, Lactic Acid, wilde peen-extract, lavendel olie, rozemarijn extract
Keurmerken zijn ECO CONTROL en NATURAL COSMETIC STANDARDS
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : Ja, tja….ik hou ervan! 😀 Al jaren. De cream is heerlijk in gebruik dankzij de zeer prettige dikte van de crème. Het trekt direct in. En het laat geen vettige film achter.
GEUR : ik ben er 😍 op, al heel wat jaartjes. Die geur wordt overigens door erg veel mensen gewaardeerd.
ALLERGEEN VRIJ ? Ja
100% NATUURLIJK ? ja
PARFUMVRIJ ? Ja
VERPAKKING : het bekende zwarte Miron-glas. Ik vind het echt onwijs mooi glas, maar ook functioneel.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN : ja
WERKING : ik heb het al als een soort van rode draad door deze beoordeling laten door schemeren, de werking van deze cream bevalt mij al jaren uitstekend tot het punt kwam dat mijn huid om meer voeding vroeg, en ik over moest stappen op een andere crème. Het is ruim drie jaar mijn honkvaste gezichtscrème geweest, en ik gebruik het nu dus zoals eerder gezegd voor een extra boost tussen mijn skin-care door.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : die vind ik oprecht zeer goed. Er zitten zeer kostbare werkzame ingrediënten in verwerkt, wat de cream effectief maakt. Bovendien heb je er weinig van nodig.
MIJN EINDOORDEEL : in tegenstelling tot de vorige creme die ik testte van action, zeg ik hier Ja ja ja! 👍 Deze facecream is heerlijk voor dagelijks gebruik. En het is zuinig in gebruik.
MIJN CIJFER: je aah het vast niet aankomen…😆 maar inderdaad: de volle vier vinkjes! ✅✅✅✅
Suit Matters face cream kun je VIA DEZE LINK bestellen.

MADARA BOOST AMINO FILL-3D LIFTING BOOSTER ( 25 ML, €24,95 )

Ik ben ook een groot fan van dit merk. Ik heb ze niet zo lang geleden ontdekt, toen ik de BOOST gezichtscrème ging proberen nadat ik op zoek moest naar een vervanger voor Suit Matters. Ik heb mij ingelezen en besloot deze te gaan proberen, en daar heb ik geen spijt van gekregen. Het is niet goedkoop, maar ik vind het wel het geld waard, als je kijkt nar de best wel bijzondere samenstelling. Het bevat een concentraat met amino-lipiden. Lipiden komen van nature voor in onze huid. Het zijn vetten, die ervoor zorgen dat vocht beter wordt vastgehouden, en het zorgt ervoor dat onze huid zacht en soepel blijft. Ontstaan er tekorten door verschillende redenen ( zoals veroudering ) kunnen er best vervelende huidklachten ontstaan. Amino lipiden worden daarom veel toegepast in anti veroudering verzorging. Wel is het enorm belangrijk, dat je goed let of de amino lipiden van NATUURLIJKE komaf zijn. Er bestaan namelijk ook vele chemische processen om synthetische lipiden te ontwikkelen. Dit is niet alleen minder fijn voor je huid, maar ook heeft het een veel minder goede werking , de natuurlijke amino lipiden ( op basis van planten ) zijn biologisch bekeken veel effectiever. Naast de biologische plantaardige amino lipiden bevat de boost crème van Madera ook plantaardige biopolymeren, wat de huid inderdaad ook een erg fijne ondersteuning kan geven in haar strijd tegen de veroudering. Zowel de amigo lipiden als de biopolymeren hebben een liftend effect,  het huidoppervlak wordt egaler en verzacht fijne lijntjes en rimpels.  Het beschermt de essentiële structurele eiwitten van de huid en vormt een elastisch netwerk om de huid onmiddellijk strakker te maken.
Het geeft anders gezegd een ondersteunende werking . Volgens Madara zelf werkt de creme direct: het zou 26% van de rimpels verminderen, en voor 12 % de huid zo houden voor een uur.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN:
Water, glycerine, caprylic / capric triglyceride, pentyleen glycol, amandelolie, cetearyl alcohol, glyceryl stearate citrate, palmytoyl isoleucine, slanke boomvarenblad extract, titanium dioxide, mica, cellulose, canton gum, aroma, vitamine C, vitamine E, sodium phytate, pottaaium hydroxide, linalool, geraniol, citronellol.
Het keurmerk is ECO CERT
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID ; Textuur is erg dun, maar dat is best logisch, omdat het is verpakt in een tube. Het smeert verder fijn uit op de huid. Ik vind een tube zeker hygiënischer maar niet zo gebruiksvriendelijk.
GEUR: heerlijke, subtiele, zeer aangename geur.
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? Ja
VERPAKKING : tube dus, wat hygiënisch werkt maar niet erg prettig, mijn persoonlijke mening.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN : ja
WERKING : ja, het doet bij mij in elk geval wel wat het belooft. Ik merk echt een wezenlijk verschil in mijn “ groefjes “ rondom mijn ogen. Het is verder ook gewoon een erg fijne crème om dagelijks te gebruiken.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : ik vind het uiteraard erg duur, maar ook best “ op de wip “ wat betreft de verhouding tot wat erin zit. Ik vind het nét acceptabel, maar het zou zeker niet misplaatst zijn om de verkooprijs iets naar beneden te brengen.
MIJN EINDOORDEEL : ik ben tevreden. Ik vind het een fijne gezichtscrème, maar toch zie ik in de ingrediënten lijst stofjes staan die mij niet al te vrolijk stemmen. Toch gaat mijn huid er verder prima op, dus ik vermoed, dat er zeer weinig is gebruikt. Ik koop het niet meteen gelijk opnieuw, omdat ik de prijs wel iets pittig vind, en het dan ook weer niet waard vind, tegenover andere crèmes gezet. Het werkt wel echt direct.
MIJN CIJFER : deze krijgt van mij drie vinkjes ✅✅✅
De BOOST amino 3D-lifting creme is verkrijgbaar online en in fysieke winkels. Ik kocht het bij Gimsel in Rotterdam

DR. HAUSHKA ROZENCREME ( 30 ml, € 29,50 )

Deze rozen crème was de eerste opvolgende creme die ik na Suit matters ben gaan gebruiken. De rozencréme is op basis van rozenwater, heemst, sint-janskruid en shea abutter. Vooral de sheabutter merk je terug in de textuur van deze crème. Het is een vrij dikke crème wat het gebruik meteen een stukje zuiniger maakt. De parfums die aan deze crème zijn toegevoegd zijn gewonnen uit natuurlijke etherische oliën. De crème bevat bijzondere oliën als arachils olie, pure avocado olie en rozenbloesem was. Deze créme is zeer geschikt voor de droge / gortdroge/ gevoelige/ snel rode huid en versterkt de rijpere huid. KLIK HIER om meer over DR Haushka te lezen.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN :
Water, pinda olie, shea butter, heemst wortel extract, rozenwater, sint-Janskruid extract, cacaoboter, olijfolie, polyclyceryl, parfum, carnaubawas, zink sulfaat, lecithine, rozenwas
Keurmerk is Natrue
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : het is een tube, wat ik persoonlijk ( maar dat is dus echt persoonlijk ) minder gebruiksvriendelijk vind, en het gaat ook om een tinnen tube, wat ik in regel ook niet heel erg prettig vind in gebruik. De textuur van de crème daar in tegen in ronduit fantastisch !
GEUR : ….evenals de geur, als je van de echte rozengeur houdt, is DIT jouw crème!
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ?  ja
PARFUMVRIJ ? nee
VERPAKKING : tinnen tube
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ?: nee
WERKING : ja…echt serieus geweldig! Het is een goede, rijke vettige crème, wat de houdt intensief voedt. Als je niet van de rozengeur houdt en niet van vettige crèmes, dan zul je deze crème minder waarderen, maar qua werking is het echt subliem te noemen. Mijn huid gaat er ontzettend lekker op. Ik gebruik deze crème dan ook steeds ter afwisseling. Hij VOEDT vooral, net als de FLOW ( de eerste uit deze test ) doet. En dat merk je echt.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : tja, de prijs vind ik te duur voor de inhoud. Natuurlijk zijn het ook best bijzondere ingrediënten, maar Dr Haushka heeft zijn naamsbekendheid goed opgebouwd waardoor hij zijn verkoopprijzen kan maken, omdat de consument daar ook gewoon voor betaalt. Je kunt het een beetje vergelijken met pannen merk LE CREUSET. Ook zij stunten niet met hun merk, gooien het niet te grabbel, waardoor hun merk exclusief blijft en zij hun verkoopprijzen kunnen opschroeven. Enerzijds fijn, anderzijds nadelig. Het is voor mij in ieder geval de enige reden geweest waarom ik verder ging zoeken naar een opvolger voor Suit Matters. Ik vind dertig euro voor een klein tubetje gewoon echt teveel geld. Ook, omdat je het niet mega zuinig kunt gebruiken als je huid echt behoefte heeft aan voeding. Dan gaat zo’n 30 ml tube erg snel.
MIJN EINDOORDEEL : ik ben zeer te spreken over deze crème, het doet wat het belooft, mijn huid gaat er mega-lekker op, en ik vind het een zeer fijne crème voor iedere dag. Alleen is de prijs dus wel iets uit mijn budget.
MIJN CIJFER : ja, ondanks de prijs toch de volle vier vinkjes : ✅✅✅✅
De rozencreme van Dr Haushka is VIA DEZE LINK te bestellen

UPCIRCLE FACE MOISTURISER ( 60 ML, € 23,95 )

Eén van de goedkopere uit deze test. Misschien heb je er wel eens van gehoord. UPCIRCLE , ook wel hergebruiken. In Nederland is het oude zwembad TROPICANA in Rotterdam ( my hometown ) omgebouwd tot BLUE CITY, waar diverse ondernemers hun bijzondere plannen / projecten uitwerken in een circulaire economie. Wat wil zeggen dat er gebruikte producten die we dagelijks weggooien worden her-gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen.
In Engeland zijn er ook enkele circulaire ondernemingen, waar www.upcirclebeauty.com er eentje is. In 2016 kwamen broer en zus Anna en Will op het idee, om eens wat te gaan doen met al dat weggegooide koffie-prut van o.a de vele cafetaria’s in Londen. Dit mondde zich uit tot UPCIRCLE BEAUTY, een vrij bijzondere huidverzorgingslijn. Er wordt met reststromen gewerkt, en aangevuld met meest biologische / natuurlijke / streekgebonden ingrediënten. De gezichtscrème bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten. Het is verrijkt met arganpoeder wat wordt geconcentreerd met bloedsinaasappel, cacaoboter en aloë Vera. Ook wordt er salie olie en lijnzaad olie aan toegevoegd wat de crème best uniek maakt.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN :
Water, zonnebloem olie, shea butter, cacao boter, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, glycerine, arganpoeder, bloedsinaasappel, lijnzaad, olijfolie, aloê vera extract, kokosolie alcohol, citroenschil-olie, vitamine E, frenkincense extract, sharlei olie, bittere sinaasappel olie, sodium stearoyl glutamaat, sucrose stearaat, benzyl alcohol, Coco glucoside, xantan gum, salycylic acid.
Keurmerk is B-corp
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : fijn glazen potje, en ik vind de textuur echt geweldig fijn. Het smeert erg fijn uit.
GEUR : oeh! Dat is wel een bijzondere! Maar ik hou ervan, ik hou erg van sinaasappelgeur, en daar komt deze crème niets van tekort!
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? Ja
VERPAKKING : leuk glazen potje met tinnen deksel.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ? ja
WERKING : ja, heel erg goed! Ik was best een beetje gespannen, omdat ik een extract in de lijst zag, waar ik NIET tegen kan ( frenkincense ) maar gelukkig gaf mijn huid geen enkele reactie, sterker, het werd er echt blij van! Ik vond vooral de hydratatie van deze toch best leuk geprijsde crème subliem. Het voelt een beetje als een spons, hoe je huid de crème als een malle opneemt. Geen vette film, heerlijk, ja, deze crème bevalt me!
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : ja, hier worden we toch best blij van ? Je krijgt 60 ml ! En ook is de crème zuinig in gebruik. Zeer fijn!
MIJN EIND OORDEEL : Ik word wel blij van deze crème. En mijn huid ook. Maar ook mijn portemonnee wordt er blij van! Zeer fijne iedere-dag-skin-care voor een leuke prijs.
MIJN CIJFER : yep, vier volle vinkjes! ✅✅✅✅
Je kunt de Upcircle moisterise cream VIA DEZE LINK bestellen

EARTH LINE ALOE VERA CREME GEVOELIGE HUID ( 50 ml, €24,95 )

Deze crème gebruik ik ook alweer heel wat jaartjes. Ik schaar het anno 2024 onder de extra-boost crèmes, voor tussendoor, omdat deze crème mijn huid ook niet meer voldoende voedt, maar verder nog echt prima is. Het gaat om een gezichtscrème uit een vrij groot assortiment gezichtscrèmes bij Earth Line. Ik ben al jaren een groot fan van dit merk. Maar wat jammer is, dat het inmiddels een wildgroei-merk is geworden, het haalt de exclusiviteit zeker weg. Zoals de benaming zegt, bestaat deze crème uit o.a aloë vera, maar ook uit verschillende kruidenextracten en omega 3-6-9 uit plantaardige oliën gewonnen. Het is een vrij eenvoudige en simpele gezichtscrème voor iedere dag. De alcoholen en parfums in de crèmes zijn van een milde en natuurlijke komaf. Wat deze crème best bijzonder maakt zijn de kruidenextracten, die je niet veel tegenkomt in gezichtscrèmes, zoals knotswier, wilgenbast en hamanelis. Daar tegenover vind ik wel weer wat ingrediënten in de ( best lange ) lijst waar ik vraagtekens bij zet, naar mijn idee zijn deze niet nodig in deze crème. Ik ben wel zeer onder de indruk van de zeer waardevolle keurmerken. Dit kost een fabrikant enorm veel investering.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN
Water, cetearyl alcohol, zonnebloemolie, glycerine, glyceryl stearate, pentylene glycol, jojoba olie, shea butter, amandelolie, avocado olie, cetyl palmitaat, sodium cetearyl sulfaat, kokosolie, alcohol, parfum, levulinezuur, anijszuur, titanium dioxide, vitamine E, aloë verabladpoeder, sodium levulinate, oascorbil ( vitamine C ) palmitaat, knotswier extract, fytinezuur, smeerwortel extract, calendula extract, disodium cocyl glutamaat, weegbreeblad extract, hamamelis extract, wilgenbast extract, aluminium hydroxide, sodium benzoate, melkzuur, kaliumsorbaat, lavendel olie, benzyl benzoate
Keurmerken ICADA, BDIH, en ECO CONTROL
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : ik hou van de potjes van Earth Line, ze schroeven fijn open en dicht en zijn licht en hygiënisch. De textuur vind ik al net zo fijn, het is niet te dik, niet te vettig en het smeert ontzettend fijn uit.
GEUR : ja, heerlijk, al jaren één van de redenen waarom ik steeds voor deze variant ga. Zeer licht en subtiel.
ALLERGEEN VRIJ ? Nee
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? Nee
VERPAKKING : recyclebaar plastic. Ik hergebruik de potjes, ze zijn echt fantastisch om je DIY verzorging in te bewaren.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ? Ja
WERKING : zoals ik aangaf, heeft deze crème, ondanks de toch wat discutabele ingrediënten hier en daar, mij jarenlang veel plezier gegeven tot mijn huid meer nodig had, het was de crème voor de facecream van Suit Matters. Het ons echt een zeer fijne iedere-dag-creme en het trekt heel erg snel in. Fijne en zeer aangename geur.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : op de wip. Ik vind de inhoud zijn ( originele….) verkoopprijs wel waard, maar ik zou graag de discutabele ingrediënten eruit zien. Verder snap ik de verhouding, omdat er vrij unieke kruidenextracten zijn gebruikt.
MIJN EIND OORDEEL : fijne iedere-dag-creme voor mensen met een vrij gevoelige huid. Ik koop hem niet meer omdat het mijn huid niet meer voldoende voedt, maar ik heb de crème jarenlang met tevredenheid gebruikt.
MIJN CIJFER : ja hoor, deze krijgt van mij ook gewoon de volle vier : ✅✅✅✅
Je kunt de aloë Vera crème van Earth Line HIER bestellen.

LOVELI FACE CREAM ( 50 ML, €21,95 )

Nog een veel aangevraagde is de facecream van Loveli. Zij hebben een gezichtscrème ontwikkeld met hyaluronzuur, een vrij commercieel en veel gebruikt ingrediënt in gezichtscrèmes. Het gaat om een vrij simpel in elkaar geknutselde crème met weinig ingrediënten, maar wel met een aantal ingrediënten die werkzaam zijn. Loveli opereert voornamelijk online. En heeft om hun merk een zeer sterke commercie opgebouwd. Het is vooral op sociale media nogal aanwezig. Ik persoonlijk vind dit merk discutabel. Zo zijn er geen enkele keurmerken vindbaar, iets waar ze echter ook niet erg geheimzinnig over doen, op hun website kun je bijvoorbeeld lezen dat dit nog een “ work-in-progress “ is.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN:
Water, jojoba olie, shea butter, methyl glucoseseguesstearate, cetyl alcohol, squalaan, vitamine E, hyaluronzuur, Xanthan gom, parfum uit natuurlijke componenten gewonnen, zonnebloem olie, benzyl alcohol, dehydroacetid acid
Zoals eerder gezegd zijn er geen keurmerken aanwezig.
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : ik vind het flesje erg prettig in gebruik, met het pompje, al lukt het soms even niet om er iets uit te krijgen. De textuur van de creme is echt heerlijk, het smeert erg fijn uit.
GEUR: voor mij veel te aanwezig, zelfs neigend naar penetrant. Ik vind het geen erg vieze geur, maar het mag wat mij betreft allemaal wel een tikkeltje minder heftig.
ALLERGEEN VRIJ : ja , er wordt wel geclaimd, ondanks de parfumstoffen, dat de crème allergeenvrij is. Dit kan betekenen, dat de twee enige allergeen vrije geurstoffen ( waaronder bijvoorbeeld ceder) is gebruikt.
100% NATUURLIJK ? Nee
PARFUMVRIJ ? ? Nee
VERPAKKING : plastic flesje met pompje
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ? Ja
WERKING : voor mijn huid deed het de eerste twee weken nog wel iets, maar al snel verloor het tegen de hydratatie. En dat terwijl er juist wordt benadrukt, dat deze crème geschikt is voor de vochtarme huid, dat vond ik wel een beetje jammer. Verder vond ik het een fijne crème in gebruik, het pomp flesje werkt echt fijn. Ook vond ik, dat de crème erg lang op mijn huid bleef liggen. Het is vrij vettig, en dat vind ik persoonlijk niet zo prettig. Twee uur na het smeren haalde ik nog product van mijn huid af, wat ik wel een beetje opmerkelijk vond.
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : nee, voor wat erin zit, en vooral de werking, vind ik de prijsverhouding te hoog. Er zitten wat goede werkzame ingrediënten in, maar die zijn niet zo duur als wordt verkocht. Ik zou het in elk geval niet neer lappen, er zijn veel andere crèmes die goedkoper zijn en dezelfde ingrediënten hebben
MIJN EINDOORDEEL ; geen verkeerde gezichtscrème, zeker niet voor iedere dag. Maar ik mis de keurmerken, ik vind de verkoopprijs te hoog en ik vond de werking niet optimaal voor mijn huid. Daarnaast vind ik de geur iets té, en bleef de crème te lang op mijn huid aanwezig.
MIJN CIJFER : twee vinkjes ✅✅
Ik kocht loveli online.

BOTANIQUE 24 UURS CREME AMANDEL ( 50 ML, €9.99 )

Ik leerde dit merk ( wat overigens een soort huismerk betreft van een groothandel ) recentelijk kennen via mijn deo-test, waarin ik een deo testte die meteen zeer hoog scoorde. Want ook de deo werkt perfect en heeft een wel zeer fijne prijs. Dit geldt ook voor de gezichtscrèmes van dit merk. De amandel crème is zeer geschikt en gericht op de kwetsbare, gevoelige huid. Het belooft, dat het je huid 24 uur lang verzorgt en hydrateert. Dit heeft de crème vermoedelijk te danken aan twee hele belangrijke spelers in deze crème : zoete amandelolie en jojoba olie. Verder vind ik behoorlijk opmerkelijk, dat er net zulke mooie planten extracten zijn gebruikt in alle voorgaande duurdere crèmes in deze test. Dat het zo’n waanzinnig fijn geprijsde crème is geworden, is daarom wel “ food-for-thaught”. Ook om het feit, dat er een HIGH OLEIC zonnebloemolie is gebruikt, een vrij dure investering. Zoete amandel olie is overigens ook een duurdere grondstof.
INGREDIENTEN EN KEURMERKEN :
Water, high oleic zonnebloemolie, glycerine, alcohol uit milde plantaardige bron, zoete amandelolie, cetearyl alcohol, Coco caprylate/caprate, kokosalkanen, shea butter, jojoba olie, acacia/ jojoba / zonnebloem zaden polyclrceryl esters , lecithine, palmpit zuur, bisabolol, palm glycerine, palm glyceride, vitamine E, sodium hyaluronate, kamperfoelie extract, lonicera japonica bloem-extract, zonnebloem-zaadolie, xantan gom
Keurmerk: BDIH
TEXTUUR EN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID : een tube, dus niet voor mij, maar de textuur is echt zeer fijn, het is direct goed smeerbaar
GEUR : ja, erg lekker, niet te penetrant
ALLERGEEN VRIJ ?: nee
100% NATUURLIJK ? nee
PARFUMVRIJ ? nee
VERPAKKING : tube uit gerecycled plastic, opnieuw te recyclen ( garandeert NANO VRIJ )
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN ? Niet bekend
WERKING : wauw. Ja, onder de indruk ben ik wel, ondanks dat ik toch wat lichte weerstand voelde bij een paar ingrediënten, waarvan ik weet dat ze mogelijk een irritatie kunnen geven op mijn huid, maar dat bleef gelukkig uit. Sterker, ik had echt een zeer goede hydratatie. Eerlijk = eerlijk, het geeft geen complete verzorging zoals de FLOW wel doet, maar voor een iedere-dag- crème volstaat hij meer dan prima, en doet het niets onder bij de veel duurdere merken uit deze test met zo’n beetje één zelfde samenstelling. Want laten we eerlijk zijn : die prijs is echt onwijs! Ik vind het daarom echt een mega grote aanrader!
VERKOOPPRIJS / VERHOUDING : ja, daar kunnen we kort over zijn: het is een zeer goede “ deal “ !
MIJN EINDOORDEEL : TOP! Goede werking, fijne prijs, niet voor de echte intensieve verzorging, maar zeker geen underdog!
MIJN CIJFER: ja tuurlijk, wat dacht je ? VIER vet groene vinkjes, want hier worden we blij van ✅✅✅✅
De creme van Botanique kun je HIER bestellen

AND THE WINNERS ARE…….

Ja, winnerS…..want ik kon gewoon geen keuze maken tussen twee absolute toppers: de FLOW en …Botanique! Deze laatste was toch wel de verrassende uit de test! En zeker gezien de prijs is deze ontzettend verrassend! Ik heb daarom besloten om twee toppers de gedeelde eerste plek te gaan geven in deze test. Grappig genoeg is het ook de duurste en de op één na goedkoopste uit de test naast elkaar. Ik heb geoordeeld op een crème wat bijzonder geschikt is voor iedere dag, en een crème wat even net meer doet dan die iedere dag verzorging. De FLOW is echt wel mijn allergrootste favoriet, al vanaf dag één is het één en al liefde op het eerste gezicht tussen de crème en mijn huid. Mijn huid wordt er zichtbaar echt gelukkig van, de geur maakt mij ook steeds even echt blij, het geeft me steeds tijdens het aanbrengen een blij geluksgevoel. Het is echt onwijs werkzaam, mijn huid zie je al vrij direct na het opbrengen een geweldige “ glow “ krijgen, en ik merk echt dat het ook mijn uitstraling iets milder maakt, iets minder vermoeid. Dit is voor mij een ab-so-lute blijver, ondanks de hoge prijs, Het is het wat mij betreft echt WAARD. Als ik dan toch een ECHTE nummer één moet kiezen, heeft FLOW gewonnen.
De BOTANIQUE vond ik echt mega verrassend, omdat het niets minder doet dan bijvoorbeeld de vier x zoveel duurdere Loveli crème uit de test. Sterker, het voedt mijn huid veel meer, de hydratatie was echt zoveel malen beter. Het is zuinig in gebruik, wel hou ik persoonlijk niet zo van tubes, ik ben “ van de pompjes “. Dat werkt voor mij meest prettigst omdat ik dan nooit over-doseer.
Ik heb deze ook op een gedeelde eerste plek gezet vanwege de prijs. Het toont, dat een echt goede, gecertificeerde gezichtscrème niet zo belachelijk DUUR hoeft te zijn, hetzelfde of zelfs nog beter werkt en dat het veel van dezelfde ingrediënten bevat. Ik was echt series onder de indruk.
NUMMER DRIE :
Ja, toch weer onze vertrouwde SUIT MATTERS. En nee, niet omdat ik er een binding mee heb, want daar baseer ik immers NIETS op. Maar het is gewoon een soort liefde geworden, voor de geur en voor wat het met mijn huid doet. Ik gebruik het standaard NAAST de huidige crèmes die mijn huid nodig heeft ( in dit geval is dat momenteel dus de FLOW ) zeker in de wat guurdere dagen of juist snik-hete dagen is een likje tussendoor op de huid zo fijn! Maar het is uiteraard ook gewoon een zeer fijne rijke en voedende crème.
NUMMER VIER :
Die geef ik aan DR Haushka. Deze rozencreme is gewoon GOED. Het doet wat het belooft, het geeft mijn huid veel voeding en het heeft een lekkere geur. Ik vind het tubetje alleen iets minder gebruiksvriendelijk, en ook wordt de uiteinde snel “ viezig “ . Als deze crème in een potje zou zitten, zou het een topper zijn. Maar dat is uiteraard persoonlijk 😄 Goede, fijne, en vooral werkende crème, wel aan de prijzige kant.
NUMMER VIJF :
Deze heb ik gereserveerd voor de WELEDA . Want ja, wauw, ik wordt weel blij van deze skin-food-serie. Het is simpel, goed, het werkt en het is toegankelijk en zeker ook fijn geprijsd. Ik ben fan! Wel merk ik dat mijn huid soms om ietsje meer vraagt, als ik het een tijdje alleen gebruik, maar dat is prima op te vangen met een fijne aanvulling, bijvoorbeeld een “ pompje “ van de Flow.
NUMMER ZES :
Is voor de MADERA BOOST. Ik vind het vooral een fijne crème voor een direct resultaat. En het is een fijne crème, met een verrukkelijke geur. Ik vind dit merk wel ietsje-pietsje commercieel en veel te hoog in hun verkoopprijzen, maar daar in tegen ontwikkelen zij wel vrij unieke skin care, waar ik toch voor zwicht.
NUMMER ZEVEN :
Die plek gaat naar EARTH line . Een fijne ieder-dag crème, zeker voor de iets minder veeleisende huid. Ik vind het potje erg fijn. Alleen beetje jammer van enkele ingrediënten die ik er liever niet in zag, en wat in mijn beleving ook niet nodig is.
NUMMER ACHT :
Die gaat naar Upcircle. Ik ben niet heel erg onder de indruk, maar het is wel gewoon een zeer fijne iedere-dag crème. Zeker qua hydratatie vind ik deze een aanrader. En uiteraard, leuk geprijsd.
NUMMER NEGEN :
Die gaat naar loveli. Op zich een fijne iedere-dag-creme, maar voor mijn huid misschien té vet, en ook de geur vond ik van alle crèmes uit deze test het meest tegenvallend. Dat mag wat mij betreft echt een beetje minder met de parfumstoffen.
NUMMER TIEN :
Het mag geen echte verrassing zijn: de Action crème. Ik ben geen fan. Mijn huid ook niet. Ik persoonlijk zeg : lekker laten staan, deze crème.

KORTINGEN PAKKEN ?

Op enkele crèmes uit deze test kun je van 12 Maart 2024 tot 14 Maart 2024 een zeer leuke korting pakken! Een fijne instap om het allemaal eens te gaan proberen! Het gaat om de cremes, die ik bij puur & fit neer kon zetten, de rest is niet in het assortiment opgenomen, en kun je via de eigen verkoop punten kopen. De merken die wij hebben ingekocht, en waar je de fijne kortingen op kunt scoren zijn :
Рde nummers ̩̩n : FLOW en BOTANIQUE
– SUIT MATTERS
– UPCIRCLE
– WELEDA SKIN FOOD
Je kunt de korting scoren door naar DEZE BESTELPAGINA / OVERZICHT te gaan.
De kortingen zijn geldig vanaf de hierboven aangegeven datum, en loopt tot de eind datum die ook hierboven is aangegeven.

Een reactie op “De natuurlijke gezichtscreme test 2024

  1. Fijne test weer en leuk om te lezen. Ik ben zelf enorme fan van dr Hauschka juist vanwege de aluminium (geen tin denk ik) tubes. Veel hygiënischer dan een pot of plastic tube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *